X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyszły mi naleśniki, ja nie wiem, ja się nie nadaje....
    Może dlatego że dałam mąkę zwykłą i mąkę pełnoziarnistą? Pół na pół? Nie wiem..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie miałaś badań na cyto i tokso?
    Ja nie wiem cóż on ma za wizję :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli musisz powtórzyć tokso zrób awidność, pokaże to kiedy ewentualnie chorowałaś.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miałam na początku, niby to się powtarza, to mnie tak nie martwi jak to, że nie mam pojęcia co on podejrzewa.

r9bzabd.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam jak dziewczyny, że potem się nie bada tego faldu. To był Twój lekarz prowadzący? Coś wymyśla chyba. A jaki miałaś wynik wcześniej toxo, że każe Ci powtarzać? Chyba czepliwy i chce być aż za bardzo dobrym specjalista.

Też po wózek niedługo jedziemy, nie ma już co czekać, bo jak się okaże znów, że coś nie tak z wózkiem, to przed samym porodem się nie wyrobimy :/

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem. Powinien powiedzieć co mu chodzi po głowie. Mój lekarz powiedział, że jeżeli się zrobi awidność przeciwciał i ona jest wysoka, to tokso nie trzeba powtarzać. Więc już nie robiliśmy, bo wyszło że bardzo dawno ją przechodziłam. Też miałam więcej przeciwciał dlatego awidność zlecił.
    Kurde, ale się nie martw tylko. A może zadzwoń jak możesz, powiedz co Ci nie daje spokoju... Kurde, no tego fałdu już się raczej nie ogląda :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edziunia, czy to Ty wysłałaś nam zaproszenie do grupy, jak to Ty to daj znać :)

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam oprócz ogólnych badań znów toxo do zrobienia, w ogóle jeszcze Aspat, Alat, bilirubina (chyba żeby sprawdzić czy przypadkiem nie mam cholestazy, choć objawów żadnych wskazujących też nie mam).
    Shantelle mi nigdy nic nie wyszło z mąki pełnoziarnistej, jeśli Cię to pocieszy.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Campari Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lekarz to jest taki specjalista od usg, wiecie -robi te bardziej dokładne(genetyczne, połówkowe) i nasi lekarze prowadzący z kliniki kierują do niego swoje pacjentki. Moja gin też kazała toxo powtórzyć, ale nie na cito- ja mam przeciwciała ujemne w obu klasach. A, że moja gin jest na urlopie teraz, czy na jakiejś zagranicznej konferencji to nie mam jak się spyta. Dobra, już nie smęcę, będę się trzymać tego, że cała reszta jest w porządku u tego mojego mikruska, przepływy, płyn owodniowy, szyjka w normach :-) no i ułożony główką w dół :-)
    Wianna, na wózek to już chyba pora, szczególnie, że jeśli zamawiany to się czeka. Ja już zamówiłam a jestem zapóźniona z Was wszystkich najbardziej ;-)

r9bzabd.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do naleśników Shantelle, to na bank przez mąkę. Dawno temu, jak jeszcze nie byłam jedzeniowo upośledzona też chciałam zrobić zdrową wersję i mi nie wyszły. Naleśniki najlepsze bez kombinowania z czystej białej mąki :-) ale bym zjadła

Shantelle lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia uważaj żebyś się nie zarazila jejku.... Bo wrogowi tego nie życzę...
    Milimarta może słaby dzień... Wyczujensi stwtoskopem chyba już może.... Nie stresuj się biedna... Oni mnie np położyli bo ja jestem po dwóch poronieniach... Mój lekarz
    Wolał nie brać odpowiedzialnością siebie jak się rusza ale słabo to się rusza.... Mi.lkearka mówiła położyć na lewym boku i leżeć godz i nie musi być 10 razy.. Diana co ja się uszukalam tych wkładek nie ma.w.zadnwj aptece... Krakow i takie jaja.... Dziś mam wilgotno ale to od luty chyba.... Wydaje mi się że dzidzia musiała ucisnac przy wymiotach może się wystraszyla bo powiem wam że była pchelka wystraszona cała.noc nie spała...usnela że mną dopiero nad ranem.... A ja mam bóle krzyża i skurcze brzucho żołądka......

Jej

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie dlatego że mąkę zamieszałam... Masakra. Był kurczak, ziemniaki i surówka...

Campari, jeżeli potrzebujesz się wygadać, pisz. Po to tu jesteśmy :)

Riri kuruj się budoku.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się wygadałam, dzięki :-) postanowiłam założyć, że wszystko jest ok i nie szukać na siłę :-) jutro zrobię badania i będzie wszystko w porządalu :-)
    Riri a Ty odpoczywaj i pij elektrolity. Kurczę, że takie świństwa muszą złapać akurat w ciąży.
    A wiecie, że ja te wkładki na wody-clear blue, zamówiłam sobie już dawno, w 15 tyg. chyba i...ciągle mam, bo taka jestem mądra, że jak miałam wątpliwości to bałam się ich użyć. No głupie, wiem. Jak brałam luteinę dowcipną, to się lało ze mnie dosłownie.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari, wiem, czasami człowiek myśli.. Lepiej nie wiedzieć.
    Byłyśmy z Jago na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia, dostałyśmy gratisy czyli smoczek, butelki, mały sudocrem itd :) miło. Dobrze że kupiłam tylko jedną dużą, bo dwie małe dostałam :)
    Kąpałam lalkę i mam nadzieję że ogarnę. Siurka nie naciąga się :) w sensie mało się odsuwa aby umyć :P

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle wrote:
    Nie wyszły mi naleśniki, ja nie wiem, ja się nie nadaje....
    Może dlatego że dałam mąkę zwykłą i mąkę pełnoziarnistą? Pół na pół? Nie wiem..
    Nie przejmuj się- moje wychodzą tak sztywne że można jak dyskiem rzucać -,-

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha dyskiem, dobre :D
    Ale moje się nie odklejały z patelni, szlag mnie tam trafiał :D
    Kupiłam dziś w biednej ruskie, także jutro obiad z głowy :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri w aptece mogą zamówić te wkładki tylko trzeba pytać, ja płaciłam gdzieś 50 zł za 2 szt w opakowaniu. I na szczęście fałszywy alarm.Też biorę luteinę 100mg 2x1 tabl dopochwowo no ale mam też pessar i bywają dni kiedy leje się ze mnie jak woda z kranu- ten płyn jest mleczny i lejący a ostatnio w szpitalu jak byłam to w trakcie badania polało się ze mnie jak woda z kranu aż młody gin się wystraszył że to wody , zrobił test takim paskiem i to też były tylko te śluzy. Trzymaj się i dawaj znać.

Ja jutro wizytuje, dzisiaj odebrałam wyniki i leukocyty nadal mnie prześladują. Chyba taki mój urok. Do tego od kilku dni mam ciągle bóle w podbrzuszu, trzeszczę w okolicy spojenia i miednicy, brzuch się stawia, wysypało mnie na brodzie, między piersiami i na barku plus do tego biegunka po posiłku.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej właśnie, mnie boli krocze.. Myślałam że może po ćwiczeniach, ale ćwiczenia od kilku miesięcy te same.. Więc.. Czemu boli?

W niedzielę jadę na pogotowie do koleżanki ortopedki z tym co mi się zrobiło, mam nadzieję że to nic poważnego :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że to krocze sprawdzisz?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam na pięcie od zawsze takiego tłuszczaka, grudka tłuszczyku tzn ganglion. I całe życie był mały, blady niebolesny a teraz od ponad tygodnia jest czerwony, boli i jest większy, czuję go jak mam np but lub go dotknę i tym się martwię, taka aktywacją.

W necie nawet nie czytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 20:38

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ