X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana, Ty masz normalnie objawy jak na zbliżający się poród :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się tak wydaje ale nie chcę sobie nic wkręcać i też internetów nie czytam. Jutro wizyta i mam nadzieje że zajży tam i oceni sytuację

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to chyba jeszcze nie, w listopadzie wg gina mam rodzić.. Trochę za wcześnie

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytaj, ja nie czytam.. Wolę nie :)

Może masz taki dzień, wiadomo im bliżej rozwiązania tym objawy i samopoczucie gorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 21:18

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja mam już któryś dzień narzekania... Nawet nie chce mi się ust otwierać (a jestem gaduła której usta nigdy się nie zamykają), mąż jak zwykle w delegacji i nawet esy od niego mnie drażnią. Naszła mnie dziś taka myśl: urodzę to mąż ok m-ca będzie w domu to mi pomoże a potem? Jak ja sama sobie poradzę jak mały będzie non stop marudny, płakał, noce w ogóle nie przespane? Jestem trochę teraz egoistką ale nie wyobrażam się nie wykąpać bo mały będzie żądać non stop uwagi, nie zjeść, nie spać. Koszmary mi się śniły że płakałam razem z małym bo psychicznie nie dawałam rady

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteś. Ja też bym bardzo chciała mieć czas dla siebie, iść na siłownię, poćwiczyć, pobiegać.... Liczę, że uda się i Mały będzie współpracował :) jak i Tata.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładam że Twój pracuje na miejscu? Nigdzie nie wyjeżdża?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy to szczęście, że pracuje na miejscu i jako przedstawiciel handlowy może sobie ułożyć pracę tak, że czasami i o 13 kończy, więc tu narzekać nie ma co, wieeeelki plus.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, a mój gdzie firma wygrała przetarg na budowę m,ostu tam jadą. Teraz kończą budowę w Krakowie. Potem nie wiem gdzie pojedzie.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, może być Wam ciężko :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie niekomfortowe jak się jest samemu zdanym na dziecko,on na długo wyjeżdża czy np zawsze na weekendy wraca? Ja pamiętam jak mi to pomagało jak maz po powrocie z pracy ogarniał dziecko a ja drzemalam. Ale dużo zależy od dziecka,niektóre są na tyle mile ze nie mecza swoich matek i np przesypiaja noce. A to duży komfort bo wtedy nie trzeba dosypiac w dzień. Dla mnie przynajmniej bycie niewyspana to horror bo ja uwielbiam spać, ale nie wszystkim to tak przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 22:43

• diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że z TL nie wyjedzie a w naszej okolicy nie ma pracy

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • milmarta Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze jest mieć kogoś żeby od czasu do czasu chociaż zabrał dziecko na długi spacer. Odkąd sama mam dziecko,dość wymagające,nie oszukujmy się,to jestem pełna podziwu i szacunku i czego tylko można dla samotnych matek,bo to naprawdę niezłe wyzwanie.
    Byłam dzisiaj u swojej położnej ale niestety nie posiada na stanie detektora tętna, wiec nic mi nie poradziła. A stetoskopem próbowałam wysłuchać juz kilkakrotnie ale albo jestem głucha albo mam kijowy stetoskop Bo serca nie słyszę. Na wieczór mały trochę się bardziej uaktywnił,ale nie jest to to co było wczesniej,ze czulam go prawie cały czas. Może po prostu ma mniej miejsca. Mam nadzieję że do poniedzialkowej wizyty jakoś wytrzymam. Znikam bo strasznie się rozpisalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 22:53

• Edziuuuuuuuunia Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wysłałam zaproszenie dziewczyny :) i juz mnie przyjełyście :)
    Dziękuję bardzo!

PS. Czy któraś z was zamierza chustować dziecię? :)
    Ja jestem do tego zdeterminowana :) zamówiłam juz naszą wymarzoną piękną chustę i motam brzuszek :)
    Dobrej nocy!

Irmelin, Nasca lubią tę wiadomość

2nn3hqvk90lv3v8r.png

04.12.2015 [*] 7tc
    Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
    Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milmarta wraca co piątek późnym wieczorem i w niedzielę w nocy wyjeżdża. Ale tak jak w ten weekend- dzisiaj nie wraca, będzie jutro nie wiadomo o której i nie wiadomo o której w niedzielę pojedzie i dokąd. Podobno mają jechać po Krakowie na mazury i wtedy będzie wracać co 2-3 weekend.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś wizytę i zebrać się nie mogę żeby jechać. Raz że w nocy zmarli z mojej rodziny mi się śnili i z dziadkiem rozmawiałam (nie żyje13 lat) to jeszcze to zimno i muszę się busem tłuc

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja się rozpadam... Dobrze że jadę do ortopedy w Nd.. Od trzech dni lub wcześniej, teraz mocnej drętwieją mi ręce.. Dłonie szczególnie, całą noc, spać nie mogę przez to, zginać dłoni.. Nad ranem koszmar. Szczególnie prawa. Muszę ją mieć prostą, bo jak jest zagięta to mam zaraz mrówki i drętwienie w dłoni... A dłonie jak banie. Muszę włożyć pod zimną wodę aby mi zaczęły funkcjonować . Ja nie wiem, takie drętwienie... Aż mi słabo, bo zdjęcia rtg się nie zrobi, nic. Masakra.
    Stopy też jak nie moje.. Do tego ten bolący tłuszczak, załamana jestem, mam w głowie wszystko co najgorsze :/

Edziunia, super że jesteś w grupie. Wyprosiłam z grupy Elwire bo się nie odezwała a Ty tak więc jasność jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 08:27

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle w opisie 33 tygodnia : cyt.
    "Możesz odczuwać teraz swędzenie i drętwienie w palcach, nadgarstkach i rękach. Dzieje się tak dlatego, że podobnie jak w całym ciele w nadgarstkach gromadzi się woda, co może powodować ciśnienie w tunelu nadgarstkowym i ucisk nerwów. Jeśli Twoja praca wymaga dużej ilości ruchu nadgarstków rób sobie częste przerwy na ich rozluźnienie i rozciągnięcie." Mi sie to po nocach zaczęło objawiać także nie jesteś sama heh.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolia, faktycznie, pasuje. Ale całą noc, jak ja mam spać. Kolana i biodra mnie bolą bo już nie mam jak spać, ale to w dłoniach to porażka, aż mi się chce płakać...
    Jednak to może to??

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam właśnie o tym i w nocy może tak być i pewnie dlatego jest. Powiem za tydzień mojemu lekarzowi o tym, jakaś porażka... Ech.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ