Cwiczenia w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Kochane!
Powiedzcie mi jak jest z ćwiczeniami w ciąży? Jestem w 1 trymestrze....dopiero 5 tydzień...ale chciałabym być aktywna ruchowo...Na co można sobie pozwolić? Spacery odpadają bo od rana jestem w pracy i wracam do domu na 18.00 to jest już ciemno...Wczoraj pozwoiliłam sobie na pare ćwiczeń z Youtube dla kobiet w ciąży, a Wy co polecacie?Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Polecam joge wspaniale odpreza po calym dniu pracy, odciaza plecy, wzmacnia miesnie.. na pewno znajdziesz na youtube cwiczenia dla kobiet w ciazy.
Jesli chodzi o inny rodzaj cwiczen, o ktorym wspominasz to nie moge sie wypowiedziec bo nie znam. Ale moze podaj jakis link - chetnie zobacze co to jest:)
moremi lubi tę wiadomość
-
Jak bedziesz szukac cwiczen jogi na youtube to uwazaj bo jest pelno bajkopisarzy i mozna sobie zrobic krzywde.
Na przyklad teraz chcialam znalezc cos ciekawego dla ciebie i wpadlam na to:
http://www.youtube.com/watch?v=O_lq1ttGxwE
Ta dziewczyna nie ma pojecia o tym co to jest joga, prowadzi kurs w duzych sportowych butach, podczas gdy joge wykonuje sie boso. Do tego podniesionym glosem wydaje komendy jak przy aerobiku
Osmialam sie strasznie.
Ale na serio, jak szukasz cwiczen na internecie, to straraj sie uwazacmama_z_groszkiem, Bergo lubią tę wiadomość
-
Ja w tej chwili jestem w 9-tym tygodniu ciąży. Wcześniej sporo biegałam i teraz strasznie brakuje mi ruchu... Pierwsze USG za kilka dni, także póki co powstrzymuje się od intensywniejszych ćwiczeń i często spaceruje w intensywnym tempie. Poza tym trochę rozciągania i ćwiczeń na wzmocnienie mięśni w domu. Aha...podobno lepiej całkowicie zrezygnować z brzuszków. Generalnie kobietom w ciąży bardzo poleca się basen
Kajaoli, KUNIAK lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Jeżeli nie ćwiczyłaś wcześniej, to teraz nie zaczynaj. Można zacząć w drugim trymestrze, a kobiety w ciąży bliźniaczej niestety nie mogą ćwiczyć do samego końca. Podobnie jest w ciążach zagrożonych. Najbardziej polecana jest właśnie tak jak piszą dziewczyny - joga i basen.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyKażdy większy wysiłek fizyczny powinnaś skonsultować z lekarzem który prowadzi Twoja ciąże. Może pozwoli Ci cwiczyc od razu, szczególnie jesli wczesniej ćwiczyłaś. Bez szalenstw ale pewnie coś bedziesz mogła robić. Ja zaczynam dopiero od przyszłego tygodnia jak jutro lekarz pozwoli, dwa razy w tygodniu połaczenie jogi, piltesu i takich innych róznych:)
-
A co myślicie o zestawach Angeliki dla kobiet w ciąży? Ja dzisiaj wypróbowałam i nie są trudne ani obciążające...
http://www.youtube.com/user/KobietaAktywnaPL?feature=watchWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 21:38
Karolina 85 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj pochwaliliśmy się teściowej. Jest lekarzem, więc zapytałam czy mogę ćwiczyć. Powiedziała stanowczo, że oczywiście! Mam się zachowywać i żyć normalnie- jeść zdrowo, ćwiczyć, jak nie jestem głodna to nie jeść, nic na siłę, robić co mi organizm podpowiada. Podkreśliła kila razy, że ciąża to nie choroba tylko stan fizjologiczny, a takie chuchanie i dmuchanie może wpłynąć negatywnie i na dziecko i na mnie. Także ja póki co zamierzam normalnie ćwiczyć. Tym bardziej, że nie mam na myśli treningów typu insanity, crossfit tylko lajtowe aerobiki.
madiiiii, Kajaoli, mysza1975, Lavendula, Martika87 lubią tę wiadomość
-
No właśnie mnie ginekolog po pierwszej wizycie i usg powiedziała, że nawet lekkie bieganie nie powinno zaszkodzić. Oczywiście trzeba się bardziej wsłuchiwać w swój organizm niż zwykle, ale w ciąży, która nie należy do zagrożonych, umiarkowany ruch nie powinien zaszkodzić, a nawet przeciwnie
moremi, Bergo, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
No i wczoraj zrobiłam sobie lekki, bardzo ostrożny marszobieg. Cudowne uczucie! Wszystkim przyszłym mamom, które chcą się lepiej poczuć i mogą ćwiczyć w ciąży, bardzo polecam ruch na świeżym powietrzu, zwłaszcza że pogoda coraz bardziej sprzyjająca
Bergo, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Mi trochę pokrzyżowało plany przeziębienie, ale właśnie mija więc na pewno będą marsze, spacery, rozciąganie. Biegania nie zaryzykuję bo nie byłam wcześniej bardzo aktywna. Basenu też się boję ze względu na infekcje.
-
Ja chyba joge zaczne ) wczesniej tez biegalam i cwiczylam ale teraz jestem tak slaba ze ledwo sie rusze a juz mi sie kreci w glowie jutro czeka mnie wyzwanie spacer do przyjaciolki ) 30min w jedna strone
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Ja chyba joge zaczne ) wczesniej tez biegalam i cwiczylam ale teraz jestem tak slaba ze ledwo sie rusze a juz mi sie kreci w glowie jutro czeka mnie wyzwanie spacer do przyjaciolki ) 30min w jedna strone
Trzymam kciuki za twoją wyprawę. Hehe
Mnie dziś moja ginekolog trochę wystraszyła mówiąc, że moje spacery mogą być przyczyną bólu podbrzusza. Niby delikatnie naciągane to się wydaje ale chyba na jakiś czas daruję sobie wszelkie ćwiczenia. Wolę dmuchać na zimne, nawet kosztem kondycji.