X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Farbowanie włosów w ciąży
Odpowiedz

Farbowanie włosów w ciąży

Oceń ten wątek:
  • Martyna8888 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka@ znam Twoj bol, tez mam ciemne wlosy i wychodzi mi sporo siwych widocznych jesli nie farbuje, a mam dopiero 27 lat... Mam sporo znajomych ktore farbowaly wlosy w ciazy ale nigdy w I trymestrze, wiec wole nie ryzykowac i jakos przebolec te siwe wlosy, byleby tylko nie zaszkodzic malenstwu

xnw443r8o36071zr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog w pierwszym trymestrze powiedział żebym nie farbowała włosów nawet farbami bez amoniaku, powiedział, że zabronić mi nie może ale na moim miejscu by tego nie robił. W tamtym tygodniu miałam kolejną wizytę więc zapytałam czy już mogę zrobić coś z włosami powiedział, że teraz już tak (chociaż dodał że on jest przeciwnikiem używania jakiejkolwiek chemii:P) ale skonsultowałam to z kilkoma fryzjerkami i powiedziały że przez pierwsze 3 miesiące nie można a później już tak. Dzisiaj pomalowałam farbą bez amoniaku (zdecydowałam, że zrobię to sama żeby uniknąć wdychania w salonie zapachów, otworzyłam okno żeby był przepływ świeżego powietrza :)) wyszedł piękny blond kolor aż się zdziwiłam bo dużo dziewczyn piszę o tym że kolor nie chce wziąć albo wychodzi nie taki jak trzeba.

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ