X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Farbowanie Włosów :)
Odpowiedz

Farbowanie Włosów :)

Oceń ten wątek:
  • Tynia Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Ci podeslac moje efekty ale nie mogę wkleic strony www z bloga (ziolowa-eliana.blogspot.com) na górnej belce masz efekty hennowania, również henna khadi . jeśli chcesz możesz SB obejrzeć :)

w5wqroeq2pmwko7d.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbeldi pisząc mego posta nie myslałąm o Tobie i o nikim tutaj pisałam ogolnie ;-)

Ollaala lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ja tam wierze mojemu ginowi ktory powiedzial ze mozna spokojnie bez amoniaku

Nowatorka otóż to tez właśnie to usłyszałam od Lekarza Ale zdania są podzielone i nie wiadomo jak mysleć

• Dorisss Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin mówi ze lepiej wstrzymać się do końca I trymestr ale jak trzeba farbowac to lepiej zrobić baleyage gdyż farba nie dotyka skóry głowy tylko samych włosów, a z włosa nie przenika nigdzie. to samo mówiła mi fryzjerka. Ja zrobiłam baleyage i wszystko jest ok.

kamenkaa lubi tę wiadomość

Mój Wielki Cud!!!
    Oliś, 06/2016 - 3710g, 56 cm - CC 38+4 tc
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie i każdy mysi inaczej .....

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Nowatorka otóż to tez właśnie to usłyszałam od Lekarza Ale zdania są podzielone i nie wiadomo jak mysleć
    No tak ale nie mozna dac sie zwariowac. Skoro moj lekarz z doswiadczeniem sam mnie sie spytal czy farbuje wlosy i sam mnie poinformowal ze moge farbowac bez amoniaku to juz by bylo przesada podwazanie jego zdania. Sama 1 trymestr przeczekam bo nie mamaz tak wielkich odrostow ale jestem pewna ze gin wie co mowi ;) zwalaszcza ze jest z tych co odradza jakiekolwiek leki, nawet wit c albo nospe takze jest bardzo ostrozny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 23:03

Chica Mala, kamenkaa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    No tak ale nie mozna dac sie zwariowac. Skoro moj lekarz z doswiadczeniem sam mnie sie spytal czy farbuje wlosy i sam mnie poinformowal ze moge farbowac bez amoniaku to juz by bylo przesada podwazanie jego zdania. Sama 1 trymestr przeczekam bo nie mamaz tak wielkich odrostow ale jestem pewna ze gin wie co mowi ;) zwalaszcza ze jest z tych co odradza jakiekolwiek leki, nawet wit c albo nospe takze jest bardzo ostrozny

NO Napewno a ja mam ogolnie 12tydz poczekałabym do 2tym ale ja potrzebuje po Swietach wygladać jako tako i jeszcze w 2ym nie wejde ale mysle zrobie przed samymi swietami to bedzie dobrze....

nowatorka, Ollaala lubią tę wiadomość

• Tynia Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapytam swojego ginekologa czy mozna uzywac tej henny. Nie lubie farb chemicznych.

w5wqroeq2pmwko7d.png
  • Mammija Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    no własnie i każdy mysi inaczej .....

ja tam całą pierwsza ciąze farbowałam wlosy farbą. a teraz w 6 tygodniu tez farbowałam, farba raczej mało wspolnego z ciążą ma. nie można dać sie zwariowac jak bym 3 miesiace nie farbowała włsow to bym wyglądała jak strach na wróble.....

nowatorka, kamenkaa lubią tę wiadomość

dev198pr___.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammija wrote:
    ja tam całą pierwsza ciąze farbowałam wlosy farbą. a teraz w 6 tygodniu tez farbowałam, farba raczej mało wspolnego z ciążą ma. nie można dać sie zwariowac jak bym 3 miesiace nie farbowała włsow to bym wyglądała jak strach na wróble.....
    a co za roznica czy 3ci miesiac czy 2gi? ;-)

• Mammija Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    a co za roznica czy 3ci miesiac czy 2gi? ;-)

dla mnie jedynie taka czy 1 czy 2 czy 3 ci i tak musze ufarbować zeby jak czlowiek wygladać :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

dev198pr___.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaa no takk -tez tak zrobie bo wygladam jak...... hehe

• Dalile Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba pójdę w hennę :)

kamenkaa, Tynia lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam zapisana na farbę na jutro, ale poszłam do fryzjerki i się przepisałam na samo strzyżenie z modelowaniem. Trochę się chyba wkurzyła ale trudno. Miałam problem bo idę z siostrą a ona jeszcze nic nie wie, to wkręciłam ją że się przepisałam żeby jej synek nie musiał tyle czekać, bo idzie z nami :D

Oj będę się miała z czego spowiadać :P sporo kłamię ostatnio...

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Madoks Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz mowi ze mozna pod warunkiem ze farba jest bez amioniaku, rozmawialam tez z fryzjerką która jednoczesnie jest moja przyjaciółką i na pewno nie chciałaby mi zaszkodzić to powiedziała to samo co lekarz ze bez amoniaku farbą dla alergików mi bez obaw zrobi wlosy :) jednak mimo wszystko czekam do koncówki pierwszego trymestru :) zostalo pare dni wiec dziś muszę cos ze sobą zrobić bo wyglądam juz strasznie :)

8p3orjjg3p2zojz4.png
    07.01.2015 [*] 12TC
    21.07.2015 [*] 6 TC
    29.06.2016 - Michaś
  • patrycjanl Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    DZiewczyny Farbował ktoś włosy wczesnej ciąży ?NIby bez amoniaku można ale to też nie jest udowodnione czy tak ... JAk to naprawde jest?

Ja np. rozmawiałam z wieloma ginekologami z klinik w Polsce, jak i w Holandii. Każdy jeden twierdził, że farbowanie nie ma wpływu na ciążę. Tyle kobiet farbuje włosy w ciąży że raczej temat byłby rozszerzony i nagłośniony, gdyby coś było nie tak. Ja też farbuję włosy i ginekolog mówi - o jaka zmiana! Moja żona też farboała jak była wi ciąży a pytała się tyle razy czy wolno jej, że Pani sobie nie wyobraża :P Także, to już chyba indywidualna decyzja :)

Dominique88, Chica Mala, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    farbowanie nie ma wpływu na ciąże, jeśli będziesz używać farby bez amoniaku- tym lepiej :) ja również polecam khadi- sama się tym farbuję już długi czas, może bardziej pracochłonne ale te efekty :D i nie niszczy włosów.
    Mała ilość chemii vs. długotrwały dyskomfort psychiczny który ma wpływ na samopoczucie nasze ergo również malucha.

Tynia lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbeldi wrote:
    Tak mi się właśnie wydawało. Zwiedzam już stronę khadi.pl - poczytam i zamówię :) Dziękuję jeszcze raz. Opinie rzeczywiście brzmią zachęcająco :)
    możesz zerknąć też na mazidła- tam są czyste proszki więc musiałabyś sama robić mieszankę i eksperymentować ;) khadi daje pewną wygodę i jest masa fotek jak dany kolor wygląda na jakim włosie. Słyszałam historię, że nawet utleniacz nie dał rady czarnej khadi, bo henna wchodzi wgłąb włosa a nie oblepia na zewnątrz

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Tynia Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam? Farbowala juz ktoras? Ja wlasnie doatalam paczke z henna khadi ale sie zastanawiam

w5wqroeq2pmwko7d.png
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ufarbowałam jednak farbą bez amoniaku - Loreal Prodigy. Henna mnie jednak przerosła :(

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ