beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Skowroneczka - gratulacje
U mnie w 5t6d był pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, usg określiło wiek ciąży na 5w2d. Strasznie szybko lekarz zrobił to usg i nie szukał zarodka za bardzo.
22 czerwca mam wizyte tym razem na NFZ w szpitalnej poradni (u innego lekarza). Ma być z usg, ale kompletnie nie wiem czego się spodziewać, jakie to usg. Wg terminu OM będzie to 7t5d. Mam nadzieje, że zobacze dzidzie z pięknym serduszkiem
Chyba zmykam z tego wątku, w takim sensie, że nie będę już tu pisać dalej co i jak u mnie żeby off-top nie robić Bo to wkońcu wątek o becie i rezultatach, a ja bety dalej robić nie zamierzam jużEmma1985, Liskova lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Byłam przed chwilą u ginekolog... jest mi trochę smutno bo powiedziała że na USG za wcześnie że jeszcze nic nie może potwierdzić i żebym sobie przyszła za 3 tygodnie a nie teraz. 4 tydzień to podobno za wcześnie żeby stwierdzić ciążę i że to że test wyszedł to nic nie znaczy... nie wiem co mam myśleć czy ja w końcu jestem w tej ciąży czy nie jestem? Myślałam że dostanę dzisiaj zwolnienie z pracy ale już nawet jej o to nie pytałam jak tak do mnie wyjechała, będę się dalej stresować w tej robocie... a Pani była niezbyt miła jakby sama okres miała
-
Niestety miala racje. Tak wczesnie jeszcze niczego nie widac wiec pewnie dlatego nie chciala nic konkretnego powiedziec. Nie ma sie co stresowac. To trudne ale trzeba czekac. Ja w maju mialam ciaze biochemiczna, poronilam tydzien po terminie miesiaczki, zanim zdazylam pojsc na wizyte. Dwa testy byly pozytywne a potem sie to przydarzylo. Ale doktor stwierdzila ze skoro test byl pozytywny to byla ciaza. Wiec u ciebie pewnie tez jest ale za mala zeby cos stwierdzic napewno. Musisz cierpliwie poczekac albo pojdz do innego lekarza i zobaczysz co ci powie. Mozesz tez zrobic bete. Wtedy bedziesz miec pewnosc czy to ciaza. Grunt to pozytywne myslenie:-)
-
Błękitna wrote:betę robiłam przyrost mam super ale to jest 4 tydzień a raczej jego początek....
To tym bardzoej nie masz powodu do zmartwien:-) tylko czekac. Tez nie moglam sie doczekac wizyty. Jak tylko zrobilam test od razu chcialam biec do lekarza. Ale dotczekalam. A skoro mnie sie udalo, choc taki niecierpliwiec ze mnie ktory musi miec wszystko na juz i od razu to tobie tez sie uda;-) -
Błękitna wrote:4 tydzień to podobno za wcześnie żeby stwierdzić ciążę
Ma rację. Ja byłam na USG w 4 tygodniu i nie było nic widać, nawet pęcherzyka. Byłam drugi raz dzisiaj - 6 tydzień - i już widziałam fasolkę i słyszałam serduszko. Spokojnie. Cierpliwości.
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Przykro mi:(
Ale jak to, sama spadła? Bez żadnego działania lekarzy?
I już po okresie możecie startować? Nie za wcześnie?
Ja niestety muszę mieć przerwę co najmniej 2 cykle, bo betę miałam już 4000.
Podziwiam, ze nie załamałaś się tak jak ja....Emcia1987 lubi tę wiadomość
Ciąża pozamaciczna 07.2015 [*]
14.12.2016 fasolka -
Hej, Moja ciąża zatrzymała się na wczesnym etapie - doszzla do 120, w czwartek była już na poziomie 30 a dzisiaj krwawienie.
Prawda jest taka ze dałam sobie 2 Dni na załamanie alee nie więcej bo to bezcelowe.
Olka bądź dzielna i karm swoją głowę pozytywnymi myslami- poronienia bardzo ludzka rzecz i. Nie pozostaje nic innego jak zaakceptować i do przodu po starania o nową ciaze:) -
paola87 wrote:Przykro mi Dziewczyny Olka, wysokość bety nie ma znaczenia co do tego kiedy możesz zacząć starania. Miałaś zabieg?
Jak to?
Nie nie miałam zabiegu, dostałam 2 dawki Metotreksatu.
Byłam pewna, ze beta musi być poniżej 5.Ciąża pozamaciczna 07.2015 [*]
14.12.2016 fasolka