Bóle krzyża we wczesnej ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam też podobny problem, jestem w ciązy 4 tyg i 3 dni i czułam od początku ból kręgosłupa. Byłam u ginekologa we wtorek czyli 16.02 dotychczas odczuwałam można powiedzieć ze słaby ból ale w piątek bolał mnie bardzo kręgosłup jak siedziałam, gdy sie połozyłam to przeszedł natomiast dzis boli mnie cały dzień jeżeli tylko usiądę. boli mnie kręgosłup od pasa w górę nawet do wysokości zapięcia od stanika, nie mam plamien. Podczas wizyty lekarz stwierdził ze mam mięśniaka na tylnej ścianie macicy i tak sie zastanawiam, czy to aby nie on jest przyczyną tych bóli. Jak myślicie?
Macioszczyczka lubi tę wiadomość
ewe -
nick nieaktualny
-
Ja mam podobnie. Pobolewał mnie od początku ale najbardziej teraz. Akurat byłam u ginekologa i mówił, że nie mam się tym niepokoić choć jest duże prawdopodobieństwo, że bóle krzyżowe będą mi dokuczać przy porodzie. W pierwszej ciąży tak nie miałam więc ten ból to dla mnie nowość...i oczywiście niezbyt przyjemna...[/url]
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny...jestem tu nowa ,dzisiaj powinnam dostac okres ale od czwartku bardzo zaczely mnie bolec piersi w piatek podbrzusze wiec wczoraj kupilam testy i kazdy z 5 wyszedl pozytywnie ..krecha bardo widoczna ,radosc przeogromna ale brzuch zaczal od wczoraj bolec juz jak ja miesiaczke plus jakies dziwne klucia, ciagniecie w macicy i w jajniku szczegolnie lewym...bardzo sie boje ze zaraz wszystko poplynie z okresem ,do tego bol krzyza...boje sie bardzo to moja druga ciaza....pierwsza przechodzialm rewelacyjnie chociaz tez mialam takie bole i bylo ok wszystko
.. Strach ogromny czujeGoya85 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGoya85 wrote:Czesc dziewczyny...jestem tu nowa ,dzisiaj powinnam dostac okres ale od czwartku bardzo zaczely mnie bolec piersi w piatek podbrzusze wiec wczoraj kupilam testy i kazdy z 5 wyszedl pozytywnie ..krecha bardo widoczna ,radosc przeogromna ale brzuch zaczal od wczoraj bolec juz jak ja miesiaczke plus jakies dziwne klucia, ciagniecie w macicy i w jajniku szczegolnie lewym...bardzo sie boje ze zaraz wszystko poplynie z okresem ,do tego bol krzyza...boje sie bardzo to moja druga ciaza....pierwsza przechodzialm rewelacyjnie chociaz tez mialam takie bole i bylo ok wszystko
.. Strach ogromny czuje
Stres niestety nie pomoże w tym co będzie, a trzeba mieć pozytywne nastawienie. 3 mam kciuki, oby było dobrze i radośnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 18:42
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, odkopuje temat. 2 dni temu odkrylam ze jestem w ciazy, aktualnie 4 tc Rowniez mam bole w krzyzu praktycznie non stop od 6 dni. Te bole sa dokladnie takie same jak miewalam przez pierwsze 2 dni okresu, tyle ze trwaja znaczniej dluzej.
Przejrzalam cale mnostwo wypowiedzi na ten temat i podobno nie ma sie czym martwic, ale jednak niepewnosc jest. -
kasia88 wrote:Hej dziewczyny, odkopuje temat. 2 dni temu odkrylam ze jestem w ciazy, aktualnie 4 tc Rowniez mam bole w krzyzu praktycznie non stop od 6 dni. Te bole sa dokladnie takie same jak miewalam przez pierwsze 2 dni okresu, tyle ze trwaja znaczniej dluzej.
Przejrzalam cale mnostwo wypowiedzi na ten temat i podobno nie ma sie czym martwic, ale jednak niepewnosc jest.
-
ScarlettKate wrote:hej ja sie dowiedziałam dzisiaj ale kryże mnie bolą juz pare ładnych dni i to dokuczliwie i podbrzusze pobolewa.
ScarlettKate lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny! jestem w 5 tygodniu ciązy. Dokładnie 4t4d. Ale niestety od samego początku (od testu ) prblemy. Ból podbrzusza, późnej doszedł ból krzyża. W sobote jednorazowe plamienie, którę narazie się nie powtórzyło, ale bóle są nadal. Gin daje mi 20% szans....Leżę tyle ile mogę, ale 2h dziennie muszę być w pracy, Dlatego z tymi bólami to różnie - mogą być zupełną pierdołą, niegroźną, związaną z początkami ciąży, ale niestety niekiedy mogą skończyć się źle.
-
nick nieaktualny
-
chantel wrote:badania bhcg wyszły dobre. ale gin twierdzi że jak boli krzyż plus podbrzusze to nie jest to dobry znak. zwłaszcza że ja mam takie bóle krzyża że z łóżka nie mogę wstać. Jeśli u Ciebie jest to mniej intensywne, to może nic groźnego.
U mnie bole krzyza trwaly ok tydzien, potem przeszly same z siebie. Miejmy nadzieje, ze i u Ciebie tez tak bedzie.
Poprzednia ciaze poronilam, dzidzius przestal sie rozwijac pod koniec 8 tyg. Wtedy nie mialam zadnych boli w krzyzu ani przez chwile. Takze pocieszam sie, ze jesli w tej ciazy mam inne objawy niz mialam poprzednio, to jest to tylko na plus.
Daj znac co u Ciebie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasia88 wrote:Hej dziewczyny, odkopuje temat. 2 dni temu odkrylam ze jestem w ciazy, aktualnie 4 tc Rowniez mam bole w krzyzu praktycznie non stop od 6 dni. Te bole sa dokladnie takie same jak miewalam przez pierwsze 2 dni okresu, tyle ze trwaja znaczniej dluzej.
Przejrzalam cale mnostwo wypowiedzi na ten temat i podobno nie ma sie czym martwic, ale jednak niepewnosc jest.
Martwić raczej nie, moim zdaniem zaciskać zęby, nie obciążac plecow zakupami bo wiadomo siła z rąk siła z pleców, chodzic prosto i spać wygodnie i tyle co mozna zrobic.kasia88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychantel wrote:Witajcie dziewczyny! jestem w 5 tygodniu ciązy. Dokładnie 4t4d. Ale niestety od samego początku (od testu ) prblemy. Ból podbrzusza, późnej doszedł ból krzyża. W sobote jednorazowe plamienie, którę narazie się nie powtórzyło, ale bóle są nadal. Gin daje mi 20% szans....Leżę tyle ile mogę, ale 2h dziennie muszę być w pracy, Dlatego z tymi bólami to różnie - mogą być zupełną pierdołą, niegroźną, związaną z początkami ciąży, ale niestety niekiedy mogą skończyć się źle.
Właśnie jakie 20% co to za opinia:-( ? miałam od początku bole brzucha, czasami juz płakałam z bezsilnosci, 6 nosp dziennie. Nawet na IP jechałam, ale słyszałam, ze to normalne i mam czekać, bo tak moj organizm reaguje i tyle uffff. Od jakis 2 tygodni nie biore nospy i wraz z 2gim trymestrem brzuch nie boli tylko kregosłup od miesiaca, ale czuje, ze zyje;-)
Doczytałam Twoją odpowiedz. No nie jest to zdrowe, ale ja przez to przeszłam i jakbym usłyszała, ze mam 20% to bym zagryzła. Naszczescie cały czas słyszałam, ze tak ma być. Ja w 4 tygodniu ciazy byłam na wycieczce i caly czas mialam bole, a non stop chodziłam. Lekarz powiedział mi, że na tym etapie ciazy sie nie uznaje! Mysle, chyba debil. Mam nadzieje, ze przetrwasz te objawy tak jak ja i dzisus będzie zdrowy. Daj znac co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 12:56