X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na każdej wizycie mam robione usg, ale myślę że tym razem powinno być te dokładniejsze/bardziej szczegółowe, bo jeszcze nie miałam, ale lekarz nic nie mówił.
    Ja bym wzięła od Was te parę kilo naprawdę.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Siwa1001 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riri fajny ten test, co prawda najpierw musiałam poczytać co to, ale na pewno bardzo Cie uspokoiło.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja też na każdej wizycie mam usg ale teraz mam skierowanie na trzecie z tych genetycznych jakby, nie wiem może lekarz jest bardziej wyedukowany pod różnymi innymi drobiazgami, nie wiem.

Diana, ruskie z cebulą najlepsze, ale tam u Was je się ze śmietaną właśnie z tego co pamiętam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 13:24

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    riri co to za test?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam za tydzień w czwartek...jeszcze trochę muszę wytrzymać ;)

Riri a co to za test? Nigdy o nim nie słyszałam. Ehhh też muszę zabrać się za rzeczy Małego no ale przecież jeszcze tyyyyle czasu! :)

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!
    Ja miałam strasznie słabą noc... Mam taką zgagę, że aż doprowadza mnie do wymiotów... Już drugi raz przed snem... Teraz mi się dostaje za to, że pierwszy trymestr miałam lightowy... Reni przestało pomagać na te wieczorne zgagi. Kurde muszę spróbować z sodą... Macie jeszcze jakieś domowe sposoby?

Jeszcze jest tak, że jak siedzę, to bolą żebra i przepona, ale nie ma zgagi, a jak leżę, to owszem, żebra lepiej, ale wtedy przychodzi zgaga... Draństwo!

Co do pakowania torby, to jedna położna podrzuciła taki trick, żeby mieć w torbie dla maluszka wydzieloną małą siateczkę z ciuszkami na pierwsze ubranie - body, pajac, czapunia, niedrapki, pampers, skarpetki (chyba w zależności od typu pajaca?)... Żeby nie było szukania i żeby po ważeniu oddali dziecko ubrane już w swoje ciuszki :) Oczywiście pewnie co szpital to zwyczaj ;)

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca a próbowałaś migdały albo wodę kokosową? Mi pomaga woda właśnie, ale ja nie mam jakoś mega mocnej zgagi. I niejedzenie twarogu na wieczór podobno też coś daje.

r9bzabd.png
  • Nasca Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari - dzięki, muszę spróbować :)

Jeszcze zapomniałam Wam napisać, że od 20.10 w Lidlu są kombinezony dresowe - takie pajace bardziej za 39 zł sztuka.

8p3ovfxmoyxbwe9c.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasca a co jesz na wieczór?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie laski po wizytach znac co i jak. Ja na zgagę zimne mleko z lodówki pije i poki co pomaga. Ciepłego bym nie była w stanie przełknąć. Co do kg u mnie tez lecą w gore i buzia sie nie zamyka. Apetyt ciągły heh.

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma się zgage to nie można nic z nabiału jeść .. żadnych jogurtów, serów czy serkow bo będzie masakra .. I u mnie zgage nasila niestety słodkie pod każdą postacią :/ mnie ostatnio zaczęła palić nawet po solonych paluszkach .. aż mi cofalo się wszystko :/ ja narazie mam 5 kg na plusie i waga idzie w górę :D

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam na fb ale tu nie każdy ma fb :)
    My po badaniach. Mały ma 2095g i jest większy o tydzień. Babka mówiła że, aby mój lekarz prowadzący zwrócił uwagę jak Mały przybiera na wadze... I jak coś, znowu mam przyjść na to usg. Większe dzieci się szybciej rodzą podobno... I powiedziała że główka jest większa ale to normalnie bo on jest większy ogóle. I ja mam już jazdę... No ale jakby coś było nie tak z głową, to by mi powiedziała, prawda?

diana0501 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ale na co ma zwrócić uwage? Czy szybko przybiera czy równomiernie? A główką się nie martw, zawsze mogą być odchylenia, mało który dzieć jest na 100% poporcjonalny.
    Ja mam usg 3 trymestru w czwartek i się martwię co u małego, czy rośnie dobrze.

r9bzabd.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, lekarz mój ma obserwować jak na wadze przybiera mały. Bo on jest niby większy o tydzień i dlatego ta główka też większa. Mój lekarz to sama na wizycie tydzień temu powiedział ale oboje mówią że jest ok także już nie wymyślam.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się tak nakrecac. U nas każda część ciała pod inny tydzień się naddaje :D

Gołąbki się robią,pięknie zawinięte..ciekawa jestem jak w smaku :)

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałaś nerwów przy tych gołąbkach :)?

No i pytałam babkę, która to część ciała małego mi się wypina pod żebrem i to jest dupka Małego :D

jagooo90 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę miałam ale już zapomniałam jak domownicy zjedli i wychwalali :) wyszły pyszne !

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chociaż tyle :D

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ktos mnie nakieruje na właściwy tor ;) bo już nic nie wiem . tzn. @ ma przyjsc 22 . dzis jest 27 dzien cyklu. wczoraj rano robilam test ciążowy - negatyw . dzis po południu zrobiłam test owulacyjny ( tak po prostu jakoś ;) ) i wyszły 2 kreski testowa delikatnie bledsza niz kontrolna. . powtórzyłam wieczorem i testowa kreska jest bledsza w porównaniu z tą z popołudniowego testowania. .. czy to moze coś oznaczac ? po poludniu się ucieszyłam. iskierka zatliła a teraz... test ciążowy planuje zrobić w piątek , no chyba ze przyjdzie okres...

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zrobić test po dniu spodziewanej miesiączki i tyle. Ewentualnie iść na betę. Co to oznaczać może to chyba żadna z nas tak dokładnie nie wie :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ