Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytałam dietetyczki i powiedziała, żeby raczej nie używać, bo ksylitol czy stewia to dla cukrzyków, a ja mam cukrzycę ciążową, a to nie to samo i że te pare miesięcy mogę się poświęcić bla bla bla...
To już masz zajęcie szukaj prezentu, a ona niech rodzi a i kup jakiś drobiazg dla mamuśki (apaszkę, kolczyki, kwiatka, ciastko z kremem...) - namęczy się dziewczyna to będzie jej miło.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Właśnie wciągnełam i czekam na kumpelę (właściwie moją szefową he he) to sobie razem do towarzystwa dziabniemy. Mi położna na oddziale cukrzycowym mówiła, żeby też substancji słodzących typu ksylitol, erytrytol nie próbować bo nikt tego nie zbadał na ciężarówkach. Dodała, że jak już potrzeba silniejsza od zdrowego rozsądku to lepiej cukrem posłodzić i się nie przejmować-ale wiadomo, raczej z potrzebą walczyć
-
Ja też pijam kawę codziennie jedną z mlekiem i słodzę ją ksylitolem. A poza tym jeszcze codziennie słodzę tym owoce i wieczorem herbatę z cytryną jakieś 3 łyżeczki dziennie używam dwie dietetyczki mówiły że spoko więc spokoCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Mnie wpędziła w wyrzuty nie powinna Pani, da Pani radę bez itd. No to daję radę bez.
Agusza ostatnio stwierdziłam, że nawet mi już smakuje herbata z cytryną bez cukru, a wcześniej bym tego do ust nie wzięła Człowiek się odzwyczaja powoli od cukru.
Co prawda to prawda co osoba to opinia.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Przecież ksylitol to nie jest jakiś sztuczny słodzik, tylko tak jak napisała Shantelle cukier roślinny. Używałam przed ciążą i używam nadal, przede wszystkim do pieczenia, bo kawy i herbaty od wielu lat nie słodzę Ksylitol, to nie jest produkt dla cukrzyków, tylko dla wszystkich ludzi, jest po prostu zdrowszy i mniej kaloryczny, niż cukier.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Tak Shantelle jeszcze myślimy nad córką i nie wiemy na jakie się zdecydować , a syn już postanowione będzie Michał.
Ja wiem dziewczyny co to ksylitol, stewia i erytrol, napisałam tylko co usłyszałam od dietetyczki.
Agusza ja nie mówię, że nie grzeszę...- moje skarby lody przez pępowinę dostająagusza lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Miałam kiedyś "przyjemność" poznać dietetyczkę, która uważała, że robię sobie krzywdę nie jedząc mięsa, bez mięsa mam marne szanse zajść w ciąże, niemal żadne i generalnie powinnam iść do psychiatry, skoro tak bardzo przejmuję się losem zwierząt Więc pewnie są też dietetycy, którzy uważają wszelkie naturalne słodziki za zło
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Siwa wiem, Ty tam masz męki
Tak dietetycy są różni, ale ta babka to pojechała na maksa haha.
Koleżanka urodziła córeczkę. Wody jej odeszły o 1 w nocy, skurcze dostała o 10, znieczulenie podali i poszło szybko
Ale to drugie dziecko, więc pewnie dlatego tak poszło
-
Gratuluję ciotka!
Znam dziewczynę, która jak poczuła że się zaczęło wsiadła do auta, pojechała 2 km do swojego ojca, tam wzięła prysznic, a jej tata zawiózł ją potem do szpitala i urodziła po godzinie i to pierwsze dziecko. Też bym chciała tak szybko
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.