X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Farbowanie włosów w ciąży
Odpowiedz

Farbowanie włosów w ciąży

Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Czy farbujecie włosy w ciąży. Ja jestem w 5 tc i zastanawiam się czy mogę poddawać się takim zabiegom. Lekarz powiedział, że można, ale nie mam do końca przekonania.

Maracuja
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na pewno będę farbowała:) z córą farbowałam to teraz też zamierzam:)
    trzeba wybierać tylko farby bez amoniaku albo z nie dużą zawartością jego:)

Krysti, ketka91 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za planuje rozjasniać odrosty dopiero jak skoncze I trymestr, bo to zajmie więcej czasu i użyje się mocniejszych specyfików niż zwykłe farbowanie :)

Ewelaa lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin powiedziała, żebym dała sobie spokój z farbowaniem w I trymestrze, bo dziecko jest najważniejsze.

Sarah88 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was Kochane pytanie związane z włosami, ale nie z farbowaniem tylko ich kondycją. Ogólnie aktualnie mam 7 tc, a moje włosy niemiłosiernie szybko się przetłuszczają. Zwykle myłam je co dwa dni, teraz dzień po umyciu już nadają się do ponownego potraktowania szamponem. Miała tak, któraś z Was może?

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam, powoli jakoś wracają do normy i już tak szybko się nie przetłuszczają, jednak myję je co drugi dzień
    w zasadzie to wygląda tak mycie normalne -suchy szampon.
    Mi dodatkowo strasznie wypadają i to jest chyba najgorsze.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Ja tak miałam, powoli jakoś wracają do normy i już tak szybko się nie przetłuszczają, jednak myję je co drugi dzień
    w zasadzie to wygląda tak mycie normalne -suchy szampon.
    Mi dodatkowo strasznie wypadają i to jest chyba najgorsze.
    Czyli jednak nie jest to jakaś anomalia i może to być spowodowane ciążą. U mnie nie wypadają jak na razie i mam nadzieję, że nie będą. Moja teściowa stosowała taką kurację z ampułkami przeciw wypadaniu i na wzmocnienie. Nie pamiętam jak się to nazywało, ale do kupienia w aptece za jakieś ok. 40-50 zł.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol wrote:
    A ja mam do Was Kochane pytanie związane z włosami, ale nie z farbowaniem tylko ich kondycją. Ogólnie aktualnie mam 7 tc, a moje włosy niemiłosiernie szybko się przetłuszczają. Zwykle myłam je co dwa dni, teraz dzień po umyciu już nadają się do ponownego potraktowania szamponem. Miała tak, któraś z Was może?
    A ja wam powiem że jest nawet taki przesąd, że jeśli w ciąży włosy przetłuszczają się bardziej niż przed to znaczy, że będzie dziewczynka ;-) a co do farbowania to w pierwszym trymestrze tylko farby bez amoniaku.

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety nie mogę wybrać farby bez amoniaku, bo mam blond włosy, więc bez rozjaśniacza przy farbowaniu nie da rady zrobić dobrego koloru. Zupełnie nie wiem co o tym myśleć. Średnio widzę 3 miesięczny odrost, ale boję się, że farba może zaszkodzić dziecku.

Maracuja
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam włosy blond i nigdy nie farbowałam rozjaśniaczem

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że na stan włosów wpływają hormony i u każdej z nas może to inaczej wyglądać;>
    Na różnych etapach ciąży mogą się zmieniać pewne rzeczy.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Ja też mam włosy blond i nigdy nie farbowałam rozjaśniaczem

no jasne, rozumiem ale ja juz od lat mam swoją fryzjerkę u której robię włosy i nie chce mieszać niczym innym bo jestem bardzo zadowolona. Spróbuje przeczekać ten czas ..może jakoś wytrzymam. Poki co nie widać jeszcze nic poza 93mm pęcherzykiem ciążowym więc muszę zobaczyć czy w ogóle będzie zarodek..

Maracuja
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam blond farbowane, swoje baaardzo ciemny blond i zawsze rozjaśniacz, ale teraz spróbuję sama jakoś przeżyć, ewentualnie jakaś farba bez amoniaku czy szamponetka, choć na pewno będzie mi trudno ;) Ale groszek najważniejszy :D

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Też mam blond farbowane, swoje baaardzo ciemny blond i zawsze rozjaśniacz, ale teraz spróbuję sama jakoś przeżyć, ewentualnie jakaś farba bez amoniaku czy szamponetka, choć na pewno będzie mi trudno ;) Ale groszek najważniejszy :D
    Ja mam ciemny blond naturalne, a farbuję na jasny i odrosty też miałam zawsze robione rozjaśniaczem, a w ciąży przerzuciłam się na średni blond w I trymestrze, taka zmiana fajna jest raz na jakiś czas :-) w obecnej ciąży na razie nie mam tego problemu, bo 3 tyg temu farbowałam włosy i też mnie coś podkusiło o trochę ciemniejszy kolor, chyba przeczucie miałam ;-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A ja wam powiem że jest nawet taki przesąd, że jeśli w ciąży włosy przetłuszczają się bardziej niż przed to znaczy, że będzie dziewczynka ;-) a co do farbowania to w pierwszym trymestrze tylko farby bez amoniaku.
    też coś takiego słyszałam, że jak u kobiety się uroda pogarsza włosy i cera to może być dziewczynka ;) pożyjemy zobaczymy, najważniejsze aby zdrowe dziecko było :)

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będe rozjaśniała włosy u fryzjera, ale dopiero jak drugi trymestr się zacznie, teraz mam duże odrosty, ale i tak mi to nie przeszkadza bo, gdy przechodziłam z brązu na blond to u nasady chciałam zostawić ciemne specjalnie

coś takiego http://www.schwarzkopf.pl/content/dam/sk/de/home/haarfarbe/blondes_haar/farbtrends/dunklerhaaransatz/dunkler-haaransatz-artikel-2-210x270.jpg i chyba nawet teraz mam dokladnie tyle ciemnego co ona, więc jakos specjalnie mi to nie przeszkadza ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też zamierzam wytrzymać do konca I trymestru;)

Maracuja
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja maluję bez amoniaku na jakiś ciemny blond(mój naturalny) bo mam straszne odrosty to raz a drugie że bd świadkową za chwilę na ślubie i nie za fajnie bd wyglądać z odrostami :) fryzjer ma taką farbę super i nie niszczy włosów... pięknie pachnie jak wanilia :) i dziś też idę sprobować znów pomalować tą farbą włosy :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Iness Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też poczekam do końca I trymestru i wtedy się umówię do fryzjera, chociaż odrost już mi przeszkadza, ale na te upały włosy w kucyk i pocieszam się, że aż tak nie widać ;)

74dileb4r2kqkj8b.png
    74di3e5e5pffpmoa.png
    l22ndf9h1s44c0n5.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj ginekolog po raz drugi powtorzyl by nie farbowac wlosow w 1wszym trymestrze. u mnie na szczescie odrostu nie widac wiec nie mam problemu :-)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ