beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMój wynik bety to 2809 mIU/ml względem norm z laboratorium jest to 4 tydzień ciąży co jest chyba niemożliwe bo licząc zgodnie z pierwszym dniem miesiączki jest to tydzień 6. Nic już nie rozumiem, bardzo się boję bo to moja pierwsza ciąża. Na USG idę w środę a betę powtarzam w poniedziałek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 14:26
-
saprist88 wrote:Zielonaiwona nie załamuj się jeszcze. Ja już spisałam ciąże na straty, wypłakałam się, w 6tc byłam na usg i jeszcze nie było zarodka, nawet rodzinie powiedziałam, że niestety nic z tego, a tu taka niespodzianka. .
Jutro idę na usg, to będzie dopiero 5tc i 3dzień, wiec wątpie żeby było widać zarodek (lekarz mi powiedział, że on może zobaczyć jak beta jest ok 1500). Chyba najbardziej się boję że to ciąża pozamaciczna, choć nie należę do grupy ryzyka... Raz popadam w szloch, to znów pojawia się iskierka nadziei, że jakiś cud się zdarzy. Na dniach powinno się wyjaśnić, będę dawać znać. Dziękuję Saprist za wsparcie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ja mam coś podobnego do Ciebie saprist , po 48 h też mi beta przyrosła o jakies 30 % jak sie naczytałam wczoraj to popadłam w rozpacz normalnie, ale sie pozniej uspokiłam i stwierdziłam ze dzis pojde do lekarza bo druga wizyte miałam na wtorek ale bede sie niecierpliwic wole zobaczyc czy to wszystko ok , mam nadzieje że będzie tak jak u cibie kochana..
-
Dziewczyny moje wyniki bety
29.04.2014 ( 17 dpo) 1450
05.05.2014 ( 23 dpo) 12 961
15.05.2014 ( 33 dpo) 64 031
wczesniej wzrastała b. szybko a teraz mam w kalendarzu belly czerwony wykrzyknik ze cos moze byc nie tak.
Wiem, ze powyzej 6000 podwojenie jest pow 96h ( ja mam 104) ale wczesniej miala duzo ponad norme. Myslicie ze mam sie czym martwic? -
zoosiaa, ja też się naczytalam po wynikach i byłam pewna, że nic z tego nie będzie. Teraz już nawet nie robię, bo po co się denerwować. A w którym jesteś tygodniu?
Silatan jednorazowy wynik nic nie mówi, powtórz po 48h.
Ag... myślę, że jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 13:02
Milenkaaaaaaaaaa lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkich ja w 15 dpo miałam 277,1 niestety robiony w czawartek więc powtórzyć mogę dopiero w pon...w związku z tym powiedzcie proszę czy w takim razie wzrost powinien być nie o 100% tylko o 200%? Jestem ciekawa co tam w poniedziałek mi wyjdzie...
-
cookie rozumiem Cie, bo moja beta galopowala jak szalona a tu takie zwolnienie. tez sie martwie, mialam miec dzis wizyte ale gina nie bylo ( jakis pilny wyjazd) i mam w pon. staram sie nie myslec ale martwi mnie takie spowolnienie. moj doubling time to 104 wiec jest delikatnie pow 96h.
pozatym czytalam tez ze w 6 tyg dla prawidlowosci rozwoju wazne jest usg i nie nalezy sie zbytnio sugerowac hcg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 21:12
-
Ag a to Twoja pierwsza wizyta ?
Ja juz mialam tydzien temu usg i nie martwilabym sie gdyby nie to ze widoczny byl tylko pecharzyk do tego bardzo malutki i lekarz powiedzial ze sa dwie opcje albo ciaza przestala sie rozwijac albo jest duzo mlodsza
Dlatego robilam znow ta beta , dzwonilam tez powiedzial ze w takim razie wszystko jest dobrze i ciaza sie rozwija .
Bede trzymala kciuki za poniedzialek ,pewnie za bardzo wszystko analizujemy -
mialam wizyte 5 maja, widzialam tylko pęcherzyk. gin mowil ze mam sie nie martwic, ze jeszcze za wczesnie na zarodek, moja beta wtedy byla 12976.
ja mialam pozno chyba zagniedzenie 9/10 dpo wiec moze faktycznie bylo za wczesnie na zarodek.
pewnie tak, wyluzujmy, jestem dobrej mysli:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2014, 21:30
-
U mnie niestety beta stoi w miejscu w porównaniu do 2doby wcześniej... Jeszcze przed wynikiem lekarz na usg widział pęcherzyk, ale powiedział, że wynik bety będzie rozstrzygający. No i niestety... Niby kazał mi jeszcze powtórzyć badanie w pon., ale jednocześnie zasugerował, że raczej mogę zacząć plamić lada moment. 14 miesięcy starań...