beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
kiara12006 wrote:hej co powiecie o mojej becie wedlug mnie jakby byl dobry wzrost potem stop i znow ruszylo
4.05-56
6.05-125
8.05-345
11.05-830
20.05-3285
23.05-5020
27.05-5789
29.05-10555
co o tym myslicie wedlug usg 6+0
pecherzyk 10.22mm
cialko żółtkowe 5,66mm
zarodek 3,22mm
narazie brak serduszka
pomóżcie
Z tego co się orientuję, to między 1200 a 6000 powinna się podwoić w ciągu 96h, a powyżej 6000 to jeszcze wolniej może przyrastac. U Ciebie faktycznie chwilowy przestój, ale potem rośnie, więc czekaj spokojnie. Nic nie jest przesadzone! Niestety tak to już jest w ciąży, zw żyjemy od badania do badania...
Powodzenia!Vil -
kiara12006 wrote:Bardzo piękny gratuluję
-
nick nieaktualny
-
witam w 31dc beta wyszła mi 281.3 -lekarz powiedział, że strasznie niska, ale patrząc na normy laboratorium dodałabym, że mieści się w normie. skierował mnie na USG - wczoraj był widoczny pęcherzyk 4,5mm ale nic nie mówił o ponownej becie. kolejną wizytę mam za 2 tyg. zastanawiam się, czy nie powtórzyć bety tak dla własnego spokoju. co myślicie?
-
Hej wszystkim. Robiłam bete w 20dco i wyszła 2535.00. Drugi raz robilam 24dco i wyszla 3729.32. Belly podalo informacje że jest za maly przyrost i ciaza moze nie rozwijac się prawidlowo. Teraz strasznie sie boje ze bedzie cos zle dopiero jutro pierwsze usg.. Co o tym myslec?
-
zadziora wrote:Hej wszystkim. Robiłam bete w 20dco i wyszła 2535.00. Drugi raz robilam 24dco i wyszla 3729.32. Belly podalo informacje że jest za maly przyrost i ciaza moze nie rozwijac się prawidlowo. Teraz strasznie sie boje ze bedzie cos zle dopiero jutro pierwsze usg.. Co o tym myslec?
Powyżej 1200 nie przyrasta już tak szybko. Podwaja się w ciągu 96h. Jak usg?Vil -
Hej,
piszę do Was pierwszy raz. Z przerażeniem i prośbą o radę. Okres spóźnia mi się już bite dwa tygodnie. Jakiś czas temu odstawiłam tabletki. Dwa cykle były regularne po 28 dni. Teraz ani widu ani słychu jeśli chodzi o @. Odczuwam objawy ciąży (mdli mnie, wymiotuję, jestem wrażliwsza na zapachy, mam straszne doły i ciągle jestem zmęczona). Na początku tego tygodnia zdecydowałam się na zrobienie testów sikanych. Jeden wyszedł negatywny jak nic, na drugim cień cienia widoczny pod światło. Pełna nadziei poszłam na betę. Odebrałam dziś wynik a tam tylko 0,2. Wyszłam z przychodni zabeczana, bo jakoś wewnętrznie czułam, że się udało. Później spojrzałam jeszcze raz na wynik, a tam owszem- moje imię i nazwisko, ale data urodzenia kobiety starszej o ponad 20 lat i w ogóle niepodobna do mojej. Wróciłam się, ale pani w rejestracji trochę mnie olała i stwierdziła, że pewnie tylko datę pomylili i RACZEJ wynik jest mój. Jak myślicie? Czy pomyłka może być prawdopodobna? Może któraś z Was miała podobne doświadczenia? -
nick nieaktualnyfabdorota wrote:Hej,
piszę do Was pierwszy raz. Z przerażeniem i prośbą o radę. Okres spóźnia mi się już bite dwa tygodnie. Jakiś czas temu odstawiłam tabletki. Dwa cykle były regularne po 28 dni. Teraz ani widu ani słychu jeśli chodzi o @. Odczuwam objawy ciąży (mdli mnie, wymiotuję, jestem wrażliwsza na zapachy, mam straszne doły i ciągle jestem zmęczona). Na początku tego tygodnia zdecydowałam się na zrobienie testów sikanych. Jeden wyszedł negatywny jak nic, na drugim cień cienia widoczny pod światło. Pełna nadziei poszłam na betę. Odebrałam dziś wynik a tam tylko 0,2. Wyszłam z przychodni zabeczana, bo jakoś wewnętrznie czułam, że się udało. Później spojrzałam jeszcze raz na wynik, a tam owszem- moje imię i nazwisko, ale data urodzenia kobiety starszej o ponad 20 lat i w ogóle niepodobna do mojej. Wróciłam się, ale pani w rejestracji trochę mnie olała i stwierdziła, że pewnie tylko datę pomylili i RACZEJ wynik jest mój. Jak myślicie? Czy pomyłka może być prawdopodobna? Może któraś z Was miała podobne doświadczenia? -
To i ja tu zawitam Dzisiaj mój 29dc (i 13dpo) i beta wyszła 118 Trochę jestem w szoku, nie powiem W poniedziałek idę drugi raz, mam nadzieję, ze będzie rosnąć.
Myślicie żeby badać progesteron? Biorę luteinę dopochwowo cały czas.
Tulipanna, miło Cię tu widzieć - po tej stronie mocy -
kiara12006 wrote:hej co powiecie o mojej becie wedlug mnie jakby byl dobry wzrost potem stop i znow ruszylo
4.05-56
6.05-125
8.05-345
11.05-830
20.05-3285
23.05-5020
27.05-5789
29.05-10555
co o tym myslicie wedlug usg 6+0
pecherzyk 10.22mm
cialko żółtkowe 5,66mm
zarodek 3,22mm
narazie brak serduszka
pomóżcie
jak u Ciebie? Bylas na kolejnej wizycie u gin? Ten pecherzyk zoltkowy nie jest za duzy??