X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża bez objawów-czy jestem sama ?
Odpowiedz

Ciąża bez objawów-czy jestem sama ?

Oceń ten wątek:
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wrote:
    Hej, jestem po USG,sprawa wyglada tak, ze jest pęcherzyk ale nie ma zarodka i jeszcze jakiś krwiak obok pęcherzyka się pojawił.
    Dostałam luteinę, l4 i mam leżeć. Zrobić jeszcze raz betę jutro i poniedzielek. Lekarz mówi ze może by młodszy pęcherzyk bo owulacje miałam w 22dc. We wtorek kolejne usg, jak nic się nie pojawi to dupa zbita a jak będzie progres to znaczy ze pykło. 50/50.
    Kochana mocno trzymam kciuki ,żeby wszystko dobrze się skończyło. Trzeba być w dobrej myśli. Dbaj o siebie i odpoczywaj

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • monik84111 Koleżanka

Wysłany: 28 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia 82

trzymamy kciuki! badz dzielna

monik84111
  • eel Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się trochę martwię, bo jeszcze przed testowaniem miałam delikatne mdłości i zgagę, a teraz jakby coraz mniej... do lekarza chciałam iść najwcześniej pod koniec 6 tyg., ale teraz już nie wiem.

26 l. / euthyrox 88
    p19uflw1zsxjh0gu.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eel za wczesnie u Ciebie na jakiekolwiek objawy oprocz bolu macicy. Nawet jesli pójdziesz wcześnie to i tak nic nie będzie widac. Ciesz sie ciaza póki nie wymiotujesz :p

poza tym, o bezobjawowej ciazy mozna mowic po 20 tc a nie na samym poczatku.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • eel Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może i panikuję, ale zależy mi, żeby wszystko było dobrze :>

26 l. / euthyrox 88
    p19uflw1zsxjh0gu.png
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża przestała się rozwijać w 7tc. Czekam na poronienie :(

• ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje ogromnie

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, może to głupie pytanie, ale czy poronienie zawsze jest zwiazane z krwawieniem?

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiunia, strasznie mi przykro. Niestety sama przez to przeszłam i jestem w stanie wyobrazić sobie co czujesz
    lotka1990 wrote:
    dziewczyny, może to głupie pytanie, ale czy poronienie zawsze jest zwiazane z krwawieniem?
    U mnie przy obu poronieniach było mocne krwawienie i silne skurcze macicy. Całe szczęście w całości oczyściłam się sama i pomoc lekarzy była zbędna. Nie wiem jednak jak to wygląda z poronieniami, gdzie jest potrzebne łyżeczkowanie.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu bardzo Tobie współczuję. Trzymaj się kochana. Też przez to przechodziłam i niestey to bardzo przykre i bolesne.
    lotka1990 przy poronieniu występuje silne krwawienie i skurcze macicy. Jeśli potrzebne jest łyżeczkowanie to te krwawienie też występuje tak było w moim przypadku bo był to 10tc.

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym poronieniu nie miałam ani kropelki krwi jedynie samo jajo plodowe w śluzie , bez bólu skurczy czy czegokolwiek, stało się to ot tak pod prysznicem (nawet lekarz był zdziwiony), tydz później miałam lyzeczkowanie z "resztek". W drugim przypadku miałam spóźniony okres,i samo się oczyściło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 16:52

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek1 wrote:
    Ja przy pierwszym poronieniu nie miałam ani kropelki krwi jedynie samo jajo plodowe w śluzie , bez bólu skurczy czy czegokolwiek, stało się to ot tak pod prysznicem (nawet lekarz był zdziwiony), tydz później miałam lyzeczkowanie z "resztek". W drugim przypadku miałam spóźniony okres,i samo się oczyściło

a w których tygodniach ciąży się to wydarzyło?

Kajula lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Joanna B Koleżanka

Wysłany: 24 października 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!
    Obecnie to jest mój 9 tydz i 4 dzień ciazy. Ciąże przechodzę , można powiedzieć, bezibjawowo. Co bardzo mnie martwili od początku . Pamiętania mama ni kiedyś opowiadała , ze będąc ze mną w ciazy zwymiotowała tylko raz, nic ja nie bolało, nie miała żadnych dolegliwości. Ja póki co trochę więcej śpię, w nocy raz wstaje do łazienki, nudności miałam bardzo lekkie wieczorem raz na kilka dni. Zwymiotowała 2 razy 2 tyg temu. Brzuch czasami zakłuje, coś ciągnie w pachwinach. I to byłoby tyle. Brak objawów bardzo mnie martwił. Jeszcze naczytałam się niepotrzebnie o poronieniach, pustych jajach płodowych i ciążach ektopowych, co powodowało dodatkowy stres.
    Nie kontrolowałam wzrostu hcg w ogóle ( mieszkam w USA, a tutaj za dużo badań nie robią jak nic się nie dzieje). Badań będę mieć trochę z racji ma mój wiek (35 lat).

Wczoraj na moim pierwszym usg widziałam moja mała Borówkę i bijące serce! Lekarz powiedziała , ze nie widzi póki co żadnych problemów.

Za tydzień idę oddać krew na badanie Genetyczne Harmony. Zobaczymy. Staram się być dobrej myśli.
    To moja pierwsza ciąża.

lotka1990 lubi tę wiadomość

JoannaB
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8tc i 5tc, ale wtedy nie wiedziałam, że mam problemy z krzepliwością krwi, teraz biorę acard i zastrzyki, do tego dupek i luteina, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    nie można się poddawać :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 17:52

Kasia_82 lubi tę wiadomość

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek1 wrote:
    8tc i 5tc, ale wtedy nie wiedziałam, że mam problemy z krzepliwością krwi, teraz biorę acard i zastrzyki, do tego dupek i luteina, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    no pewnie, że nie można! :) Trzymam kciuki! kiedy idziesz na wizytę? :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek1 wrote:

Właśnie lekarz zlecił mi badania na krzepliwość krwi i genetyczne. Może znajdziemy jakaś przyczynę. Na razie czekam na poronienie. Lekarz zlecił jeszcze betę co drugi dzień. W piątek idę na usg i prawdopodobnie w poniedziałek do szpitala. Lekarz zalecił poronienie farmakologiczne pod okiem lekarzy w szpitalu. Chciałabym to mieć już za sobą. Póki co nic mnie nie boli i nie mam żadnych plamień. Lekarz zalecił luteinę do usg czyli do piątku. Może to mi jeszcze podtrzymuje nieprawidłowa ciąże. Tak czy siak czekanie jest najgorsze.

• Kasia_82 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuje za ciepłe słowa :)

• ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    no pewnie, że nie można! :) Trzymam kciuki! kiedy idziesz na wizytę? :)
    wizytę mam w ten piątek w poradni patologii ciąży, wątpię że będzie coś widać,
    chodzi raczej o dalsze dobranie "leczenia" chociaż kto wie co tam usg wyczaruje heh;)

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • ptaszek1 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_82 wrote:
    Właśnie lekarz zlecił mi badania na krzepliwość krwi i genetyczne. Może znajdziemy jakaś przyczynę. Na razie czekam na poronienie. Lekarz zlecił jeszcze betę co drugi dzień. W piątek idę na usg i prawdopodobnie w poniedziałek do szpitala. Lekarz zalecił poronienie farmakologiczne pod okiem lekarzy w szpitalu. Chciałabym to mieć już za sobą. Póki co nic mnie nie boli i nie mam żadnych plamień. Lekarz zalecił luteinę do usg czyli do piątku. Może to mi jeszcze podtrzymuje nieprawidłowa ciąże. Tak czy siak czekanie jest najgorsze.

pewnie ta luteina podtrzymuje, a badania to droga rzecz ale warto je zrobić, trzymam kciuki !

Chwilo trwaj.
    3jgx9n73an3wak0g.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ptaszek1 wrote:
    wizytę mam w ten piątek w poradni patologii ciąży, wątpię że będzie coś widać,
    chodzi raczej o dalsze dobranie "leczenia" chociaż kto wie co tam usg wyczaruje heh;)
    To czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie! :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ