X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Właśnie miałam Ci Shantelle napisać to co Kolia, czytałam na bebiklubie czymgdzieś i mi to do Ciebie pasowało. A masz specjalną poduchę węża do spania? Mnie się śpi i leży na tym doskonale.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laski za pomoc. No wygląda mi ta to, że mnie to dopadło.
    Aż się popłakałam, bo nerwy puściły.
    Mam takiego rogala do spania ale ostatnio na nim nie śpię, chyba muszę wrócić do niego, może lepiej będzie?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj, czasem jest tak, że te poduszki zaczynają być wygodne dopiero pod koniec. Ja już sobie nocy bez węża nie wyobrażam, he he ;-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie ostatnio było lepiej bez niej i mój na niej spał, musimy się chyba zmienić. Ech. Nie chce wiedzieć, jak będę się pod koniec czuła ;)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo, aż się boję co będzie za 2 mce. Na taczce chyba mnie wozić będą. Ja się ledwo ruszam przez to leżakowanie, a duża wcale nie jestem, brzuch ledwie jak większa piłka, a mąż mi buty musi zakładać bo sama rady nie daję ;-) śmieszne są takie sytuacje :-)

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze daje rade, ale co ja będę nosić za buty???

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski! Shantelle mi dretwiały i drętwieją dłonie całe ręce i czasem.nogi od 17 tc. Na początku było gorzej bo budził mnie ból z odrętwienia, teraz jest względnie. Dzisiaj wychodzę do domu. Czuję się dobrze, w środę mam wizytę u swojego lekarza, zobaczymy co powie.

Siwa1001, Shantelle, Nasca lubią tę wiadomość

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od trzech dni drętwieją ręce i nad ranem jestem nieprzytomna. Ostatnio spuchły mi stopy. A wczoraj uświadomiłam sobie, że mam łącznie 4kg dzieci w brzuchu, czyli tak jakbym była tuż przed porodem, a za dwa miesiące...o matko.

Shantelle lubi tę wiadomość

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wyczytałam w cotygodniowych informacjach i akurat książkowo w 33 tygodniu sie to pojawia i tak sie stało heh.

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się bałam, że coś złego się dzieje. Ale powiem Wam, że to taki ból że nie do wiary heh. No nic, lekarze może pomogą..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest coś na to.... Chyba tylko przeczekać trzeba.

Ja po wizycie. Wymazać gbs zrobił. Za tydzień wyniki. W środę usg i zaczęłam wizyty co 2 tygodnie. Spytałem o te bóle- ciało szykuje się wypchnac główkę. Waze 69 kg- przytylam 1 kg w 2 tygodnie, ciśnienie 100/60

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Shantelle powiem Ci na pocieszenie, ze sniłaś mi się, razem rodziłyśmy, tzn. ja pierwsza ;D 28 listopada urodziłam szybko i bezboleśnie i zaraz Ty poszłaś po mnie na porodówkę :D i oczywiście tak się świetnie czułam, że poszłam następnego dnia na koncert Zenka z Akcentu! hahaha i to w swoich dżinsikach! jeee i nawet tanczyłam w parze z Zenkiem <3
    uśmiałam się sama do siebie rano :)

diana0501, Campari, Nasca lubią tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym taką wagę :(

Ponoć na bóle są leki i jakieś witaminy, coś chyba można zaradzić.
    Dziś mam dramat ze stopami, nie mogę chodzić. I kolana mi siadają.
    Dziś już chce uprasować ostatnią partię ubranek a już właśnie skończyłam prać ręczniki, prześcieradła, becik, kocyk itd... Nie będę się już tym musiała martwić.. A jutro jedziemy po wózek i łóżeczko, o ile dam radę w coś włożyć stopę.
    Przerwa na jabłko i jadę dalej z koksem, dam radę, dam radę, ostatnia partia i koniec... Potem je ułoże już porządnie i tyle. Pokażę mojemu gdzie i co jest, aby miał rozeznanie hehe.
    Sporo mam tych ubranek, co w spadku dostałam. Nie wiem czy nie za dużo hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 12:27

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Wianna, kocham Cię. Poprawiłaś mi humor :D a ja czemu nie poszłam na koncert, co? Hahah

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle prasuj na siedząco

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Ty Shantelle pewnie ciągle rodzilaś jak Wianna z Zenkiem tańcowała :-) oczywiście nie życzę żeby tak było :-)

diana0501, Shantelle lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, nie poszłaś na koncert, bo troszkę później urodziłaś, ale przypomniał mi sie jeszcze jeden ważny szczegół z tego snu :D że po porodzie tak mało krwawiłyśmy, że wystarczyły zwykłe podpaski alwaysy i sie wkurzałyśmy, że tyle pieniedzy straciłyśmy na te belli podkłady poporowodowe :D haha :D matki frustratki :D

tak więc Shantelle przekazuje Ci swoją moc i energię na te ostatnie podrygi z prasowaniem :*

diana0501, Shantelle lubią tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Wianna nie mogę hahaha :* :)

Diana, dokładnie, prasowałam na siedząco.
    Jest 14. Skończyłam. Uprałam resztę i wszystkie ubranka są wyprasowane. Muszę jeszcze je logistyczne ułożyć. Są ułożone ale nie tak, jak chce. Matko.... Jak stawiamy stopy na podłodze nie czuje że je całkowicie stawiam... Balony. Ale tak się ciszę, że najważniejsze zrobione..... Cudnie, zjem sobie za to paczkę chipsów hahahahahha zasłużyłam!!!
    Brawo Ja!

diana0501, Nasca lubią tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzisiaj jestem po wizycie u gina i wiem strasznie dużo haha ze dziecko jest głowa w dół o serduszko pięknie bije i tyle :/ aż się wkur... . Pytam o wagę to mi nie podadzą bo nie ! Nic kurna nie wiem .. wagę się dowiem dopiero po porodzie . Jedynie co mi jeszcze powiedzieli ze jakbym miała jakieś bóle czy cokolwiek to mam nie siedzieć w domu tylko jechać do szpitala . Wow ile wiadomości :/

Ja w przyszłym tygodniu zacznę torbę pakować do szpitala dla siebie i dla malucha :D o ile mi mój men ściągnie torby ze strychu :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, Ty to się masz.... Czemu oni tak nic nie mówią.... Dramat :/

Też torby muszę ogarnąć, tylko przeprać muszę, ale to po weekendzie.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ