Farbowanie Włosów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój gin mówi ze lepiej wstrzymać się do końca I trymestr ale jak trzeba farbowac to lepiej zrobić baleyage gdyż farba nie dotyka skóry głowy tylko samych włosów, a z włosa nie przenika nigdzie. to samo mówiła mi fryzjerka. Ja zrobiłam baleyage i wszystko jest ok.
kamenkaa lubi tę wiadomość
Mój Wielki Cud!!!
Oliś, 06/2016 - 3710g, 56 cm - CC 38+4 tc
-
kamenkaa wrote:Nowatorka otóż to tez właśnie to usłyszałam od Lekarza Ale zdania są podzielone i nie wiadomo jak mysleć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 23:03
Chica Mala, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:No tak ale nie mozna dac sie zwariowac. Skoro moj lekarz z doswiadczeniem sam mnie sie spytal czy farbuje wlosy i sam mnie poinformowal ze moge farbowac bez amoniaku to juz by bylo przesada podwazanie jego zdania. Sama 1 trymestr przeczekam bo nie mamaz tak wielkich odrostow ale jestem pewna ze gin wie co mowi zwalaszcza ze jest z tych co odradza jakiekolwiek leki, nawet wit c albo nospe takze jest bardzo ostrozny
NO Napewno a ja mam ogolnie 12tydz poczekałabym do 2tym ale ja potrzebuje po Swietach wygladać jako tako i jeszcze w 2ym nie wejde ale mysle zrobie przed samymi swietami to bedzie dobrze....nowatorka, Ollaala lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:no własnie i każdy mysi inaczej .....
ja tam całą pierwsza ciąze farbowałam wlosy farbą. a teraz w 6 tygodniu tez farbowałam, farba raczej mało wspolnego z ciążą ma. nie można dać sie zwariowac jak bym 3 miesiace nie farbowała włsow to bym wyglądała jak strach na wróble.....nowatorka, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Mammija wrote:ja tam całą pierwsza ciąze farbowałam wlosy farbą. a teraz w 6 tygodniu tez farbowałam, farba raczej mało wspolnego z ciążą ma. nie można dać sie zwariowac jak bym 3 miesiace nie farbowała włsow to bym wyglądała jak strach na wróble.....
Ollaala lubi tę wiadomość
-
Ja byłam zapisana na farbę na jutro, ale poszłam do fryzjerki i się przepisałam na samo strzyżenie z modelowaniem. Trochę się chyba wkurzyła ale trudno. Miałam problem bo idę z siostrą a ona jeszcze nic nie wie, to wkręciłam ją że się przepisałam żeby jej synek nie musiał tyle czekać, bo idzie z nami
Oj będę się miała z czego spowiadać sporo kłamię ostatnio... -
lekarz mowi ze mozna pod warunkiem ze farba jest bez amioniaku, rozmawialam tez z fryzjerką która jednoczesnie jest moja przyjaciółką i na pewno nie chciałaby mi zaszkodzić to powiedziała to samo co lekarz ze bez amoniaku farbą dla alergików mi bez obaw zrobi wlosy jednak mimo wszystko czekam do koncówki pierwszego trymestru zostalo pare dni wiec dziś muszę cos ze sobą zrobić bo wyglądam juz strasznie
07.01.2015 [*] 12TC
21.07.2015 [*] 6 TC
29.06.2016 - Michaś
-
kamenkaa wrote:DZiewczyny Farbował ktoś włosy wczesnej ciąży ?NIby bez amoniaku można ale to też nie jest udowodnione czy tak ... JAk to naprawde jest?
Ja np. rozmawiałam z wieloma ginekologami z klinik w Polsce, jak i w Holandii. Każdy jeden twierdził, że farbowanie nie ma wpływu na ciążę. Tyle kobiet farbuje włosy w ciąży że raczej temat byłby rozszerzony i nagłośniony, gdyby coś było nie tak. Ja też farbuję włosy i ginekolog mówi - o jaka zmiana! Moja żona też farboała jak była wi ciąży a pytała się tyle razy czy wolno jej, że Pani sobie nie wyobraża Także, to już chyba indywidualna decyzjaDominique88, Chica Mala, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
farbowanie nie ma wpływu na ciąże, jeśli będziesz używać farby bez amoniaku- tym lepiej ja również polecam khadi- sama się tym farbuję już długi czas, może bardziej pracochłonne ale te efekty i nie niszczy włosów.
Mała ilość chemii vs. długotrwały dyskomfort psychiczny który ma wpływ na samopoczucie nasze ergo również malucha.Tynia lubi tę wiadomość
Sergiusz -
unbeldi wrote:Tak mi się właśnie wydawało. Zwiedzam już stronę khadi.pl - poczytam i zamówię Dziękuję jeszcze raz. Opinie rzeczywiście brzmią zachęcającoSergiusz