X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży
Odpowiedz

Bóle podbrzusza we wczesnej ciąży

Oceń ten wątek:
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciągle takie same bóle.. trochę inny ból niż na @ ale boli. Ale aż tak silnych jak piszesz Aguś26 nie miałam..

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam właśnie te bóle od pierwszych dni po zaplodnieniu...

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że dziś przestały mnie boleć piersi... Chyba tą nospoą sobie zaszkodziłam :(

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    ja miałam właśnie te bóle od pierwszych dni po zaplodnieniu...
    melena, przestań trollować na każdym możliwym wątku!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa dziala rozkurczajaco na bole, nie ma nic wspolnego z Twoim rwaniem w brzuchu ani z piersiami, nie pisz glupot.Prawie kazda z nas bierze nospe i wszystkim pomaga a nie szkodzi.To ze przestaly Cie bolec piersi to moze byc objaw spadku progesteronu, to bardzo zle, zasuwaj dzis do lekarza.

1usa8u69die0y60t.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    melena, przestań trollować na każdym możliwym wątku!

Weź się uspokoj, bo mam prawo się udzielać tak jak i ty kurde mac. Zaszlam więc daj mi spokój.

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Anulk88k Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam ze w swojej pierwszej ciazy ze mialam takie bole od poczatku. Rwace bole, pozniej pojawilo sie plamienie. Niestety mialam okropna pania doktor ktora to zbagatelizowala. Pożniej bylo tylko gorzej. Trafiłam do szpitala, lezalam na podtrzymaniu, ale wszystko skonczylo sie dobrze, bardzo mi tam pomogli.

Mysle ze gdyby wczesniej zareagowala nie byloby takich problemów i tylu nerwów.
    Ale to moj przypadek nie kazdy taki sam musi byc :)

Aniolek [*] - 04.2016 7/8 tc [*] 18.08.2016 6/7tc
    19.01.2017 - 12/13 tc

Synek 05.2008 <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    Weź się uspokoj, bo mam prawo się udzielać tak jak i ty kurde mac. Zaszlam więc daj mi spokój.
    zaszłaś z betą, która z 50 spadła do 17? Ja cię błagam.. Za chwilę w każdym wątku trzeba będzie wyciągnąć twoje kłamliwe posty :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. O ciąży dowiedziałam się we wtorek ale od razu pojechałam do szpitala na SOR bo od tygodnia (nie wiedząc o ciąży) miałam silne bóle i skurcze takie jak na @ i brałam nospę max co kilka godzin :/ Po pozytywnych testach ciążowych u lekarza powiedziałam o swoich objawach i lekarz dał do zrozumienia, że na razie nic nie może zrobić bo ani USG nic nie wykaże ani też badanie ręczne. Zalecił tylko odpoczynek i zrobienie podwójnej bety (po48 godzinach) żeby sprawdzić przyrost, a w razie plamienia czy krwawienia od razu do szpitala. Jak tylko dowiedziałam się o ciąży to tak jakby te skurcze i bóle się zmieniły, złagodziły choć co kilka godzin mam jakieś takie niemiłe uczucie (ale nie biorę już żadnych leków bo nie potrzeba). Zrobiłam betę i przyrost po 48h mam 130 % więc na razie się uspokoiłam i liczę na to, że będzie dobrze. Wizytę u gin mam za tydzień.

stelianka, Mo_niczka lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stelianka wrote:
    Od samego początku miłaam krwawienia na przemian brązowe i czerwoene ze skrzepami czasami az do utraty bicia serca.
    Stelianka ja się dziwię, że Ty tak spokojnie to wszystko znosisz! w którym jesteś tygodniu?Ja na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa prywatnie i zażądała luteinę i tyle!

Magnolia3 lubi tę wiadomość

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram!!!

1usa8u69die0y60t.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Stelianka ja się dziwię, że Ty tak spokojnie to wszystko znosisz! w którym jesteś tygodniu?Ja na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa prywatnie i zażądała luteinę i tyle!

Kochana korzystam tylko z prywatnej opieki zdrowotnej.Jestem w 5ti5d.
    Dziś mam temperaturę 37.2,kaszel,ból gardła i ogolnie bardzo złe samopoczucie.Plamienia ustały i ból podbrzusza.Zażywam jedynie po kązdym posiłku folik i steliano zrobił mi sok z cebuli który jest rewelacyjny na przeziębienie.Boję się wziąść nawet Apap .Od poniedziałku leże w lózku.W poniedziałek pierwsze USG.Modle się do Boga a by wszystko było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 14:33

Czekamy na ciebie CÓRECZKO
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stelianka wrote:
    Kochana korzystam tylko z prywatnej opieki zdrowotnej.Jestem w 5ti5d.
    Dziś mam temperaturę 37.2,kaszel,ból gardła i ogolnie bardzo złe samopoczucie.Plamienia ustały i ból podbrzusza.Zażywam jedynie po kązdym posiłku folik i steliano zrobił mi sok z cebuli który jest rewelacyjny na przeziębienie.Boję się wziąść nawet Apap .Od poniedziałku leże w lózku.W poniedziałek pierwsze USG.Modle się do Boga a by wszystko było dobrze.

Moja droga a czy ty robiłaś badania genetyczne? Jaki swoje i męża tak i płodu zmarłego? Moze warto?
    Ja sama jestem mama 4 Aniołków i też jestem teraz w ciaży i jeżeli poszło by coś nie tak to niestety będę zmuszona moje dzieciatko oddać do klinki genetycznej by ustalili przyczyne obumarcia.
    Ja w za każdym razem jak roniłam zaczynały się plamienia a potem brak akcji serca.
    Teraz biore zapobiegawczo Akard kardiologiczny (Jest on bez recepty rozrzedza krew) dupfaston 2x1, kwas foliowy i witaminy dla kobiet wciazy do 12tc, magnez codziennie i doraznie nospe jak boli mocniej brzuch. Do tego mam problemy z tarczyca po ostatnim poronieniu wiec też biore leki.
    Ja myśle ze Twoi lekarze sa nie odpowiedzialni. Ja jeszcze nie będac w ciaży a majac taka historie mialam w domu 2 pudełka dupfastonu bo po teście pozytywnym miałam odrazu brać.
    Mozesz napisac jakie badania mialaś robione?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 12:32

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykonano mi badania od 2002roku
    Badania antyfosfolipidowe – przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM
    antykoagulant tocznia, badania odpowiadające za regularność i prawidłowość cyklu (FSH, LH, Progesteron, Estogeny, Prolaktyna).przeciwciała przeciwjądrowe ANA, Cytomegalia (IgG, IgM), badanie hormonalne tarczycy (TSH, fT3, fT4
    Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska, badanie przeciwciał (IgG, IgM.
    Toxoplazmoza (IgG, IgM) ,przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (anty-TPO),przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie (anty-TG) potem różyczka (IgG, IgM), badania hormonalne (endokrynologiczne),histeroskopia, kariotyp a na samym początku steliano –mąż badał nasienie.Wszystkie badania dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 14:34

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A hormony w trakcie ciazy?

1usa8u69die0y60t.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelianka a nie masz możliwości zmienić jeszcze lekarza? Bo wydaje mi się że on nie dokońca dobrze podchodzi do tego. 8 poronień to nie 1 czy 2. Nie jestem lekarzem ale z perspektywy czasu paru ładnych lat przeszłam przez ręce chyba 6 lekarzy nim znalazłam takiego który bedzie mi chciał pomóc a nie zaszkodzić. I na ta chwile wiem że taka ciaża jak moja jest ciaża wysokiego ryzyka widuje się,z lekarzem co 2 tygodnie plus kontakt telefoniczny. ściśle pilnuje bym brała leki, pyta mnie się jak ja się odnoszę do jego leczenia lub do danego leku.
    Ja uważam że w twoim przypadku to powinnaś brać i luteine i dupfaston od pozytywnego testu, akard i clexane to podstawa przez twoje skrzepy i witaminy nie tylko kwas foliowy. I oczywiście tryb leżacy. Na ta chwile wiem że mój lekarz tak by postapił w twoim przypadku.
    Kurcze jacy Ci niektórzy lekarze to dupki.! Bo inaczej to nazwać nie można.

A może sama swojego lekarza zapytaj o właczenie jakiegoś leku z wyżej wymienionych.

• stelianka Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Stelianka a nie masz możliwości zmienić jeszcze lekarza? Bo wydaje mi się że on nie dokońca dobrze podchodzi do tego. 8 poronień to nie 1 czy 2. Nie jestem lekarzem ale z perspektywy czasu paru ładnych lat przeszłam przez ręce chyba 6 lekarzy nim znalazłam takiego który bedzie mi chciał pomóc a nie zaszkodzić. I na ta chwile wiem że taka ciaża jak moja jest ciaża wysokiego ryzyka widuje się,z lekarzem co 2 tygodnie plus kontakt telefoniczny. ściśle pilnuje bym brała leki, pyta mnie się jak ja się odnoszę do jego leczenia lub do danego leku.
    Ja uważam że w twoim przypadku to powinnaś brać i luteine i dupfaston od pozytywnego testu, akard i clexane to podstawa przez twoje skrzepy i witaminy nie tylko kwas foliowy. I oczywiście tryb leżacy. Na ta chwile wiem że mój lekarz tak by postapił w twoim przypadku.
    Kurcze jacy Ci niektórzy lekarze to dupki.! Bo inaczej to nazwać nie można.

A może sama swojego lekarza zapytaj o właczenie jakiegoś leku z wyżej wymienionych.
    clexane tylko w zastrzykach i doustnie akard i od razu duphaston i folik gdy byłam w szpitalu na patologi ciąży to dostawałam zastrzyki na podtrzymanie ciąży.Najpierw było plamienie takze trzy dni a potem juz normalna krew w żłkach jak w miesiączce w towarzystwie małych czy większych skrzepów serce ze 150 spadło do 66i na następny dzień dowiadywałam się,że dziecko nie żyje.Trudno mi mówić o tym ipisać bo od rażu płaczę jak bóbr.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelianka wieże Ci, że jest Ci cieżko. Tak mi przykro. Bede jednak trzymała kciuki za ciebie i twoje maleństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 16:54

• Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelianko a czemu bierzesz folik po kazdym posilku, to nie xs duzo?

1usa8u69die0y60t.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kluje co jakis czas z lewej strony na wysokosci wzgorka lonowego, do tego mam bole podbrzusza podobne do @ tylko delikatniejsze i takie rozciagle w czasie.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ