beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
zrobiłam total popołudniu… i czekam na wynik ale wydaje mi się że to formalność niestety.
Próbuję na przyszłość zrozumieć te mechanizmy… od 6 mc starań, pierwszy raz 2 kreski
wiec i tak jest progres.
Mam już za to progesteron ( biorę od 2 dni duphaston) 0,89!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 19:39
-
Dziękuje, tak zrobię.
Żałuje tylko, ze jak pojechałam na pierwszą Betę hcg i było 18.81, pogratulowano mi w labo
I nie powiedziano ze to za mało, ze jest zagrożenie.
Dużo sie nauczyłam. Radość była przedwczesna.
Już sie wypłakałam.
Ciesze sie za to, ze po 6mc po laparoskopii nie odnowiły sie torbiele i nie ma zmian patologicznych.
Lekarze mówili 3mc i jak nie wyjdzie to in vitro bo sie odnowi. Nie posłuchaliśmy, chcemy dać sobie więcej czasu.
Tu jednak coś zaskoczyło, wiec staram sie choć trochę cieszyć .
Ps. Czy to nie dziwne, ze biorę od 3-4 dni duphaston a progesteron tak spadł?
Dostałam już nawet lekkiego krwawienia.
Dzięki za rady dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 12:13
-
Bea Trice to krwawienie to może być początek miesiączki. Z dupahstonem to może zbyt krótko bierzesz, może ogranizm nie miał czasu zareagować. Ja przy pierwszej ciąży miałam podobnie pierwsza beta 24 druga 48 i potem w dół. Po 3 miesiacach kolejna ciąża, także życzę Ci powodzenia i wiary!
Bea Trice lubi tę wiadomość
-
U mnie wzrost hcg po 48h był niecałe 30%, następnym razem nie przekroczyło 20%. Byłam pewna, że to będzie puste jajo płodowe, bo ciążę pozamaciczną wykluczyliśmy. I wczoraj o dziwo okazało się, że jest i zarodek i pięknie bijące serduszko
Nie wiem skąd tak mały przyrost, lekarz też nie potrafi tego wyjaśnić.
Ag..., Zielonaiwona, Maluszek, Emily83, Katarzyna87, Amii, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dziś odebrałam wynik beta HCG
http://i1295.photobucket.com/albums/b621/sisseel/badanie_zps42c686a8.jpg
Niestety na usg jestem umówiona dopiero w przyszłym tygodniu. Czy ta wartość nie jest trochę za niska? Belly Best Friend pokazuje że jestem w 5 tygodniu ciąży + 2 dni. -
saprist88 wrote:U mnie wzrost hcg po 48h był niecałe 30%, następnym razem nie przekroczyło 20%. Byłam pewna, że to będzie puste jajo płodowe, bo ciążę pozamaciczną wykluczyliśmy. I wczoraj o dziwo okazało się, że jest i zarodek i pięknie bijące serduszko
Nie wiem skąd tak mały przyrost, lekarz też nie potrafi tego wyjaśnić.
Saprist, dzięuję za tę widomość. Może jeszcze jest dla mnie nadzieja... Sześć dni temu, 20dpo moja beta była 592. W porównaniu do poprzedniej przyrost w normie. Dziś odebrałam kolejny wynik beta, 26dpo - tylko 899Ryczę od 3godz, bo to pierwsza ciąża, o ktorą staraliśmy się 15 m-cy.
-
Hej dziewczyny, jako, że w dziale, w którym się udzielam nie otrzymałam odpowiedzi, wklejam tutaj, może wy coś zaradzicie..
Dziewczyny doradźcie,
Robiłam betę w sobotę (10 maj) rano i wyszła 17 512
Dziś (14 maj) robiłam kompleks badań w tym betę i wyszła 40 141 na teście jest informacja, że to 7 tydzień, co się zgadza (6 tydzień z dniami)
Gdy wpisuję wynik do kalendarza belly, to pojawia się czerwony wykrzyknik z informacją, że przyrost hormonu jest za niski co wskazuje na źle rozwijającą się ciążę.
Nie rozumiem, czy to nie jest tak, że w pewnym momencie beta nie podwaja się już równo co 2 dni o 100%..
Na początku podwajała się co 2 dni nawet więcej niż 100%
Zaczęłam się niepokoić, wiem, że kalendarz na belly to nie lekarz, ale niefajnie jest zobaczyć czerwony wykrzyknik przy wyniku. Dodam, że test robiony był w innym laboratorium..
Pomóżcie.. -
Zielonaiwona nie załamuj się jeszcze. Ja już spisałam ciąże na straty, wypłakałam się, w 6tc byłam na usg i jeszcze nie było zarodka, nawet rodzinie powiedziałam, że niestety nic z tego, a tu taka niespodzianka. Życzę Ci z całego serca, żeby u Ciebie też była taka sytuacja, daj koniecznie znac jak się sprawa potoczyła.
Zielonaiwona, natki89 lubią tę wiadomość