Bóle krzyża we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobietki która tak miała i wszystko skończyło się dobrze?! od dwóch dni boli dość odczuwalnie...w pierwszej ciąży tak miałam i nie-skończyło się to dobrze. Kurcze mam nadzieję, że taka moja uroda....Martwię się bardzoFranuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Moni mnie nie boli cały kregosłup tylko sam krzyż. Też mam krzywy kręgosłup...dziś naszczęście naarzie nie boli. I właściwie oprócz ciąż i czasami jak mam okres to nie boli nigdy.Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Mnie również boli krzyż, jednego dnia naprawdę bardzo, innego troszkę mniej, ale jest to odczuwalne. Spokojnie, dopóki nie ma plamień, skurczów, to wszystko jest w porządku Pytałam ginka o te bóle i to normalne, w ciąży ma prawo boleć wszystko (w granicach rozsądku)
http://parenting.pl/portal/bol-kregoslupa-w-ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 22:45
Gosiaczek, Visenna lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Dla uspokojenia osób martwiących się o bóle krzyża- miałam wraz z bólami podbrzusza, wylądowałam na obserwacji z rozpoznaniem poronienia zagrażającego. Z ciążą wszystko jest w porządku, zdrowo rośnie, biorę Duphaston, mam nakaz oszczędzającego trybu życia, a kręgosłup boli cały czas. Chyba nie da się temu zapobiec.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyMnie od kilku dni boli w dole kręgosłupa ale zaczęło się od tego że:
Kiedy nachylając się do kota nagle złapał mnie ból taki "lekki" paraliż zaraz na drugi dzień ten mocny ból minął i mogłam się nachylać.Minęło już od tego incydentu ok 3 dni a ja nadal czuję lekki ból na dole ale to nic poważnego poinformuję też że kiedyś w czasach szkolnych mialam właśnie problemy z tym odcinkiem kręgosłupa ;( -
Ja w 8 tc miałam taki epizod z bólem kręgosłupa w części krzyżowej. Nie mogłam się ruszyć z bólu, bolałao mnie nie do zniesienia, ból promieniował na nogi i na całe plecy. Tak się składa że akurat byłam u rodziców za granicą (okres świąteczny) dlatego wzięłam APAP i modliłam się żeby przeszło. Po kilku godzinach ból ustąpił. Jakby mi się to przydarzyło w Polce to jadę na pogotowie.
Jak to powiedziałam lekarzowi to powiedział "zdarza się". Wszystko jest w porządku ze mną i z dzieckiem więc faktycznie "zdarza się' -
Odgrzebuje watek. 6tc a od 4tc boli mnie brzuch i krzyż. Nawet krzyż bardziej od brzucha... Duuużo leżę, ale i tak jest zabawa. Zwykle boli 2 razy dziennie. Nad ranem i późno wieczorem. Biorę nospę i pomaga, ale gdybym nie brała to chyba kiepsko by było.
Oczywiscie internet huczy od tematów poronieniowych przy bólach. Strach się bać.Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nie wiem czy bóle pleców gdy jest takie uczucie jakby nerki pobolewały i czasami takie pieczenie też można podciągnąć pod bóle krzyża, które tutaj opisujecie? Bo nie wiem do końca jakie bóle macie na myśli Mnie właśnie czasami tak lekko piecze w dolnej części pleców..
-
Agsha, jak Twoj krzyż? Ja 5tc i krzyż boli od tygodnia, moj gin twierdzi ze nie ma czym sie stresować jeśli nie ma płomień, ale wiecie jak to jest... W głowie milion historii, szczególnie ze jestem po 1 poronieniu i ciąży biochemicznej...czytam ten wątek dzis chyba z 4 raz, zeby sie uspokoić...
Malutka86 lubi tę wiadomość
-
Witam mi wczoraj test pokazał 2 kreski ,dziś drugi test potwierdził.. Mam bóle podbrzusza i kręgosłupa ale już od 2 tygodni.. Co jest dla mnie dziwne,że te bóle pojawiły się tak szybko.. Również się martwię bo pamiętam ,że ciąże którą poroniłam miałam właśnie takie bóle z tymże silniejsze,do tego miałam również straszny ból głowy (chyba nigdy takiego nie miałam) Martwię się a wizyta dopiero 15.02