ból brzucha. ..
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMaja93 wrote:Cześć dziewczyny! Czy bol brzucha przypominający ten miesiaczkowy nie jest przypadkiem czymś złym? Dodam że generalnie czuje uczucie napięcia w brzuchu. 5 dni temu plamilam ale minimalnie dosłownie odrobinę i to przez chwile .
Cześć mnie praktycznie od 3 tygodni pobolewa brzuch, łapią mnie jak gdyby takie skurcze. Trwają moment po czym puszczają. Podobny ból właśnie jak na miesiączkę. Rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że to normalne na początku, bo macica się powiększa, ale profilaktycznie mam brać luteine jeżeli brzuch będzie Cię bardzo bolał to koniecznie idź do lekarza. -
Bol brzucha w ciąży przypominający miesiączkę jest normalny ale ból + plamienie powinno nas niepokoić . Powiedziało mi to 2 lekarzy . Ja miałam lekkie plamienie , dosłownie plamka jak moneta 50 gr ale mam grupę ujemna i musiałam dostać immunogluboine. Pozatym pamiętać trzeba że każdy ma inny prog bólu i każda ma inne bóle miesiączkę więc też do konca nie można się tym sugerować . Ja miałam takie bóle i nie poszłam do lekarza ,pojaWila się krew i od razu poszłam do lekarza . Obecnie biorę luteinę
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
We wtorek wizyta u ginekologa. Oczywiście porozmawiam ze bóle mnie niepokoją. 2 lata temu urodziłam córkę i niestety nie pamiętam czy ból początkowy w 1 ciąży tez był taki. Wiem ze plamienie tez wystąpiło bo pomyliłam je z miesiączka.
Poprostu strasznie się martwię ze coś pójdzie n7e tak ....: ( -
Mnie tak do 10 tygodnia kuło czasami nie za mocno w brzuchu. Mój ginekolog powiedział, że na początku ciąży mogą występować nawet mocne bóle brzucha i to jest normalne.
Lepiej jednak nie konsultować ze swoim lekarzem, jeśli coś niepokoi. Plamień bym nie bagatelizowała (jeśli brunatne), chociaż często one też są niegroźne. -
edit: dziś robiłam test i wyszedł chyba pozytywny, bo 2 kreska jest, tylko bledsza od tej drugiej, ale nie taka,że jej nie widać tylko ból brzucha nadal się utrzymuje , chwilami jest skurczowy taki, a chwilami boli mnie po prostu całe podbrzusze,że nie mogę wytrzymać.. nie wiem czy to nie oznacza czegoś niedobrego, słyszałam,że trzeba w takich przypadkach brać luteinę na podtrzymanie ciąży , bo nie jedt to dobry znak ale ja brałam przez cały czas luteinę, bo mam problemy z za niskim progesteronem i muszę ją brać,żeby wywołać okres. Przestałam ją brać w środę, właśnie ze względu na ten ból brzucha, który mi się zaczął, taki ostry,że myślałam,że zaraz okres dostanę i po prostu nie ma sensu już jej brać..jutro idę na test hcg i się dowiem, na wtorek planuję się dostać do lekarza. Co myślicie o tych bólach brzucha? ja mam wrażenie,że są nawet silniejsze niż na okres, czuję takie rwanie jakby mi ktoś przejeżdżał od jajnika do macicy jakimś ostrym narzędziem, po czym przechodzi na chwilę i potem czuję taki bardziej tępy w całej macicy denerwuję się..
-
W pierwszej ciąży miałam okropne bóle aż płakałam czułam jakby mi ktoś wnętrzności wyrywal z brzucha ból jak porodowy teraz w drugiej ciąży prawie w ogóle mnie nie boli ale rodziłam rok temu więc może macica już naciągnięta nie wiem. Natomiast przy pierwszym dziecku myślałam że oszaleje z bólu trwało to z 2 tyg. Też krwawilam moja gin stwierdziła że przez niewyleczona nadżerkę a ja myślę że przez przytulanki z mężem i dostałam zakaz na 2 mies i luteine.
-
Alis* wrote:Betka86 Ja tez wczoraj miałam skurcze w podbrzuszu i wzięłam nospe i było troszke lepiej a dzisiaj mam delikatne byle brzuszka. Weź nospe moze ci pomoże:)
-
Psotuusia wrote:Witam jestem tutaj nowa i chcialabym sie dowiedziec czy ktoras tez tak miala. Jestem w 6 tc i boli mnie brzuch i jajniki a dzis zaczelam plamic i bylo kilka nitek nie wiem co mam robic i czy to normalne
Lepiej skontaktuj się z lekarzem, sam ból brzucha na początku ciąży nie jest niepokojący, ale jeżeli dochodzi do tego krwawienie to już raczej bym tego nie ignorowała.Dlaczego właściwie tęsknimy za tymi, którzy w gruncie rzeczy nie mogą za Nami tęsknić. ... ?
Aniołek 9tc [*] 07/10/2014 (ciąża pozamaciczna)
Aniołek 5tc [*] 13/05/2015 (ciąża biochemiczna)
Aniołek 7tc [*] 05/12/2016 (ciąża biochemiczna) -
Psotuusia mnie też boli, ciągnie podbrzusze, jajniki bolą/kłują co jakiś czas Ale myślę, że to jest zupełnie normalne Macica się rozciąga a jajniki przestawiają na inny tryb pracy
Jedynie to plamienie teoretycznie prawdopodobnie nieogroźne na początku ciąży, ale lepiej przejść się do lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 12:09