beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
fabdorota wrote:Hej,
piszę do Was pierwszy raz. Z przerażeniem i prośbą o radę. Okres spóźnia mi się już bite dwa tygodnie. Jakiś czas temu odstawiłam tabletki. Dwa cykle były regularne po 28 dni. Teraz ani widu ani słychu jeśli chodzi o @. Odczuwam objawy ciąży (mdli mnie, wymiotuję, jestem wrażliwsza na zapachy, mam straszne doły i ciągle jestem zmęczona). Na początku tego tygodnia zdecydowałam się na zrobienie testów sikanych. Jeden wyszedł negatywny jak nic, na drugim cień cienia widoczny pod światło. Pełna nadziei poszłam na betę. Odebrałam dziś wynik a tam tylko 0,2. Wyszłam z przychodni zabeczana, bo jakoś wewnętrznie czułam, że się udało. Później spojrzałam jeszcze raz na wynik, a tam owszem- moje imię i nazwisko, ale data urodzenia kobiety starszej o ponad 20 lat i w ogóle niepodobna do mojej. Wróciłam się, ale pani w rejestracji trochę mnie olała i stwierdziła, że pewnie tylko datę pomylili i RACZEJ wynik jest mój. Jak myślicie? Czy pomyłka może być prawdopodobna? Może któraś z Was miała podobne doświadczenia?
Mysle ze u Ciebie tez sie pomylili z data bo to malo prawdopodobne żeby kobieta z takim samym imieniem i nazwiskiem, o 20 lat starsza robila bete w ten sam dzien. -
kiara12006 wrote:U mnie prawdopodobnie w przyszłym tyg zabieg niestety zarodek niema serduszka i nie rośnie
Kochana 3maj sie wiem co przechodzisz przechodzilam przez to co Ty rok temu:( poznie jmialam przerwe w staraniach aby porobic badnaia i tak 7 cykli sie staram i nic;/ -
Również Was witam dziewczyny - dziś się dowiedziałam ze jestem w ciaży - z bety. Wszystko jeszcze mnie przeraza, jestem dopiero 11dpo
Wynik z 10dpo 48,5, jutro zrobie znowu i zobaczę jaki mam przyrost
natalica06 - wydaje mi się ze masz dobry wynik, bo beta powinna się chyba przynajmniej podwoić -
Witam wszystkich, jestem tu nowa i mam takie pytanko. Wszystkie robicie bety po kilka razy, ja zrobiłam ją w 34 dc, bo spóźniała mi się @ i wyszły dwie kreski na teśćie ciążowym. Beta wyszła 437.9. Więc poszłam do lekarza następnego dnia. Mój pan G. powiedział, że ciąża, ale nie robił usg bo stwierdził, że za szybko i nic nie będzie jeszcze widać. Przepisał witaminy i luteine bo brzuch mnie bolał jak na @ i kazał przyjść za 2 tygodnie na usg, nie kazał robić żadnej bety powtórnie. I teraz nie wiem co robić iść i zrobić ją (choć sie boje że nie wzrosła) czy czekać do kolejnej wizyty????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 20:57
-
Agneska ja robiłam tylko jedną betę po tym jak wyszły mi dwie krechy. Lekarz powiedział że mam nie powtarzać bety tylko przyjść za 2 tyg na usg - tak żeby beta przekroczyła już 1000 wtedy będzie coś widać. Nie powtarzałam tej bety bo nie chciałam się stresować jaki ten przyrost. Obliczyliśmy że jak beta rośnie ok. 50-60% co 48 godz to przekroczymy 1000 któregoś tam dnia i wtedy USG. No i wszystko było w porządku Koleżance labo pomylili bete i załamała się a okazało się że ciąża się pięknie rozwija więc decyzja należy do Ciebie.
anie93lica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagda sz wrote:Agneska ja robiłam tylko jedną betę po tym jak wyszły mi dwie krechy. Lekarz powiedział że mam nie powtarzać bety tylko przyjść za 2 tyg na usg - tak żeby beta przekroczyła już 1000 wtedy będzie coś widać. Nie powtarzałam tej bety bo nie chciałam się stresować jaki ten przyrost. Obliczyliśmy że jak beta rośnie ok. 50-60% co 48 godz to przekroczymy 1000 któregoś tam dnia i wtedy USG. No i wszystko było w porządku Koleżance labo pomylili bete i załamała się a okazało się że ciąża się pięknie rozwija więc decyzja należy do Ciebie.
-
Ja swoją bete zrobiłam w 34 dc (cykl miał być 29 dniowy) i wynosiła 2174. Po 48 godzinach było ponad 5000. Na usg oczywiście było widać już pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym (w 38 dc) Ale na więcej nie liczcie Dziewczyny na tak wczesnym etapie.
Zaciskam kciuki za wszsytkie bety. Niech pięknie rosną -
Agneska84 wrote:Witam wszystkich, jestem tu nowa i mam takie pytanko. Wszystkie robicie bety po kilka razy, ja zrobiłam ją w 34 dc, bo spóźniała mi się @ i wyszły dwie kreski na teśćie ciążowym. Beta wyszła 437.9. Więc poszłam do lekarza następnego dnia. Mój pan G. powiedział, że ciąża, ale nie robił usg bo stwierdził, że za szybko i nic nie będzie jeszcze widać. Przepisał witaminy i luteine bo brzuch mnie bolał jak na @ i kazał przyjść za 2 tygodnie na usg, nie kazał robić żadnej bety powtórnie. I teraz nie wiem co robić iść i zrobić ją (choć sie boje że nie wzrosła) czy czekać do kolejnej wizyty????
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny trochę nie rozumiem norm bety. Moja beta 453, 8 mIU/ml. Jestem po owulacji 18 dni a normy lab są takie <4 miesiaczkujace
1500,0-23000,0 4-5 tydzień. Chyba nic z tego co?Starania od 06.2014
Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
28.07.2015 *11tc