X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    No ja mam nadzieję, że nam tak szybko porody miną i będzie po wszystkim :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też bym chciała tak szybko i łatwo. I też chcę lody!! Cukry mi się popsuły. W poniedziałek ide do dietetyczki prywatnie. Po ostatniej konsultacji na oddziale jestem głupsza niż przed. Zobaczymy co mi ta pani powie :-)

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari a jakie masz? Bardzo wysoko? Na czczo czy po posiłkach?
    Jęsli chodzi o poród to ja póki co rozmawiam z synem żeby się odwrócił głową do dołu, a tak staram się nie myśleć o tym.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się Mamy posłucha hehe :)
    Słyszysz Michałek :)? Odwracaj się raz, dwa :)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mam nadzieję :)

• Campari Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle na czczo wysokie, sporadycznie poniżej 90. Ale to wyjątki. Dziś mnie powalił rano wynik 108- ale ok, popelniłam nawet nie grzech a zbrodnię na kolację- zjadłam kilka papryczek nadziewanych serkiem, takich w zalewie wiecie...to pewnie to. Biję się w pierś. Po jedzeniu też już czasem podskakuje. Tragedii nie ma, ale wolę w porę zareagować bo mi to humor psuje.

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz pilnowac diety tu nie ma innej rady to zapewne powie Ci lekarz w poniedzialek. Jesli juz grzeszysz to w ciagu dnia wtedy wiecej sie ruszasz i spalasz te cukry.

• Campari Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z boczku na boczek :-) nie ruszam się właśnie. Ale jestem przypadkiem :-) za to wszystko zamawiam lekki poród w nagrodę ;-) wiem wiem, dieta. Moje najbardziej znielubiane słowo od dziś.

r9bzabd.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari - wstydź się za te papryczki! :P hehe no ale już wiesz że na noc takie rzeczy to neeee ;)

Siwa, nie obieraj pigwy :) w skórce jest dużo fajnych rzeczy, pokrój ją na małe kawałeczki i z tego zrób sok :) najlepiej zasyp to tylko cukrem albo zalej miodem. Tylko ze wtedy Ty się tym nie uraczysz... Ja też będę ogarniać sok z pigwy i podejmę próbę z ksylitolem właśnie :) chociaż troszkę zrobię pod siebie bo resztę i tak rozdam :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podziwiam z tą dietą i siła jaka macie. Ja kawy nie piję . Chyba że inka na pół z mlekiem i to do 5 razy w ciągu roku. Za to herbatę mogę pić hektolitrami i dalej mało.

Zrobiłam na obiad buritto. Oczywiście łagodnie bo nie lubię na ostro. No i odebrałam resztę badań. Leukocyty mam 11-20 a norma to Max 10 a gin poinformował że jak po antybiotyki nie będzie lepiej to na oddział. Także jutro jadę już z torbą. Niby tylko na3 dni ale ruchy są słabe i ciekawe czy zostawia mnie już do końca?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta to chyba najgorsze słowo hahaha na świecie.
    Diana no ciekawe, ale może na chwilę pójdziesz i wrócisz do domku?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski a skąd się bierze kartę do becikowego, które wypełnia lekarz? Wie któraś??

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz chyba powinien mieć formularz, a jak nie to z netu ściągniesz.

r9bzabd.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz ma taki formularz. Co jest nie tak z papryczkami na noc?? Wytłumaczcie proszę bo ja nadal nie ogarniam i od 2 dni mam bardzo wysokie cukry po śniadaniu. W dodatku zrobiłam dzisiaj wyniki i nie dość że ketony w moczu to jeszcze rozmaz krwi baaardzo odbiega od normy. już wyczytałam o białaczce, szpiczaku i innych takich. Podłamana jestem. Morfologia jest w miarę w porządku,ale ten rozmaz..przeraża mnie!
    Diana, te leukocyty to w moczu w sensie? Dużo normy nie przekracza, to może cię wypuszczą

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak byłam w szpitalu na wizycie to była babeczka już jedną nogą na porodówce to mój ginekolog szedł do gabinetu położnych po wniosek. Więc szpital daje.

Ja nie wiem na ile . Spakuje wieczorem tylko siebie a mały spakowany i torba gotowa w razie w gdyby była na już potrzebne to ktoś ją przywiezie.

Słabo czuje ruchy. Już trzeci dzień wybieram się na izbę a co zacznę się zbierać to zacznie się ruszać. I nie wiem co robić.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza źle się wyraziłam, jako obieranie miałam na myśli krojenie i usuwanie pestek, oczywiście nie obieram ze skórki :). Właśnie zasypuję cukrem w słoiki i do lodówki (stoją całą zimę, tylko właśnie dużo cukru daję). Dla męża robię on często łapie jakieś przeziębienia, do tego sok z rokitnika kupuję-to jest bez cukru, tylko muszę sprawdzić czy w ciąży mogę go pić.
    Shantelle ze strony MOPSu pobierasz, tam jest wniosek, druk dla lekarza i instrukcje co i jak dalej.

• Campari Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta to były czereśniowe papryczki nadziewane kremowym serkiem w zalewie olejowej-noo, były pyszne :-) za to mi się oberwało. No cukier i tłuszcz. Zło ;-)

Siwa1001 lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana leukocyty w ciąży mogą być podwyższone nie martw się.
    Milmarta a kiedy masz wizytę u lekarza? Nie czytaj w internecie, bo się tylko dołujesz. A zwiększałaś dawkę insuliny? Ja jak przestaje działać i rano zwiększa się cukier to dokładam jedną.

• milmarta Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam u diaba na razie kazał nie zwiększać, gdyby cukry nie spadały to zgłosić się w poniedziałek. Wizytę u gina mam jutro, i przyznam że z drżącym sercem tam będę szła przez tą krew.

• Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne, że nie kazał zwiększyć. Mi od razu powiedzieli, że jak zacznie rosnąć to jednostka więcej, bo tak może być że raptem zacznie rosnać. I co Ci powiedział na te ketony i rozmaz?

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ