Grudniówki z pierwszych objawów :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Milmarta a co to znaczy że bardzo wysokie cukry? Na jakim poziomie? Jeśli lekarz mówił żeby nie zwiększać to nie jest tak źle z tymi poziomami
A te papryczki to przede wszystkim tłuszcz więc przez noc się strawił i rano wybiło na ponad 100.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Nic mi nie mówił na ketony i rozmaz bo nie widział, wyniki dostałam po wizycie więc nie pokazałam mu. Wysokie cukry to 146. Póki co zdarzyło się 2 razy pod rząd (wczoraj i dzisiaj po śniadaniu) - wczoraj zjadłam jabłko po śniadaniu i on twierdzi że to od tego a dziś nowy chleb, więc uważa że z kolei to jest przyczyną. Wpisał - błędy dietetyczne. Zobaczymy jak będzie jutro. Ale z tego co wiem to stres podnosi cukier, a jestem mocno postresowana, więc też może być niemiarodajne. A np. biały ser na noc można? Czy nabiał tylko w ciągu dnia?
-
Biały ser teoretycznie można ale musisz sprawdzić na sobie. I jeśli już to bardzo małe ilości do kanapki.
Jabłko do 1 śniadania - zły pomysł więc pewnie dlatego wywaliło. A ten chleb to nie wiem, wróć do tego co jadłaś wcześniej i wtedy zobaczysz jak wyniki.
Po czymś nowym, co wprowadzasz do diety nigdy nie zwiekszaj dawki insuliny. Zawsze lepiej wrócić do tego co było wcześniej i wtedy obserwowaćCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
U mnie te leukocyty pojawiły się po szpitalu razem z czymś tam nie pamiętam co. Miał położyć mnie ostatnio ale dał szansę antybiotyk a on się nie sprawdził bo mam dokładnie te same wyniki.
A ketony to podobno od białka - tak chyba coś o uszy się obilo a wiem na 100% że to bardzo źle w ciąży jak się pojawiają ketony -
Diana, nie strasz. Niewielkie ilości ketonów nie są groźne. Pojawiają się w dwóch przypadkach. Kiedy cukry są bardzo bardzo wysokie (250 i wyżej) albo gdy w diecie jest za mało węglowodanów co oznacza że organizm 'gloduje'
Mi się ketony nie pojawiły przy cukrach non stop 180-220 przez kilka dni. Więc milmarta to może być przez to że zmniejszyłaś ilość węglowodanów.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Milmarta, masz paski do sprawdzania ketonów w moczu? Jeśli nie, to kup i codziennie rano sprawdzaj. Podejrzewam że pomoże zjedzenie większej bądź zupełnie innej kolacji. Jeśli o to chodzi to musisz sprawdzać metodą prób i błędów.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
No to jeżeli tak Milmarta, że dodałaś coś nowego to faktycznie cofam to co napisałam o zwiększaniu insuliny, ale wcześniej nie wiedziałam, że coś zmieniłaś.
U mnie skoki po zmianie chleba też traktują jako błędy dietetyczne, testuję co jakiś czas nowy, ale w razie co wracam do sprawdzonego.Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
Milmarta trzeba kombinować i testowac (no niekoniecznie tak jak ja wczoraj wieczorem) jeść i badać. Wydaje mi się, że gotowej recepty nie ma, bo jednej np.podniesie cukier jabłko a drugiej półtwardy kalafior, jak w moim przypadku. I nie wpadać w panikę, ja wiem, że humor siada jak się widzi na glukometrze zły wynik, ale sporadycznie to nie jest zawsze, a normy są już wg mnie tak wyśrubowane, że naprawdę wyczynem jest trzymać te cukry w ryzach, szczególnie jak się czlowiek jeszcze tym denerwuje. 147 to może nie powód do radości, ale też nie jest to 180 i nie ma tragedii A jeść musimy.
-
Shantelle wrote:Dzięki laski
My po szkole rodzenia, dostaliśmy plany porodu aby sobie w domu ogarnąć. Super te zajęcia, mi się podobają
Ja też jestem mile zaskoczona babeczka bardzo fajna, przyjmie się jej słucha. Nie owijaw bawełnę tylko konkretnie mówi
Jago -
A ja za każdym razem mam inny chleb. Zjadłam teraz ten sam co rano i cukier 124, więc to może być to. Jutro idę do Kubiaka, bo tam ponoć jakiś "królewski" czy coś takiego jest sensowny. Najbardziej w diecie doskwiera mi brak pomysłów, i myślę że te ketony to ze złego odżywiania. Może nawet rozmaz ma z tym związek, choć w to nie bardzo wierzę. Mam codziennie problem co zjeść żeby nie codziennie to samo. Potrzebuję żeby ktoś mi rozpisał dietę tygodniową i może będę się tego trzymać. We wtorek wybieram się do dietetyka. Się zobaczy.