X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • agusza Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta a co to znaczy że bardzo wysokie cukry? Na jakim poziomie? Jeśli lekarz mówił żeby nie zwiększać to nie jest tak źle z tymi poziomami :)
    A te papryczki to przede wszystkim tłuszcz więc przez noc się strawił i rano wybiło na ponad 100.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski :)
    My po szkole rodzenia, dostaliśmy plany porodu aby sobie w domu ogarnąć. Super te zajęcia, mi się podobają :)

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mówił na ketony i rozmaz bo nie widział, wyniki dostałam po wizycie więc nie pokazałam mu. Wysokie cukry to 146. Póki co zdarzyło się 2 razy pod rząd (wczoraj i dzisiaj po śniadaniu) - wczoraj zjadłam jabłko po śniadaniu i on twierdzi że to od tego a dziś nowy chleb, więc uważa że z kolei to jest przyczyną. Wpisał - błędy dietetyczne. Zobaczymy jak będzie jutro. Ale z tego co wiem to stres podnosi cukier, a jestem mocno postresowana, więc też może być niemiarodajne. A np. biały ser na noc można? Czy nabiał tylko w ciągu dnia?

• agusza Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biały ser teoretycznie można ale musisz sprawdzić na sobie. I jeśli już to bardzo małe ilości do kanapki.
    Jabłko do 1 śniadania - zły pomysł więc pewnie dlatego wywaliło. A ten chleb to nie wiem, wróć do tego co jadłaś wcześniej i wtedy zobaczysz jak wyniki.
    Po czymś nowym, co wprowadzasz do diety nigdy nie zwiekszaj dawki insuliny. Zawsze lepiej wrócić do tego co było wcześniej i wtedy obserwować :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te leukocyty pojawiły się po szpitalu razem z czymś tam nie pamiętam co. Miał położyć mnie ostatnio ale dał szansę antybiotyk a on się nie sprawdził bo mam dokładnie te same wyniki.

A ketony to podobno od białka - tak chyba coś o uszy się obilo a wiem na 100% że to bardzo źle w ciąży jak się pojawiają ketony

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, nie strasz. Niewielkie ilości ketonów nie są groźne. Pojawiają się w dwóch przypadkach. Kiedy cukry są bardzo bardzo wysokie (250 i wyżej) albo gdy w diecie jest za mało węglowodanów co oznacza że organizm 'gloduje'

Mi się ketony nie pojawiły przy cukrach non stop 180-220 przez kilka dni. Więc milmarta to może być przez to że zmniejszyłaś ilość węglowodanów.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta, masz paski do sprawdzania ketonów w moczu? Jeśli nie, to kup i codziennie rano sprawdzaj. Podejrzewam że pomoże zjedzenie większej bądź zupełnie innej kolacji. Jeśli o to chodzi to musisz sprawdzać metodą prób i błędów.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeżeli tak Milmarta, że dodałaś coś nowego to faktycznie cofam to co napisałam o zwiększaniu insuliny, ale wcześniej nie wiedziałam, że coś zmieniłaś.
    U mnie skoki po zmianie chleba też traktują jako błędy dietetyczne, testuję co jakiś czas nowy, ale w razie co wracam do sprawdzonego.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tylko to obilo o uszy.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta trzeba kombinować i testowac (no niekoniecznie tak jak ja wczoraj wieczorem) jeść i badać. Wydaje mi się, że gotowej recepty nie ma, bo jednej np.podniesie cukier jabłko a drugiej półtwardy kalafior, jak w moim przypadku. I nie wpadać w panikę, ja wiem, że humor siada jak się widzi na glukometrze zły wynik, ale sporadycznie to nie jest zawsze, a normy są już wg mnie tak wyśrubowane, że naprawdę wyczynem jest trzymać te cukry w ryzach, szczególnie jak się czlowiek jeszcze tym denerwuje. 147 to może nie powód do radości, ale też nie jest to 180 i nie ma tragedii :-) A jeść musimy.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta cukrzyca, to czarna magia jak dla mnie... Czytam i nie wiem co.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Dzięki laski :)
    My po szkole rodzenia, dostaliśmy plany porodu aby sobie w domu ogarnąć. Super te zajęcia, mi się podobają :)

Ja też jestem mile zaskoczona :) babeczka bardzo fajna, przyjmie się jej słucha. Nie owijaw bawełnę tylko konkretnie mówi :)

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najfajniejsze jest to, że ona przyjdzie po porodzie i pomoże :)!

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym jeszcze ku pokrzepieniu napisać ze w Niemczech na dzień dzisiejszy normy po posiłku są do 140! :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za każdym razem mam inny chleb. Zjadłam teraz ten sam co rano i cukier 124, więc to może być to. Jutro idę do Kubiaka, bo tam ponoć jakiś "królewski" czy coś takiego jest sensowny. Najbardziej w diecie doskwiera mi brak pomysłów, i myślę że te ketony to ze złego odżywiania. Może nawet rozmaz ma z tym związek, choć w to nie bardzo wierzę. Mam codziennie problem co zjeść żeby nie codziennie to samo. Potrzebuję żeby ktoś mi rozpisał dietę tygodniową i może będę się tego trzymać. We wtorek wybieram się do dietetyka. Się zobaczy.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da się :)? Da :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Chciałabym jeszcze ku pokrzepieniu napisać ze w Niemczech na dzień dzisiejszy normy po posiłku są do 140! :)
    Od dziś wszystkie jesteśmy Niemkami he he ;-)

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa i reszta dziewczyn na insulinie- mam pilne pytanie. Dostajecie ją normalnie refundowaną?

r9bzabd.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam refundowaną i za opakowanie 5 fiolek płacę trochę ponad 40zł. ale ja mam ct1 więc jednak inaczej niż wy..

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam refundowaną. Tą nocną tylko biorę na razie. Tak mi się przynajmniej wydaje bo za 2 op. pasków i insulinę zapłacilam 34 zł

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ