Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Czerwiec 2018 - mamusie
Odpowiedz

Czerwiec 2018 - mamusie

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 6 października 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Jestem nowa w srode robilam bete wyszla 43,91, zaczelam brac dupka dzisiaj ponownie zrobilam bete i wzrosla do 159,77 , mialam tez eizyte u gin jestem w 4 tc. Staralismy sie z mezem od pol roku a to byl pierwszy cykl z dupkiem i udalo sie. Lekarka kazala mi dalej brac dupka 2x1 tab i do tego luteine dopochwowo. Dostalam tez zwolnienie na dwa tygodnie.

• nejsi88 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam:)test pozytywny 8dpo.Staraliśmy się 4 miesiące o 3 maleństwo.Na wizytę pójdę na przełomie 8/9tygodnia:)

5 tydzień ciąży:)jeszcze nie poznałam,ale się zakochałam:)
  • Lisiaa Nowa

Wysłany: 8 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ponad roku starań stał się cud! W 30 dniu cyklu pozytywny test choć kreska blada. Dwa dni później beta hcg 109,36! <3 Termin wg OM to 8 czerwiec 2018;) Czekamy na lekarza - 13 Października. Trzymajcie kciuki!

.......................................................................................
    PCOS
    IO
    Modlitwa, dieta, Metformina 3*500, Ovarin 2*1, Olej z wiesiołka 3*2, Wit D3
    W cyklu, w którym miałam mieć HSG ale przez zły wymaz odwołali.
    f2w3csqv1pqr50of.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 21:50

Lisiaa
  • Mama_drugi_raz Debiutantka

Wysłany: 9 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja sie zastanawiam jak to będzie... Obecnie ważę prawie tyle, co przed pierwszym porodem. W ciąży przytyłam 10kg, podem wrociłam do wagi sprzed i tak przez te 3 lata sobie odpuściłam, że znów ważę sporo. Boje się, że będę słoniem * mam 163 cm wzrostu i wazę teraz 65 kg)

córcia - 8.10.2014
    ? - 10.06.2018

Rok starań, HSG + stymulacja
  • AdaEva Koleżanka

Wysłany: 9 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. Test zrobilam w zeszla środę(+). Na drugi dzień inny test cyfrowy, który wykazał 4-5tc.
    To moja 3 ciąża. 2 pozostałe utracone.
    Radość przeplata strach... mieszkam zagranica i u mnie nikt bety nie robi ani nie proponuje progesteronu.
    Ze względu na wysokie ryzyko skierowali mnie uwaga - na badanie moczu do kliniki położniczej.
    Bogu dzięki lecę na 2 dni do Pl na normalna wizytę.
    Migrena mnie dzis nokautuje i mecze się bez leków.
    Wg aplikacji bbf termin 12.06.18
    Czy któraś z Was ma podobnie? Czy byłyście już na jakiś wizyta h ze skanem i czy coś już było widać ?
    Pozdrawiam

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) dołączam do Was :)
    Testy wczoraj dwa - pozytywne i dziś rano tak samo, rano byłam na badaniu krwi , wyniki będą jutro popołudniu.
    Boje się już cieszyć bo staramy się z mężem od stycznia a teraz minął trzeci cykl z CLO Belly wskazał termin porodu na 16 czerwca 2018 ( mąż ma 17 urodziny :D) - byłby to najpiękniejszy prezent pod słońcem :)
    Brak plamienia, brzuch trochę ciągnie a tak ogólnie to super.

AdaEva lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• AdaEva Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Cześć dziewczyny :) dołączam do Was :)
    Testy wczoraj dwa - pozytywne i dziś rano tak samo, rano byłam na badaniu krwi , wyniki będą jutro popołudniu.
    Boje się już cieszyć bo staramy się z mężem od stycznia a teraz minął trzeci cykl z CLO Belly wskazał termin porodu na 16 czerwca 2018 ( mąż ma 17 urodziny :D) - byłby to najpiękniejszy prezent pod słońcem :)
    Brak plamienia, brzuch trochę ciągnie a tak ogólnie to super.

U mnie wyszedł termin na 12.06- dzień przed urodzinami mojej mamy i przybranego taty :-))) tez mogą mieć prezent

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]

Wysłany: 10 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i oby się udało ! :) ja narazie nie dowierzam, tyle czasu się modliłam o te dwie kreseczki a jak się pojawiły to nie mogę sobie tego przyswoić :)

AdaEva lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• AdaEva Koleżanka

Wysłany: 10 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez długo czekałam! I mimo potwornej migreny z wymiotami zeszlej nocy, koszmarnej zgagi jestem szczęśliwa.
    Dziś poinformowałam w pracy o moim stanie :D

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]

Wysłany: 11 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdaEva wrote:
    Tez długo czekałam! I mimo potwornej migreny z wymiotami zeszlej nocy, koszmarnej zgagi jestem szczęśliwa.
    Dziś poinformowałam w pracy o moim stanie :D

I będziesz już odpoczywać w domu ? To Cie wymordowało porządnie :/
    Ja dzisiaj odbieram betę mam nadzieje że wszystko bd ok a w czwartek pójdę do lekarza (nie wiem czy mam odstawić bromergon) . Serduszko jeszcze bić nie bd ale wolę iść i się upewnić.

qskyyx8duozh2ovq.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Nieśmiało zgłaszam się, że test ciażowy pokazał dwie kreski. Termn miałabym 26 czerwca. Dzisiaj zrobiłam betę i jeśli bedzie ok to wpisuję do Was :) Mam nadzieje, ze tym razem będzie dobrze...

ps. czmeu utworzone są dwa wątki czerwcowe?

ptaszek1 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuje to dziewczyny siedzą na ciąża ogólnie a nie tu :) ale dlaczego to sama nie wiem :p

Wysłany: 11 października 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    cześć dziewczyny. Nieśmiało zgłaszam się, że test ciażowy pokazał dwie kreski. Termn miałabym 26 czerwca. Dzisiaj zrobiłam betę i jeśli bedzie ok to wpisuję do Was :) Mam nadzieje, ze tym razem będzie dobrze...

ps. czmeu utworzone są dwa wątki czerwcowe?

Gratulacje i trzymam kciuki aby wszystko było w porządku ! :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• AdaEva Koleżanka

Wysłany: 11 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mieszkam w UK a tu nie ma zwolnień Lekarskich na ciąże i muszę pracować.
    Właśnie mam znów migrenę i z pracy mnie przywieźli do domu. Czuje się przekoszmarnie, Non stop rycze a moja buzia wyglada jak u nastolatki wysypana wulkanami!
    Mam nadzieje ze Wy lepiej znosicie te pierwsze chwile

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • AdaEva Koleżanka

Wysłany: 11 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    I będziesz już odpoczywać w domu ? To Cie wymordowało porządnie :/
    Ja dzisiaj odbieram betę mam nadzieje że wszystko bd ok a w czwartek pójdę do lekarza (nie wiem czy mam odstawić bromergon) . Serduszko jeszcze bić nie bd ale wolę iść i się upewnić.

Ja coprawda bromergonu nie brałam, tylko Dostinex zamiast i kazali mi łykać do 12tc...
    Sprawdź z lekarzem najlepiej...

Eva

25f0dfb132.png[/url]

Aniolek 05.03.15 [*]
    Aniolek 15.10.15 [*]
    Aniołek 23.10.17 [*]
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje beta 79 w 11 dniu po owulacji. Wtedy była 40 w 12 dniu po owulacji. Jest dobrze

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • k.m Debiutantka

Wysłany: 11 października 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie forumowiczki:) u mnie też nareszcie udane staranka:) serduszko już bije, spodziewany termin 2.06.2018;*;*

w4sq9n73mraq9xeb.png

0d1yyx8d1si6x3k1.png
  • orzeszki Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja nateszcoe w 16cyklu starań zobaczylam w sobote dwie kreski!!!! Wcześniej 7 cykli z clo i dupkiem 21 wrzesnia laparo i udalo sie!!! Było warto czekać... Więc mam nadzieję że zostaniemy z Wami do konca. Termin 20 czerwca

Termin na kwiecień 2019! Czekamy Kochanie!
    [*]26.05.2018 5tc <3
    [*]28.11.2017 11tc Leonek <3
    "Tyle zmienił mały człowiek niemal lżejszy od powietrza."
  • Agata_92 Nowa

Wysłany: 20 października 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe czerwcowe mamusie:)
    Obecnie jestem w 7 tygodniu ciąży, termin na 8 czerwca 2018 r.
    Udało nam się z mężem za 1 razem :D
    Choruję na niedoczynność tarczycy, biorę euthyrox 100, duphaston a obecnie leczę infekcje bakteryjną pochwy globulkami z zinnatem:(
    Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i dzidzia będzie zdrowa. Najbliższa wizyta 31.10.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie..nie wiem czy zagrzeje na długo mniejsce
    jestem po 2 ciazach biochemicznych pod rzad..tylko tam beta nie przekraczała 62.
    Myślałam,że ten cykl bedzie stracony..zrobiłam bete na 6 dni przed @ (musiałam bo miałam miec usuwany ząb chirurgicznie) wynik 1.2 pare dni po test-negatywny..az tu nagle w dniu @ wieczorem dwie kreski..strach ogromny. Beta dzien po @ 101 po 48 h 299..
    Zobaczymy jak to bedzie oby sie udało..termin 23 czerwca. pozdrwiam :)

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ