Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciągle na czczo wysokie, sporadycznie poniżej 90. Ale to wyjątki. Dziś mnie powalił rano wynik 108- ale ok, popelniłam nawet nie grzech a zbrodnię na kolację- zjadłam kilka papryczek nadziewanych serkiem, takich w zalewie wiecie...to pewnie to. Biję się w pierś. Po jedzeniu też już czasem podskakuje. Tragedii nie ma, ale wolę w porę zareagować bo mi to humor psuje.
-
Campari - wstydź się za te papryczki!
hehe no ale już wiesz że na noc takie rzeczy to neeee
Siwa, nie obieraj pigwyw skórce jest dużo fajnych rzeczy, pokrój ją na małe kawałeczki i z tego zrób sok
najlepiej zasyp to tylko cukrem albo zalej miodem. Tylko ze wtedy Ty się tym nie uraczysz... Ja też będę ogarniać sok z pigwy i podejmę próbę z ksylitolem właśnie
chociaż troszkę zrobię pod siebie bo resztę i tak rozdam
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Ja was podziwiam z tą dietą i siła jaka macie. Ja kawy nie piję . Chyba że inka na pół z mlekiem i to do 5 razy w ciągu roku. Za to herbatę mogę pić hektolitrami i dalej mało.
Zrobiłam na obiad buritto. Oczywiście łagodnie bo nie lubię na ostro. No i odebrałam resztę badań. Leukocyty mam 11-20 a norma to Max 10 a gin poinformował że jak po antybiotyki nie będzie lepiej to na oddział. Także jutro jadę już z torbą. Niby tylko na3 dni ale ruchy są słabe i ciekawe czy zostawia mnie już do końca? -
Lekarz ma taki formularz. Co jest nie tak z papryczkami na noc?? Wytłumaczcie proszę bo ja nadal nie ogarniam i od 2 dni mam bardzo wysokie cukry po śniadaniu. W dodatku zrobiłam dzisiaj wyniki i nie dość że ketony w moczu to jeszcze rozmaz krwi baaardzo odbiega od normy. już wyczytałam o białaczce, szpiczaku i innych takich. Podłamana jestem. Morfologia jest w miarę w porządku,ale ten rozmaz..przeraża mnie!
Diana, te leukocyty to w moczu w sensie? Dużo normy nie przekracza, to może cię wypuszczą -
Ostatnio jak byłam w szpitalu na wizycie to była babeczka już jedną nogą na porodówce to mój ginekolog szedł do gabinetu położnych po wniosek. Więc szpital daje.
Ja nie wiem na ile . Spakuje wieczorem tylko siebie a mały spakowany i torba gotowa w razie w gdyby była na już potrzebne to ktoś ją przywiezie.
Słabo czuje ruchy. Już trzeci dzień wybieram się na izbę a co zacznę się zbierać to zacznie się ruszać. I nie wiem co robić. -
Agusza źle się wyraziłam, jako obieranie miałam na myśli krojenie i usuwanie pestek, oczywiście nie obieram ze skórki
. Właśnie zasypuję cukrem w słoiki i do lodówki (stoją całą zimę, tylko właśnie dużo cukru daję). Dla męża robię on często łapie jakieś przeziębienia, do tego sok z rokitnika kupuję-to jest bez cukru, tylko muszę sprawdzić czy w ciąży mogę go pić.
Shantelle ze strony MOPSu pobierasz, tam jest wniosek, druk dla lekarza i instrukcje co i jak dalej.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Diana leukocyty w ciąży mogą być podwyższone nie martw się.
Milmarta a kiedy masz wizytę u lekarza? Nie czytaj w internecie, bo się tylko dołujesz. A zwiększałaś dawkę insuliny? Ja jak przestaje działać i rano zwiększa się cukier to dokładam jedną.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.