X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Farbowanie Włosów :)
Odpowiedz

Farbowanie Włosów :)

Oceń ten wątek:
  • Tynia Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unbeldi a w ktorym tygodniu farbowalas? Poczekam chyba do drugiego trymestru, to jeszcze kilka dni i henna pojdzie w ruch.

w5wqroeq2pmwko7d.png
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec 16 tygodnia. Też czekałam do II trymestru :)

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fryzjerka polecała ostatnio farbę montibello - oalia. Jest bez amoniaku i podobno polecana nawet dla kobiet w ciąży. Ale ile w tym prawdy to nie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 14:10

• Didi18 Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie ja w pierwszej ciąży zaczęłam farbować włosy mniej więcej od 4 miesiąca i teraz się zastanawiam bo mój synek ma strasznie delikatnie włoski i alergie na różne rzeczy tak sobie głośno myślę czy nie zafundowałam mu tego przez farbowanie podczas ciąży hmm... Teraz jestem w ciąży z drugim maleństwem i postanowiłam w ogóle nie farbować włosów, żeby zobaczyć jak to działa na dziecko :)Podczas drugiej ciąży stawiam na naturalne upiększanie :) tzn. np. kręcenie loków itd. żeby nie wyglądać jak przysłowiowa "umęczona, zaniedbana matka polka :P" Trzymajcie się :)Bądźcie piękne i niech wasze dzidziusie zdrowo rosną w brzuszku:)Wszystkiego Dobrego dla wszystkich aktualnych, niedoszłych i przyszłych mam !!!:)

Tynia lubi tę wiadomość

Diddi
  • Tynia Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi18 ja chyba nie dalabym rady nie farbowac przez cala ciaze. Wlosy rosna mi bardzo szybko i bez ciazowych hormonow. takze teraz, na poczatku 4 miesiaca mam juz jakies 6 cm odrostow a gdzie kolejne 5 miesiecy :) to chyba kolo 20 cm bd miala odrostow albo i wiecej :) obecnie wczytuje sie w temat henny i nie znalazlam opinii o jej szkodliwosci. W kazdym razie teraz chcialam juz pofarbowac wloski na kolor zblizony do naturalnego zeby pozniej juz nie myslec o hennach i farbach do wlosow :)

w5wqroeq2pmwko7d.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ