X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum Rosa jest spoko myślę :) istnieje chyba odkąd pamiętam :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukaj na fb grudniówki z pierwszych objawów :) i wyślij zaproszenie :) i jak dołączysz to napisz ze to ty, bo obcych nie chcemy :)

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Irmelin Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Wczoraj najadłam się strachu. Wieczorem brzuch zaczął mi się znów spinać i miałąm jakby skurcze, tzn. jak się spinał to jakby mnie piorun przeszywał przez ok 10 sek. po czym puszczał, tak było przez ok. godzinę. Wzięłam nospę i się położyłam. W nocy przestało. CZy to są skurcze przepowiadające, tylko, że bolące? Z tego co wiem nie powinny boleć. A może na następny raz jechać z tym na IP?
    Dajcie znać czy też tak miałyście? A może ja za bardzo bagatelizuję sprawę?

f2w3ol2a4nszssgo.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że dobrze zrobiłaś z nospą na pewno. Kurde czy ja bym jechała? Pewnie bym poczekała a to dlatego że też nie znam tych bóli, nie umiem ich odróżnić itd :/

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jestem w szpitalu, poźniej ma przyjsc moj lekarz. Imerlin ja tr skurczr mialam i mam bezbolesne. Czuje jak.mi się brzuch spina. Wczoraj bylo co 3 minuty dzisiaj juz troche lepiej...

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj znać na bieżąco, co mówią lekarze.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja trzymaj się tam i wychodź szybko do domu

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła ze jak są skurcze nieregularne i po nospie przechodzi to ze nie są to te niebezpieczne skurcze .. bo ponoć na te przepowiadajace nospa nie działa .. I trzeba obserwować właśnie czy nie są regularne ..
    Mi się często brzuch spina w nocy a najbardziej jak mało wody w dzień wypije :/ pewnie organizm za mało nawodniony i wystarczy .

Ja tez kupiłam octanisept bo używałam za pierwszym razem na ranę po cięciu i był rewalacyjny ale tantum rosa tez miałam :) octanisept wykorzystałam jeszcze na pepuszek Alexa :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • framtid Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majekmeg trzymajcie sie i nie wychodźcie ze szpitala oddzielnie no chyba ze w grudniu ;)

Jeśli chodzi o spinanie sie brzucha to mi tez sie to dzieje ale bardziej jak za dużo chodzę, wtedy mam twardy brzuch i biorę na to nospe i zazwyczaj przechodzi. Boje sie tych skurczów bo nie wiem nigdy czy jak cos poczuje to czy to jest normalne czy nie i czy powinnam panikować. Pewnie jak zacznę rodzic to tez do ostatniej chwili bede siedzieć w domu i sie zastanawiać czy to juz, czy jechać do szpitala czy co :P

Dzis sie rano wystraszyłam bo mały cichutki nawet nie drgnął. Trzy ostatnie noce były dla mnie niesamowite, wyspalam sie jak nigdy, mały nie dokuczał, dopiero od rana szaleństwo. Ale dzis to juz go w nocy szturchalam bo zaczęłam mieć dziwne myśli, a jeszcze jak rano nadal cisza to w ogóle panika. Krzysztof odsłonił mój brzuch, pogadal do synka, przyłożył ucho i chyba go obudził bo zaczął fikać :D chyba dzis ma lenia przez pogodę :p
    nie powiem bo fajnie by było jakby tak sobie postanowił po urodzeniu spać cała noc i budzić sie dopiero koło 8 tak jak mamusia :D

18.10.2024 ⏸️ (2cs)
    23.10.2024 - beta 396,5
    25.10.2024 - beta 836
    08.11.2024 - 0,5cm dzidziusia
    18.11.2024 - kolejna wizyta

preg.png

age.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) tort piwny był w ubiegłym roku- jak dorwe laptop to wrzucę na fb
    Wianna co to za zestaw do robienia piwa? A takie wyjście to my na walentynki mamy kino plus gokarty :) chciałam do kina ale Wołyń każdy mi odradza , dziewczyna z pociągu to Shantelle mówiła ze dupy nie urwało a inferno bardzo odbiegaa od książki. Więc odpadło kino.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octanisept zawsze mamy bo ja jako dziecko to brakowało miejsca na opatrunki także i teraz się przydaje. Tantum rosa grosze kosztuje i mam 5 saszetek . Polecają też szare mydło i to akurat kupiłam do szpitala w opakowaniu z pompką żeby łatwiej było.

Co do skurczy - u mnie brzuch się spina i boli, raz zmiana pozycji pomaga( wtedy są te normalne) czasem nie( to te be) no spa już dawno przestała pomagać więc jej nie biorę.

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój grzecznie śpi w nocy i nad ranem przed 8 lata, już znam jego rytm, a w dzień się wierci i dupą wypina pod żebrem :D

Na Dziewczynę z pociągu nie warto.. W sensie, jak będzie na necie toy wtedy. :P

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana0501 wrote:
    Hej wszystkim :) tort piwny był w ubiegłym roku- jak dorwe laptop to wrzucę na fb
    Wianna co to za zestaw do robienia piwa? A takie wyjście to my na walentynki mamy kino plus gokarty :) chciałam do kina ale Wołyń każdy mi odradza , dziewczyna z pociągu to Shantelle mówiła ze dupy nie urwało a inferno bardzo odbiegaa od książki. Więc odpadło kino.

Wianna :) Miałam na myśli np. coś takiego http://allegro.pl/browar-domowy-zestaw-do-piwa-xxl-gdansk-rumia-i6562585364.html, lub http://allegro.pl/piwo-minibrowar-11czesci-ekstrakt1-7-brewkit-1z7-i5770235164.html bo skoro lubi piwo to niech sam je sobie zrobi :) Kolega mojego męża sam robi piwo tylko dokupuje inne rodzaje słodu czy jakoś tak. Powiem że cydr wychodzi mu mega dobry,przynajmniej smakował mi za czasów jak jeszcze piłam %.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam pytanie. Wczoraj gin stwierdził że nie widział żadnego krwawienia ani pozostałości po nim. A ja co jakiś czas mam minimalne plamienie i mówiłam o tym. Pojawia się ono głównie przy większym parciu czyli np. przy kopsaniu (przepraszam za dosłowne stwierdzenie). Gin stwierdził że to może być z nadżerka bo takową mam. Miała może któraś z was coś takiego. Stwierdził że na razie nic mi nie da bo nie widzi nieprawidłowości. To bardzo wczesna ciąża 5tydzien i strasznie się boję szukając spokoju po forach

3jgxskjos321v3oy.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to hemoroidy?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa polecam przede wszystkimi zaufać lekarzowi, sama nic z tym nie zrobisz.

Irmelin u nas w szkole rodzenia i w szpitalu mówią, że jeśli nospa pomaga to nie są te skurcze porodowe. Jeśli się pojawiają, to właśnie trzeba wziąć nospę, ciepłą kapiel i odpocząć jakieś 2 godz, jeśli to skurczr przepowiadajace tylko to ustawą po tych zabiegać albo przynajmniej zmniejsza swój ból i częstotliwość. Jeśli akurat jesteś wypoczeta, to zalecają iść na spacer cały czas sprawdzając czy się skurcze i ból nasilają, jeśli tak to trzeba jechać do szpitala.
    Mi osobiście bardzo pomogły te inf, bałam się, czy będę wiedziała kiedy jechać do szpitala i czy zacząć już panikowac. Ostatnio po podróży miałam silne bóle jak na okres, zrobiłam wszystkie zabiegi ze szkoły rodzenia i pomoglo po jakiś 2 godz obudziłam się bez bólu :)

Majek trzymaj się tam z dzieciaczkami, w kupie Wam będzie razniej jeszcze :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwałe mam.
    Całe życie, na boku na pięcie miałam taką grudke. Ganglion jakby... Odkąd pamiętam. I od tygodnia jest większy, czerwony i czuje go na dotyk... Nosz teraz?? Pewnie hormony zawiniły. Boję się że coś się dzieje.. Ani teraz wyciąć ani nic... Ortopedka wraca jutro z wakacji więc będę ją atakować.
    Dermatologa mam na 26.10.
    Jakas porażka..

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • 0majekmeg0 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, ja mam nadżerke i na początku mocne plamienia spowodowane podrażnieniem przez luteine. Skoro.lekarz nic nie widzi to jest ok.

f2w3dqk3u3qezdz1.png

f2w3dqk3u3qezdz1.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle a może aktywnilo się przez większy nacisk ciężar??

Jej

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zastanawiam się czy nie rodzic ma Ujastku.. Ale znowu od.listopada idę do szkoły rodzenia na.siemiradzki miałam mieć kurs weekendowe bez gimnastyki ale nie ma.miejsc i są zwykle wtorek środa czwartek plus gimnastyka ale ja.mam ciaze zagrożona bo po dwóch poronieniach szpital ostatnio a na wpisie oszczędny tryb życia brak brak przeciążenie fizycznego..
    Więc gimnastyka chyba odpada

Jej

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ