Brak zarodka pomóżcie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny sytuacja wygląda tak, że zrobiłam wczoraj dwa testy ciążowe i wyszły dwie kreski:) Pobiegłam na beta hcg wyszłam 11 500. Czyli wg. paramtetrów 6-7 tydzień. Miesiączke miałam 21 grudnia. Pobiegłam do ginekologa od razu wczoraj i stwierdził pęcherzyk ciążowy a w nim pęcherzyk żółciowy i powiedział, że zarodka jeszcze nie ma Na jego sprzęcie wychodziło, że to 5 lub 6 tydzień ciąży jeśli chodzi o wielkość pęcherzyka. Dał mi luteine dopochowow 2x1 i duphaston 2x1 i kazał przyjść dopiero za 2 tygodnie. Stwierdził, że muszę wytrzymać, że może się uda... MArtwi mnie wysoka bhcg a z kolei brak zarodka. Miałyście może takie sytuacje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 08:54
-
Spokojnie, ja miałam @ 24 grudnia i owszem mój gin zarodek widział Ale był niesamowicie mały a sprzęt bardzo dobry. No i może być tak że miałaś późna owulacja i ciąża jest młodsza?
trodde lubi tę wiadomość
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
ana909 wrote:Spokojnie, ja miałam @ 24 grudnia i owszem mój gin zarodek widział Ale był niesamowicie mały a sprzęt bardzo dobry. No i może być tak że miałaś późna owulacja i ciąża jest młodsza?
-
Witam dziewczyny! Mogę do Was dołączyć bo jesteśmy w podobnej sytuacji! Ja z kolei miesiączkę miałam 29 grudnia, w czwartek na wizycie lekarz nic nie widział i również kazał przyjść za 2 tygodnie, wizytę mam 19.02. Również mam nieregularne cykle.
Robiła betę 01.02 wyszła 70, później 03.02 wyszła 218 i lekarka powiedziała, że jest ładny przyrost i żeby być dobrej myśli :)Przepisała mi duphaston, gdyż w listopadzie miałam pozytywny test z bardzo bladą drugą kreską i powiedziała, że lepiej dmuchać na zimne.
Musimy wytrzymać razem i mam nadzieję, że za 2 tygodnie wszystkie zobaczymy piękne zarodki z bijącym serduszkiem! -
Czekająca, napisałabym tak: beta powyżej 10 000 sugeruje, że wszystko jest ok, widoczność pęcherzyka żółtkowego też wskazuje, że wszystko jest ok, pęcherzyk żółtkowy jest na tym etapie znacznie wiekszy od zarodka i widac go najpierw, jesli widac pęcherzyk to i na pewno jest zarodek. Trzeba po prostu poczekać na zarodek.
W drugiej ciązy jednego dnia wieczorem na usg było widac zarodek, ale malusieńki, że lekarz kręcił nosem, czy to to, a następnego dnia rano (ten sam sprzęt szpitalny, odstęp ok 8 godzin) zarodek nie tylko był już spory, ale i miał bijące serduszko. Yeraz ten zarodek, ma drzemkę w sypialni.
Głowa do góry, mniej kontrolowania i stresowania się. Nie plami, nie krwawi to jest ok.czekającanacud, Aghi, Pachirka lubią tę wiadomość
-
czekając na cud za 2 tyg. na pewno już zobaczysz na usg małego dzidziusia:) Ja też miałam stracha, bo pobiegłam do ginekologa w 5 tyg. i był tylko pusty pęcherzyk, a w 8 tyg.był już maluszek 1,5 cm:) teraz z wizyty na wizytę patrzę jak pięknie rośnie. Głowa do góry i cierpliwie czekaj:)
-
hej Dziewczyny :)jestem w podobnej sytuacji, a nawet chyba ciut gorszej- miesiaczka 18.12 i do tej pory na usg tylko pęcherzyk, tydzień temu mający 9mm. Jutro usg i zobaczymy... Mam malutką nadzieję,że będzie dobrze i tego Wam życzę. W kolejnej ciąży pójdę do gina po 8 tc, po co sie stresować!Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Przyrost 100%, bardzo ładnie. Do tego jeśli masz cykle dłuższe to z pewnością owy było później i iąża jest wcześniejsza niż z OM. Niedługo pewnie dopadną cię mdłości, mulenia i będziesz pisać w wątku rówieśniczym jak to nad klopikiem zdychasz. Ech, rozczuliłam się, tęsknię za tymi emocjami
-
Ja już od ponad tygodnia mam mdłości dlatego też zrobiłam test ciążowy gdyż nie spodziewałam się ciąży z uwagi na to że leczyłam się rok i nic nie pomogło, odpuscilismy i nagle się udało a proponowali nam już tylko in vitro... dlatego tak się boję bo to nasz wyczekiwany cud mdłości i ból silny piersi i głowy mam od co najmniej tygodnia i sennosc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 21:31