Bóle krzyża we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Beattkie wrote:Dziewczyny na bole kregoslupa zamowilam poduszke/ kojec z motherhood dzisiaj będzie kurier. Myślałyscie o czym takim? A moze juz stosujecie?
Ale Ci fajnie, ze przebrnelas juz przez pierwszy trymestrparadise lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem w 5tc. Od tygdodnia mam co jakiś czas kłucie w podbrzuszu jak na okres. Dziś jeszcze zabolały mnie plecy chwilowo (też jak przy okresie). Mam tyłozgięcie macicy, ale jestem straszną panikarą i martwię się czy z dzieckiem jest wszystko ok.. Naczytałam się o poronieniach i teraz co chwilę latam do kibelka sprawdzać czy przypadkiem nie ma plamień...
-
nick nieaktualnykasia88 wrote:Wiem ze przy bardziej zaawansowanych brzuszkach dziewczyny uzywaja poduszek w ksztalcie litery C albo weza. Czy Twoja poducha tez tak wyglada?
Ale Ci fajnie, ze przebrnelas juz przez pierwszy trymestr
Tak Kasia to w kształcie litery C. Kupiłam mało używaną za połowe ceny z firmy Motherhood;-) na Kiedy Kasia masz termin? Dasz radę! -
nick nieaktualnypaolcia88 wrote:Dziewczyny, jestem w 5tc. Od tygdodnia mam co jakiś czas kłucie w podbrzuszu jak na okres. Dziś jeszcze zabolały mnie plecy chwilowo (też jak przy okresie). Mam tyłozgięcie macicy, ale jestem straszną panikarą i martwię się czy z dzieckiem jest wszystko ok.. Naczytałam się o poronieniach i teraz co chwilę latam do kibelka sprawdzać czy przypadkiem nie ma plamień...
Moim zdaniem kłucia są słuszne i własciwe, Twoj organizm sie zmienia. A jak macica uciska kosc ogobowa to plecy moga bolec całą ciazę
Nie mozesz czytać takich tekstów! Przecież katujesz siebie, a jak siebie to i dziecko. Czytaj cos o pozytywnych ciazach;-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej mnie kręgosłup też pobolewa ale jak albo dłuzej stoję, albo za dużo paznokci zrobię (stylistka paznokci- pozycja ciągle wymuszona) albo jak w kościele jestem i przychodzi czas na klęczenie, czasem jak jestem nachylona to też także głowa do góry objawy wczesnej ciąży to też ból kregosłupa i to nawet nie całego a tylko odcinka lędźwiowego !
Polecam basen- najlepsze co może być -
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:Tak Kasia to w kształcie litery C. Kupiłam mało używaną za połowe ceny z firmy Motherhood;-) na Kiedy Kasia masz termin? Dasz radę!
Termin z belly mam na 3 grudnia. Ide na pierwsza wizyte w najblizszy piatek. -
paolcia88 wrote:Dziewczyny, jestem w 5tc. Od tygdodnia mam co jakiś czas kłucie w podbrzuszu jak na okres. Dziś jeszcze zabolały mnie plecy chwilowo (też jak przy okresie). Mam tyłozgięcie macicy, ale jestem straszną panikarą i martwię się czy z dzieckiem jest wszystko ok.. Naczytałam się o poronieniach i teraz co chwilę latam do kibelka sprawdzać czy przypadkiem nie ma plamień...
Moje bole krzyza trawaly non-stop od polowy 5 do polowy 6 tygodnia, plus bole jak na okres, po czym same przeszly. -
nick nieaktualnykasia88 wrote:Fajnie, daj znac jak sie spisuje i czy faktycznie przynosi ulge na bol pleckow
Termin z belly mam na 3 grudnia. Ide na pierwsza wizyte w najblizszy piatek.
Poduszka na bole jest fajna. U mnie zadko kiedy wystepuja, a mam duza skolioze wiec od dziecinstwa problemy. Jezeli nie macie kojca to wkladajcie miedzy nogi poduszke, wtedy nie bedzie ucisku na macice i kregooslup w nocy, a w dzien bolow kregoslupa
Ale super, prezent pod choinke dla calej rodziny:-DWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:10
-
nick nieaktualnyNiisiia wrote:Hej mnie kręgosłup też pobolewa ale jak albo dłuzej stoję, albo za dużo paznokci zrobię (stylistka paznokci- pozycja ciągle wymuszona) albo jak w kościele jestem i przychodzi czas na klęczenie, czasem jak jestem nachylona to też także głowa do góry objawy wczesnej ciąży to też ból kregosłupa i to nawet nie całego a tylko odcinka lędźwiowego !
Polecam basen- najlepsze co może być -
Mnie też pobolewa krzyż już od tygodnia.... chociaż od wczoraj pobolewa z lewej strony przy schylaniu i podnoszeniu lewej nogi. Tak jakby coś mnie strzyknelo Brzuch mnie nie boli, nie plamie, wiec pocieszam sie, ze moze to przejściowe....
Wizyte mam za tydzień, ale zastanawiam sie czy zadzwonić do gina czy jeszcze się wstrzymać. -
Mam od dwoch dni to samo. Bol po prawej stronie, z tylu plecow, promieniujacy dookola, mocny, chwilowo przechodzi i nawraca. Zaczelam 9ty tydzien. Taki ze mnie hypochondryk ze umieram ze strachu. Zadnych plamien, bole jajnikow tez byly glownie po prawej stronie ale skonczyly sie w zeszlym tygodniu, teraz pojawiaja sie sporadycznie. Mam nadzieje ze to ucisk na nerwy bo nie mam plamien ani innych objawow. Nadal w roznych godzinach dnia robi mi sie niedobrze (na szczescie nie wymiotuje) jakkolwiek zjedzenie czegos malego zazwyczaj pomaga. Wizyta u ginekolog dopiero za 36 dni ... Mieszkam za granica i opcja isc prywatnie rowna sie czekaniu na termin, jesli nie krwawisz to nie jest potrzeba. Do szpitala narazie nie ide... poczekam z 3-4 dni, mam nadzieje ze przejdzie... stress poziom max...Ktos mial podobnie w tym samym tygodniu? DOdam ze kregoslup mam krzywy od dziecka ale raczej zadnych problemow do tej pory.
-
nick nieaktualnyDziewczyny cieszę się, że znalazłam ten wątek, bo szukałam w internecie i bardzo mało jest informacji o tym, że jednym z objawów ciąży mogą być właśnie bóle pleców. Mnie bardzo bolał plecy i pierwsza ciaze poronilam, a teraz jestem w kolejnej ciąży i tez od kilku dni ból pleców, nawet mam takie wrażenie jakby plecy były opatrzone, ale mam wrażenie że to wina hormonów, wczoraj lekarz kazał mi brać nospe i dziś jest o wiele lepiej, mogę jakoś funkcjonować może tak po prostu nasz organizm reaguje na te wszystkie zmiany
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, odkopuje wątek. Jestem w 5tyg ciąży (ostatnia @ 02.05.2018) .. Od początku boli mnie brzuch - przyjmuje luteine i nospe ale od wczoraj zaczął mnie boleć krzyż, dlatego się martwię bo poprzednio takie objawy miałam przy ciąży biochemicznej... a do ginekologa ide dopiero 27 czerwca14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
Na ból krzyża przed ciążą pomagała mi ciepła kąpiel z dodatkiem soli algowo termalnej. Teraz też mam zamiar stosować, tylko trochę krótsze i w nieco chłodniejszej wodzie ta sól którą mam tez super nawilża skóre i podobno działa na rozstępy, będzie okazja się przekonać
Rozia87 lubi tę wiadomość
-
Cześc dziewczyny! Ja jestem aktualnie w 14 tygodniu i również bóle pleców mi dokuczają...zginam się, robię skłony i jakoś jadę ale mam w planach zapisać się do fizjoterapeutki żeby jakoś sobie z tym poradzic... Skoro już teraz boli to co będzie potem?
a co z bólami pachwin? Bolą mnie czasami i na początku myliłam to z bólami podbrzusza ale to jednak pachwina... -