Farbowanie włosów w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya jak jest z depilacją kremami? Przyznam szczerze, że ja depiluję wszytsko kremem - raz na 2tyg. Może gdyby to była zimna to bym olała przez 3 miesiące i wyglądała jak yeti, ale latem..... Co prawda wybieram kremy do skóry wrazliwej. Mój gin mówił, że można....
Poza tym wydaje mi się, że tego rodzaju specyfiki jak kremy do depilacji czy farby do włosów czy inne nie przechodzą ze skóry dokrwioobiegu. Ewentualnie jakies znikome ilości. W przeciwnym wypadku szybko byśmy zatruły organizm -
*Sylwia wrote:a jak jest z depilacją kremami? Przyznam szczerze, że ja depiluję wszytsko kremem - raz na 2tyg. Może gdyby to była zimna to bym olała przez 3 miesiące i wyglądała jak yeti, ale latem..... Co prawda wybieram kremy do skóry wrazliwej. Mój gin mówił, że można....
Poza tym wydaje mi się, że tego rodzaju specyfiki jak kremy do depilacji czy farby do włosów czy inne nie przechodzą ze skóry dokrwioobiegu. Ewentualnie jakies znikome ilości. W przeciwnym wypadku szybko byśmy zatruły organizm -
nick nieaktualnyMatko co ja bym dała, żeby już pójść do fryzjera ! co prawda tylko lekko rozjaśniam włosy, więc odrostów nie widać u mnie jakoś bardzo mocno ale mnie irytują nawet niewielkie odrosty ale nic powiedziałam sobie, że do końca I trymestru nie pójdę do lekarza i jakoś wytrzymam. Umówię się na wizytę 22giego lub 23iego (akurat chwilę potem mam chrzciny więc tym bardziej się cieszę, że mojej włosy będą wyglądać normalniej)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaracuja
teraz to i farbe mozna blond wybrac taką co rozjasni wlosa ,farbami mozesz wlosy rozjasnic i nawet polecam ,rozjasniacz niszczy wlosy .ja swoje blond farbą doprowadzilam do ladniutkiego blondu teraz takie tony blondu są ze nietrza rozjaśniac rozjasniaczem .Ja farbowanko juz odpuscilam i zapuszczam na naturalne moje ciemny blond :)wlosy mi rosną wiec mam okazje powrocic do naturalnego koloru,.juz mam 4,5cm odrostu:D -
nick nieaktualnyAlbo jak juz rozjaśniasz wlosy to sobie je odzyw kreatyną brazylijską cocochoco .Dobra polecam ja robilam i mam efekt na pòł roku z glowy nie muszę ich prostować nic ,wlosy w kondycji perfekcyjnej są.Ja tu w Szkocji robiłam ten zabieg.W Pl to tez jest .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 19:57
-
nick nieaktualnyJa farbowalam na blond juz przestalam i stopniowo podcinam na równo i zapuszczam na naturalny kolor odrost mi nie przeszkadza teraz nawet modne wygladają jak ombra:))) wszyscy się pytają kto mi wlosy robil a ja po prostu mówie ze taki odrost mam :)fajnie to wyglada jak masz polowe wlosów naturalnych polowe farbowanych ,przez ciąze blond zniknie moze ze 5cm zostawie na samych koncowkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 22:48
-
Jeśli chcesz wrócić do swojego koloru to na pewno tak. Ja nie chcę bo znacznie lepiej się czuję w jaśniejszym odcieniu. Przy naturalnych włosach moja twarz staje się szara, więc ja póki co nie rezygnuję z farbowania. Odrostów nie znoszę i nawet teraz kiedy mam niewielkie, najchętniej poleciałabym do fryzjera,tylko wstrzymuję się dla malucha, bo jest najważniejszy. Włosy muszą poczekać.Maracuja
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa W Polsce mam rodzinny zaklad fryzjerski ktory prowadzi moja siostra i mama juz 15 lat ,i wiem jakie farby są .Dlatego rezygnuje z farbowania jest okazja ze wlosy mi bardzo szybko zaczely rosnąc i jest super :)bo w naturalnych czuje sie najlepiej :)i mi pasują ,moj mąz sam powiedzial odpusc te farbowanie bo szkoda wlosów niszczyć i ma racje ,ciąza sluży mi trądzik znikł twarz się zrobila aksamitna wlosy naturalne az błyszczą takie śliczne .A farbowac kazdy moze ja wcale nie zabraniam kazdy ma prawo robic co chce
-
Hej, ja mam do was takie pytanie... Czy farbowanie włosów w ciąży rzeczywiście może zaszkodzić? Bo jakoś ciężko mi w to uwierzyć... Jeśli tak to w jaki sposób farbowanie szkodzi?
-
nick nieaktualny