Farbowanie włosów w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam do Was Kochane pytanie związane z włosami, ale nie z farbowaniem tylko ich kondycją. Ogólnie aktualnie mam 7 tc, a moje włosy niemiłosiernie szybko się przetłuszczają. Zwykle myłam je co dwa dni, teraz dzień po umyciu już nadają się do ponownego potraktowania szamponem. Miała tak, któraś z Was może?
-
lwuska55592 wrote:Ja tak miałam, powoli jakoś wracają do normy i już tak szybko się nie przetłuszczają, jednak myję je co drugi dzień
w zasadzie to wygląda tak mycie normalne -suchy szampon.
Mi dodatkowo strasznie wypadają i to jest chyba najgorsze. -
justwol wrote:A ja mam do Was Kochane pytanie związane z włosami, ale nie z farbowaniem tylko ich kondycją. Ogólnie aktualnie mam 7 tc, a moje włosy niemiłosiernie szybko się przetłuszczają. Zwykle myłam je co dwa dni, teraz dzień po umyciu już nadają się do ponownego potraktowania szamponem. Miała tak, któraś z Was może?
Krysti lubi tę wiadomość
-
No ja niestety nie mogę wybrać farby bez amoniaku, bo mam blond włosy, więc bez rozjaśniacza przy farbowaniu nie da rady zrobić dobrego koloru. Zupełnie nie wiem co o tym myśleć. Średnio widzę 3 miesięczny odrost, ale boję się, że farba może zaszkodzić dziecku.Maracuja
-
Ewelaa wrote:Ja też mam włosy blond i nigdy nie farbowałam rozjaśniaczem
no jasne, rozumiem ale ja juz od lat mam swoją fryzjerkę u której robię włosy i nie chce mieszać niczym innym bo jestem bardzo zadowolona. Spróbuje przeczekać ten czas ..może jakoś wytrzymam. Poki co nie widać jeszcze nic poza 93mm pęcherzykiem ciążowym więc muszę zobaczyć czy w ogóle będzie zarodek..Maracuja -
Smoczyca1 wrote:Też mam blond farbowane, swoje baaardzo ciemny blond i zawsze rozjaśniacz, ale teraz spróbuję sama jakoś przeżyć, ewentualnie jakaś farba bez amoniaku czy szamponetka, choć na pewno będzie mi trudno Ale groszek najważniejszy
-
sylvia007 wrote:A ja wam powiem że jest nawet taki przesąd, że jeśli w ciąży włosy przetłuszczają się bardziej niż przed to znaczy, że będzie dziewczynka a co do farbowania to w pierwszym trymestrze tylko farby bez amoniaku.
-
ja będe rozjaśniała włosy u fryzjera, ale dopiero jak drugi trymestr się zacznie, teraz mam duże odrosty, ale i tak mi to nie przeszkadza bo, gdy przechodziłam z brązu na blond to u nasady chciałam zostawić ciemne specjalnie
coś takiego http://www.schwarzkopf.pl/content/dam/sk/de/home/haarfarbe/blondes_haar/farbtrends/dunklerhaaransatz/dunkler-haaransatz-artikel-2-210x270.jpg i chyba nawet teraz mam dokladnie tyle ciemnego co ona, więc jakos specjalnie mi to nie przeszkadza -
ja maluję bez amoniaku na jakiś ciemny blond(mój naturalny) bo mam straszne odrosty to raz a drugie że bd świadkową za chwilę na ślubie i nie za fajnie bd wyglądać z odrostami fryzjer ma taką farbę super i nie niszczy włosów... pięknie pachnie jak wanilia i dziś też idę sprobować znów pomalować tą farbą włosy