beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
ilonek wrote:Kochane ja w poniedzialek mialam bete 58 a dzis 58,23
Maluszek wspieram i zalecam to samo co Ilonce!!! Trzymajcie się -
ilonek wrote::-(mam zlecona luteine 1xdziennie :-(is jeszcze raz do niego?
-
M4DZI4 wrote:Może zadzwoń i się zapytaj czy masz przyjśc na wizytę czy np zwiększyc dawkę luteiny.o ile masz mozliwośc kontaktu telefonicznego, ja mam o tyle dobrze że mój gin jest po komórką dostępny 24h.W każdym bądz razie koniecznie powtórz betę!
-
M4DZI4 wrote:Ilonek to 3mam kciuki żeby lutka pomogła!!Dbaj o siebie i bądz dobrej myśli!
oOptymistka lubi tę wiadomość
-
ilonek wrote:Chyba dzis zrobie powtórke badania bo nie wytrzymam...w ogóle wczoraj z tego płaczu zle napisalam beta w poniedziałek 58,8 a wczoraj 58,23 takze spadek mały w ogóle ten wynik taki dziwny
-
hejka,
prosze o inf, jak ktoś miał podobne wyniki:
u mnie kolejne oznaczenia co 48h:
270-178-220
czy przy poronieniu moga być takie skoki jeśli sie jeszcze moze nie do końca dokonało??
z objawów głównie plamienia, ew niewielkie krwawienie, czasem delikatne skurcze,
wiem ze może być pozamaciczna, ale modle sie żeby nie!
mam nadzieje ze poprostu poronie....miał ktoś podobnie??
pozdrAniołek [*] 27.V.2014 6tc.
-
Hej dziewczyny!
A ja to już całkowicie zgłupiałam z moją betą
Robiłam w poniedziałek 19/05 w 34dc (cykle mam krótkie po 25 dni więc byłam już po teście "sikanym" pozytywnym)i wyszło mi 2053. Potem zrobiłam po 48h 21/05 w środę i wyszło 3757, wiec niby dobrze, bo piszą wszędzie, że po 48h powinno być minimum 66% a mi przyrosło o 83%.
Cała zadowolona dzwoniłam do lekarza, a on kazał mi powtórzyć po kilku dniach betę (w poprzedniej ciąży w 2013r źle przyrastała i okazało się, ze był pusty pęcherzyk, ale słaby przyrost był już w drugim badaniu widoczny).
No i zrobiłam znowu po 48h - wynik 5614
Na wykresie Belly zaznacza mi ten wynik na czerwono:( Ale jeśli wykasuję wynik ze środy, to pokazuje na zielono w porównaniu z tym pierwszym, bo w przeciągu 92h przyrosło więcej niż podwójnie (z 2053 na 5614), a czytałam, że powinno być "podwojenie w ciągu 96 godzin w przedziale 1 200 - 6 000 mIU/ml".
Zamartwiam się i nie chcę już więcej robić tej bety, bo mnie tylko stresuje...
Może sprawdzić progesteron?Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
dziewczynby robicie betę prywatnie, czy gin wam daje skierowania na nfz?
-
Cześć dziewczyny!
mam pilne pytanie...bo to dla mnie bardzo ważne...
chodzi o wynik beta HCG...pod koniec 10 tygodnia ciąży robiłam. Wynosi 61346,0 mlU/ml.
Czy jest to dobry wynik? Nie za wysoki? i czy oznacza, ze z maleństwem jest wszystko ok?
Proszę! Doradźcie!
z góry bardzo Wam dziękuje!