Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciągle na czczo wysokie, sporadycznie poniżej 90. Ale to wyjątki. Dziś mnie powalił rano wynik 108- ale ok, popelniłam nawet nie grzech a zbrodnię na kolację- zjadłam kilka papryczek nadziewanych serkiem, takich w zalewie wiecie...to pewnie to. Biję się w pierś. Po jedzeniu też już czasem podskakuje. Tragedii nie ma, ale wolę w porę zareagować bo mi to humor psuje.
-
Campari - wstydź się za te papryczki! hehe no ale już wiesz że na noc takie rzeczy to neeee
Siwa, nie obieraj pigwy w skórce jest dużo fajnych rzeczy, pokrój ją na małe kawałeczki i z tego zrób sok najlepiej zasyp to tylko cukrem albo zalej miodem. Tylko ze wtedy Ty się tym nie uraczysz... Ja też będę ogarniać sok z pigwy i podejmę próbę z ksylitolem właśnie chociaż troszkę zrobię pod siebie bo resztę i tak rozdamCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Ja was podziwiam z tą dietą i siła jaka macie. Ja kawy nie piję . Chyba że inka na pół z mlekiem i to do 5 razy w ciągu roku. Za to herbatę mogę pić hektolitrami i dalej mało.
Zrobiłam na obiad buritto. Oczywiście łagodnie bo nie lubię na ostro. No i odebrałam resztę badań. Leukocyty mam 11-20 a norma to Max 10 a gin poinformował że jak po antybiotyki nie będzie lepiej to na oddział. Także jutro jadę już z torbą. Niby tylko na3 dni ale ruchy są słabe i ciekawe czy zostawia mnie już do końca? -
Lekarz ma taki formularz. Co jest nie tak z papryczkami na noc?? Wytłumaczcie proszę bo ja nadal nie ogarniam i od 2 dni mam bardzo wysokie cukry po śniadaniu. W dodatku zrobiłam dzisiaj wyniki i nie dość że ketony w moczu to jeszcze rozmaz krwi baaardzo odbiega od normy. już wyczytałam o białaczce, szpiczaku i innych takich. Podłamana jestem. Morfologia jest w miarę w porządku,ale ten rozmaz..przeraża mnie!
Diana, te leukocyty to w moczu w sensie? Dużo normy nie przekracza, to może cię wypuszczą -
Ostatnio jak byłam w szpitalu na wizycie to była babeczka już jedną nogą na porodówce to mój ginekolog szedł do gabinetu położnych po wniosek. Więc szpital daje.
Ja nie wiem na ile . Spakuje wieczorem tylko siebie a mały spakowany i torba gotowa w razie w gdyby była na już potrzebne to ktoś ją przywiezie.
Słabo czuje ruchy. Już trzeci dzień wybieram się na izbę a co zacznę się zbierać to zacznie się ruszać. I nie wiem co robić. -
Agusza źle się wyraziłam, jako obieranie miałam na myśli krojenie i usuwanie pestek, oczywiście nie obieram ze skórki . Właśnie zasypuję cukrem w słoiki i do lodówki (stoją całą zimę, tylko właśnie dużo cukru daję). Dla męża robię on często łapie jakieś przeziębienia, do tego sok z rokitnika kupuję-to jest bez cukru, tylko muszę sprawdzić czy w ciąży mogę go pić.
Shantelle ze strony MOPSu pobierasz, tam jest wniosek, druk dla lekarza i instrukcje co i jak dalej.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Diana leukocyty w ciąży mogą być podwyższone nie martw się.
Milmarta a kiedy masz wizytę u lekarza? Nie czytaj w internecie, bo się tylko dołujesz. A zwiększałaś dawkę insuliny? Ja jak przestaje działać i rano zwiększa się cukier to dokładam jedną.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.