X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grudniówki z pierwszych objawów :)
Odpowiedz

Grudniówki z pierwszych objawów :)

Oceń ten wątek:
  • agusza Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czystki na fb w grupie :) odezwałam się tam i ja

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwa1001 wrote:
    Ja rozumiem zgodę na publikacje na fejsie, ale nie no, ale chyba do reklamy nie mogą użyć bez naszej zgody czy sprzedać do jakiejś gazety?
    Nie, nie można, nawet w celu pośmiania się to wówczas mamy do czynienia ze zniesławieniem ale tego nikt nie uzna bo matka sama dała takie czy inne zdjęcie

Siwa1001 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Co tu tak cicho :)?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktywnie dzień zaczęłam, od basenu. Teraz jestem padnieta. Ale po południu idę na masaż, mąż mi taką niespodziankę zrobił ;) także będzie relax.
    Później mam zamiar robić gołąbki bezmięsne, mam nadzieję ze wyjdą :D będzie trochę roboty i zabawy. A wam jak dzień mija?

Jago
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagooo jak ja Ci tego basenu zazdroszcze, no... a wiecie, że jeszcze nie tak dawno pływać nie umiałam i wszelkie zbiorniki wodne były fuj ble? Jak to się człowiekowi zmienia.
    Ja mam dziś w planach czytanie książki :-)

r9bzabd.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagooo też zazdroszczę Ci tego basenu, w ogóle zazdroszczę Wam możliwości ruszania. Ja jak tylko polatam z odkurzaczem to potem tak brzuch boli że tylko leżeć i płakać mi się chcę :( Czuję się więźniem we wlanym ciele :(
    Miałam iść dziś do laboratorium i nici z tego- obudziłam się z potwornym bólem głowy, nos zapchany, brzuch boli. Chcę już urodzić!

Jagooo powiedz jaki farsz robisz do tych gołąbków?

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana o matko z córką, z jakim odkurzaczem?? Nie wolno!! A potem płacz. No przez kolano przełożyć. Ja Cię doskonale rozumiem, moje mieszkanie wyglada, co tu się oszukiwać, jak po przejściu tornada, mąż wyrabia o tyle, żeby mnie nakarmić, a szmaty i odkurzacz też za mną tęsknią, ale przecież nie chcemy urodzić za wcześnie?

r9bzabd.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam co dorzucić do ryżu. Na pewno będą suszone pomidory i myślę nad dorzuceniem takiej mieszanki meksykańskiej - groszek, kukurydza i marchewka :) I cebulka z pieczareczkami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:31

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jago, życzę powodzenia z gołąbkami :D jak sobie moje przypomnę..... No Way. Ale takie z pieczarkami i kaszą bym zjadła...
    Za to zjem krokiety, oczywiście kupiłam. Z kapustą i grzybami mmmmomomom. Kocham!

Dziś mamy trzecie usg o 16:30!! :) zobaczymy co u Małego :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari weź oducz babę , żeby nic nie robiła- kiedy studiowałam+ praca+ mieszkanie na błysk i miałam czas na wyjście , kosmetyczka, fryzjer, w weekend gdzieś pojechać, siłka. Psa mam, ona teraz się leni i pełno jej sierści w mieszkaniu, kurz się osiada a na tygodniu jestem sama, co mi z tego że w sobotę mąż zrobi wszystko jak w poniedziałek znowu to samo :(

Jagooo apetycznie farsz wygląda :)

Irmelin lubi tę wiadomość

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • wianna Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzień leniucha! Chyba pogoda taka,że nawet na książkę nie mam ochoty, ale trzeba się wziąć za robotę, chociaż jakieś pranie zrobić :P ale mi się nie chceeeeeee :P

Shantelle lubi tę wiadomość

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 8 miesiąca basen ogarnialam a teraz odpuściłam ze względu na pogodę. Pływać kocham i nie mogę sie doczekać aż tam pójdę z Franiem ;) mnie dzisiaj wzięło na generalne porządki w szafach ...extra segregacja !!! Część wystawie rzeczy na olx a cześć do kosza, nie ma sie co rozpieszczać heh. Narobiliście mi ochoty na krokiety chyba dzisiaj powstaną ;)

• Campari Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana wiem kochana...sama jestem mega sfrustrowana, wierz mi, a leżę (naprawdę leżę) już...14 tygodni. Czasem jak męża nie ma to też coś w domu zmajstruje...ale potem boję się, że na wizycie usłyszę złe wieści. Musiałam sobie mocno w głowie poprzestawiać, a moje małżeństwo przechodzi mega próbę. Ale Diana to jeszcze tylko moment. I trzeba się postarać żeby nastąpił w odpowiednim czasie :-) Oszczędzaj się babo kochana :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:53

r9bzabd.png
  • jagooo90 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przesadzilam z waga - przez 2 tygodbie az 3 kg :/ mimo cwiczen i chodzenia na basen..ale buzia mi sie niestety nie zamyka i jem prawie samo słodkie :/ jutro idę na wizytę kontrolną, zobaczymy co moja gin na to powie. Tyle słodkiego, az mnie mdli na sama myśl..

Za gołąbki zabieram się po południu, oby wyszły dobre :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 13:00

Jago
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę ogarniać, chodzić, ćwiczyć więc to robię. Ale mam wrażenie że im częściej sprzątam tym się brudzi coraz bardziej :D

Też mam dzień lenia, leżałam do 12 w piżamie... Potem nastawiłam pranie Małego i tym sposobem ciuchy są uprane. Teraz będzie akcja prasowanie.
    Potem będę prała ochraniacz na łóżeczko, ręczniki, myjki, taki grubszy koc dwustronny, jakaś grzechotka jest do prania widziałam bo to taka z materiału i tyle.
    Pewnie jak to ogarnę, to torbę spakuje. Torbę też małemu wypiorę bo chodziłam z nią na siłownię hahaha no różowa trochę, ale trudno :D druga dla mnie też w zasadzie różowa :D
    A jak upiorę, to spakuje.
    Obym zdążyła bo z tym leniem to.......

diana0501 lubi tę wiadomość

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Siwa1001 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle ja też mam dziś wizytę :) o 17.00.

Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r.
  • Shantelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo hehe jak fajnie, a masz zwykłą wizytę czy te trzecie usg?

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagooo90 wrote:
    A ja przesadzilam z waga - przez 2 tygodbie az 3 kg :/ mimo cwiczen i chodzenia na basen..ale buzia mi sie niestety nie zamyka i jem prawie samo słodkie :/ jutro idę na wizytę kontrolną, zobaczymy co moja gin na to powie. Tyle słodkiego, az mnie mdli na sama myśl..

Za gołąbki zabieram się po południu, oby wyszły dobre :D
    Ja jestem pewna że po Tobie nic nie widać a na dodatek Mały pewnie teraz szybko rośnie także się nie martw :)
    Zobaczymy ile mój gnom waży :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • diana0501 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę , że w zamrażarce mam pomrożone gotowe produkty-tylko wyjąć i odgrzać. Nie mam sił nic robić. Wyciągam dzisiaj pierogi ruskie, niestety z cebulką,bonie mam weny iść po śmietanę. Chce mi się słodkiego a nic nie mam takiego :/ dzisiaj narzekam na wszystko.

wczoraj musiałam iść do play a potem zakupy i oczywiście kupiłam małemu 2x body długi rękaw, spodnie, 2x skarpetki. i 100 zł poszło. Pieniądze idą jak woda

3jgxvfxmdt0xa9ha.png
  • Jiji Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja wychodzę dziś jak się cieszę z małą ok robili mi test Manninga, ale czuję że nawet wróciła aktywność... Aha pani dobro dziś na usg powiedziała że ma włoski jak wyszłam płakałam.. Moja malutka pchelka ;););

Jej

‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ