X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dieta
Odpowiedz

Dieta

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam faze na mandarynki :) Raczej zawsze odzywialam sie zdrowo. Teraz zrezygnowlam z kilku przyjemnosci (jak parmezan, sery plesniowe i tartar). Bardzo lubie szpinak wiec jem go teraz wiecej i buraczki czerwone :) Dieta rozsadna ale bez paniki :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• isssi Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciąża bardzo zdrowo się odżywiałam. A teraz jak na złość mam ochotę na białe pieczywo, szynkę, kiełbasę - no i bądź tu człowieku mądry. Jeśli chodzi o płyny, to czuje pragnienie non stop, więc organizm domaga się wody. Z kolei odrzuciło mnie od słodyczy, z czego się bardzo cieszę. Bardzo dobra i zdrowa alternatywą dla łasuchów sa ciasteczka owsiane, naładowane orzechami, niezbyt słodkie, ale pyszne i robione w domu.

6ed2ac46f5.png
  • Lola89 Nowa

Wysłany: 24 września 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czasie ciąży jadłam wszystko na co miałam ochotę, a najwięcej na czekoladę, słodycze. Tak właśnie doprowadziło mnie to do tego, że po urodzeniu mija już rok czasu, a wyglądam nie najlepiej. Cały czas mi doskwiera nadwaga. Ostatnio koleżanka wspominała mi, że jest taka dieta oparta o geny Medistore i ponoć jest najskuteczniejsza. Wszystko dlatego, że są wykonywane badania polegające na zapoznaniu się z materiałem DNA. Z którego można wyczytać wszelkie informacje co do żywienia (to co preferuje nasz organizm i potrzebuje) oraz wielu innych. Czy któraś z was kiedyś stosowała się takiej diety?

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ