Dziewczyny ile płacicie za wizytę w ciązy :)?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiula02 wrote:badanie (wizyta+usg) u gin. Rz. z Sulechowa k. Zielonej Góry kosztowała mnie 240zł! Przez tel. informują o 180zł (wizyta+usg w ciąży), później gin. zasłaniał się tym, że zajęliśmy mu 25min a nie 15min zadając pytania! Żenada.
Nikt nie poinformował nas, że pan dr. bierze kasę nie za wizytę, a za minuty spędzone w gabinecie! Może warto kolejnym razem wziąć ze sobą stoper?
Więcej tam nie pójdę, nikomu nie polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 21:07
Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-
Sama wizyta (badanie ginekologiczne + rozwiania wszelkich wątpliwości ) 100zł. USG (niezależnie od rodzaju - genetyczne, połówkowe - 80zł) Polecam dr Pękałe ze Stargardu Szczecińskiego. Przyjmuje również w Szczecinie oraz w Chojnie. Dla niego nie ma durnych pytań. Poświęca tyle czasu ile pacjentka tego potrzebuje. Do tego dyżur telefoniczny pod prywatnym numerem. W każdej chwili można dzwonić z wątpliwościami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2016, 00:44
-
100zł badanko + usg. Ale akurat mój lekarz normalnie też tyle kasuje nawet gdy nie byłam w ciąży no chyba,że dochodziła np. cytologia, to wtedy już 130zł. Nie wiem jak będzie z prenatalnymi czy połowkowymi, bo to jeszcze nie ten etap
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
nick nieaktualny
-
Na szczęście mam pakiet w Medicoverze więc nie płace za wizyty ale raz musiałam udać się do LUX medu na USG prenatalne (11-14t) zapłaciłam 158zł.
Byłam również na wizycie w MediPartner u genialnego lekarza, który pracuje na oddziale w szpitalu gdzie planuję rodzić i zapłaciłam 180zł za konsultacje (ewentualne usg dodatkowo 170zł) ale lekarz wykonał je za darmo Wizyta droga ale u tego lekarza zapłaciłabym i 250zł07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
ppaauullaa wrote:Ehhh wygląda na to że nieźle przeplacam... ja płacę 200 zł za wizytę i 200 zł za usg, czyli co miesiąc 400zl
Sądziłam, że moje 200 ze wszystkim to dużo, ale machnęłam ręką, bo mam zaufanie do tego lekarza. 400 to serio przeginka..
Chociaż muszę przyznać, że mój lekarz każe latać do siebie wyjątkowo często, ale być może to przez moją fanaberię w postaci wyjazdu na narty. Byłam w 6 tygodniu, potem w 7t przed wyjazdem i będę zaraz po powrocie.08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
izadora wrote:Jej jak przeczytałam te posty to dziekuję Bogu (a tak naprawdę pracodawcy ) że mam prywatną opiekę medyczną w jednej z sieci (żeby nie robić kryptoreklamy) i nie muszę płacić nic, za żadne wizyty, żadne badania zlecone przez lekarza, z terminami nie ma tragedii (na prowadzenie ciąży jest osobna pula miejsc do ginekologów); a do tego mają na wyposażeniu jeden z nielicznych USG do badań prenatalnych we Wrocławiu. ale prywatnie koleżanka też chodziła za coś ok. 180 pln za wizytę
mam tak samo i tez jestem z Wrocławia
Chodzisz do Lux medu, czy medicoveru? ;> -
nick nieaktualny