X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Brak zarodka pomóżcie
Odpowiedz

Brak zarodka pomóżcie

Oceń ten wątek:
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednataka wrote:
    dziewczyny, mój lekarz właściwie potwierdził wczoraj diagnozę pustego jaja płodowego. Dziś zaczynam 9 tydzień. Na usg wczoraj pecherzyk 22mm z ciałkiem żółtymi nic wiecej... w pon mam zrobić beta hcg i jeszcze raz usg. Bardzo rzeczowo wytłumaczył mi cała procedurę po stwierdzeniu pustego jaja... Chyba poczekam na samoistne poronienie lub przyjmę tabletki, chcę uniknąć zabiegu :(
    Współczuje ale spróbuj się nie załamywać,wiem ,że to cięzko .ja w 1 ciazy urodziłam syna ,2 ciąża poronilam 9 tyg,3 ciąża urodziłam syna , 4 ciąza strata w 5 tyg i teraz jestem w ciazy i walcze o 3 dzidzie której tak pragne wiec u mnie było niestety równiez z przejsciami ..
    ;( odczekaj 3 cykle jak sie nie powiedzie i staraj sie o dzidziusia zobaczysz ze sie uda :)

201610141756.png
    201802217352.png
  • jednataka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny. trudno jest, nie ma co, nie spodziewałam się takiego końca, chociaż jeszcze liczę na poniedziałkowy cud....

mam już kruszynkę- prawie 2 letnią córcię i dla niej będę silna :)

trochę mi ulżyło jak dowiedziałam się,że raczej z tego juz nic nie bedzie, wcześniej zyłam w niepewności. Pociesza mnie fakt,że nie było tam dzidziusia.

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • czekającanacud Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w końcu dziś idę do lekarza i okaże się czy zarodek się utworzył :) Dam Wam znać wieczorem bo wizytę mamy po 18 dopiero. Takie mi się głupoty dziś śniły :P Od tamtej wizyty minęło 18 dni! Teraz już musi być coś widać, o ile maleństwo jest

Elaria lubi tę wiadomość

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co wyszło? Ja wczoraj też byłam i jest zarodek :) Trochę się martwiłam, bo przez kilka dni miałam słabsze objawy,ale jest - 1,2 cm wielkolud :P

zielarka lubi tę wiadomość

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dzieciątko i bijące serduszko :) jednak wg miesiączki to 9t4d a wg. Wielkości dziecka 7t6d... ponadto na głowicy urządzenia była krew:( po badaniu też trochę polecialo:( i lekarz powiedział że martwi go ta duża różnica wieku ciąży i krwawienie. Maleństwo ma 1.52 cm. Mam duphaston 2x1 i luteine pod język 2x1 i leżeć plackiem... strasznie się boję o ten wiek ciąży i to krwawienie;(lekarz kazał mi dziś zrobić progesteron jeśli będzie zły to mam dostać jeszcze jakieś zastrzyki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:29

2nn343r8oxp9y3dz.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Sznurówko że u Ciebie wszystko dobrze :-*

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!!

Ja mam plamienia od 6 tygodnia, ponoć przez polipa na szyjce. Ostatnie dni siedziałam w domu (urlop), a dziś musiałam ruszyć do miasta, pochodzić i po powrocie znów widzę krew :( A już 5 dni miałam spokój z tym. Teraz się denerwuję!!!! Nic mnie poza tym nie boli. Wizyta u gina za dwa tygodnie. Nie chcę panikować, ale czuję się zestresowana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe żebym ok 9 dni od owulacji miała już jakieś objawy ? aktualnie mam 18 dc
    Dodam że poprzednią ciążę poroniłam w 6 tc (dowiedziałam się o tym w 10 tc) i objawy ciąży były identyczne jak i teraz...ale miesiączkę mam dostać dopiero za jakieś 10/12 dni..nic nie rozumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 17:59

NatiB lubi tę wiadomość

• NatiB Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe żebym ok 9 dni od owulacji miała już jakieś objawy ? aktualnie mam 18 dc
    Dodam że poprzednią ciążę poroniłam w 6 tc (dowiedziałam się o tym w 10 tc) i objawy ciąży były identyczne jak i teraz...ale miesiączkę mam dostać dopiero za jakieś 10/12 dni..nic nie rozumie

Mi powiększyły się i zaczęły boleć piersi i zaczęly smaki na słodkie około 9dni po owu

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po jakim czasie zrobiłaś bete ?

• sznurowka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia, ja chyba dosyć szybko byłam zmęczona i senna. Nawet zdarzyło mi się zasnąć w ciągu dnia, a nigdy tak nie miałam.

Czekającanacud, na pewno wszystko będzie dobrze tylko dużo odpoczywaj i uważaj na siebie.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    Ja kilka dni po owu może 4-5 dni miałam bole podbrzusza praktycznie codziennie. Do okresu mialam jeszcze niecałe 2 tygodnie i sama byłam głupia bo nie wiedziałam o co chodzi.5 dni przed @ miałam zawroty głowy-zrobiłam test i wyszedł negatywny.. A dzien przed @ zrobiłam kolejny test i widziałam baardzo słabą kreskę
    Pierwszą bete robiłam 3 dni po spodziewanej @ wynik 932

201610141756.png
    201802217352.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam bety :) test dwa dni po terminie mesiączki

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 7 dpo był drugi skok temperatury czyli zagnieżdżenie i od tego dnia miałam bolesne piersi, zgagę i mdłości, potem było już tylko gorzej ;) w 10 dpo wyszedł mi blady test.

FITop1.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

dołączam do Was..
    Wczoraj byłam na pierwszym usg ( 6 tydzien i 1 dzien cyklu ) i był pecherzyk -12,5 mm ale pusty :(
    Ginek powiedziala ze pecherzyk jest mały ten pecherzyk badan zadnych nie dala wgl nie mialam bety.
    no i mam czekac 2 tyg na usg- dostalam duphaston 3x1 alenajgorsze jest to ze piersi przestaly praktycznie bolec no i wgl objawy jak by ustały całkowicie :(:(

Fertimedica Warszawa
  • julita25 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Dziewczyny,

dołączam do Was..
    Wczoraj byłam na pierwszym usg ( 6 tydzien i 1 dzien cyklu ) i był pecherzyk -12,5 mm ale pusty :(
    Ginek powiedziala ze pecherzyk jest mały ten pecherzyk badan zadnych nie dala wgl nie mialam bety.
    no i mam czekac 2 tyg na usg- dostalam duphaston 3x1 alenajgorsze jest to ze piersi przestaly praktycznie bolec no i wgl objawy jak by ustały całkowicie :(:(

Zrób sobie sama bete i powtórz za 48ha będziesz wiedziała co jest grane

860ix1hphkehqfnu.png
    qq87ej28nhnmcvys.png

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta nie bój się tylko cierpliwie czekaj dwa tygodnie :) tak jak mówi Julita zrób bete i powtórz po 48h i będziesz wiedziała co się dzieje. Przede wszystkim może się okazać że ciąża jest młodsza i dlatego jeszcze nic nie widać. U mnie ciąża jest młodsza o 10 dni i też czekam kolejne dwa tygodnie aby sprawdzić czy dzieciątko rośnie:) dlatego głową do góry!rób bete i cierpliwie czekaj i oszczędzaj się :) dobrze ze dostałaś duphaston bierz go regularnie i kwas foliowy

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca nacud dzięki :) tak zrobie kwas biore tez. ja panikara, rok sie staralam to pierwsza ciaza nie dawali szans bo narzeczony mial slabe wyniki tylko inseminacja ale sie jednak udalo!! no i wiekowa juz jestem dlatego tk bardzo bym chciala :)
    bete zrobie w poniedzial.
    ogolnie tylko bym leżała bo straciłam chec do robienia czegokolwiek. Panikara ja!
    Oby nam się udało!
    ps. mja ciaza mlodsza byc nie moze bo mialam monitoring owulacji i wiem ze byla 23 stycznia

Fertimedica Warszawa

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też staraliśmy się rok i 8 miesięcy kochana leczyłam się rok i odpuscilismy lekarzy i wszystko i po 4 miesiącach naturalnie zaszlam w ciążę co było dla nas niemałym szokiem. I od początku też stres bo najpierw zarodka nie było a teraz dzieciątko za małe teraz patrzę o 12 dni a nie o 10. Jednak trzeba się modlić i wierzyć dalej w ten cud :)

2nn343r8oxp9y3dz.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana ja sie modle non stop :)
    badzmy dobrej mysli!! :)
    pracujesz czy L4?
    Ja zwolnienie.

Fertimedica Warszawa
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ