I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki- śliczne zdjęcia! Może też się niedługo pochwalę tylko odblokuje album na fb
Mam pytanko co do badań prenatalnych- dla kogo są one wskazane? Czy każda kobieta powinna je wykonać? Kurcze- straszny laik w tym temacie jestem więc wybaczcie niewiedze -
Z tego co ja gdzieś czytałam. To wskazane jest kobietą po 35 roku życia, gdyż jest większe prawdopodobieństwo na urodzenie dziecka z wadami, stwierdzenie jakichkolwiek nieprawidłowości na USG , wystąpienie wad wrodzonych u poprzedniej ciąży lub u kogoś w rodzinie ,ze strony matki jak i ojca dziecka. Mimo że mówią że wskazane są po 35 roku życia , dużo młodych matek rodzi dzieci chore. Więc tak naprawdę dobrze wykonać w każdym wieku
karoam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
niektore kobiety tych badan nie robia bo i tak urodza bez wzgledu na to czy dziecko jest chore czy nie.W Dublinie tych badan w ogole nie robia.ja je zrobilam u swojego gina bo o nich wiedzialam podejrzewam ze gdybym nie wiedziala to bym ich nie zrobila.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2013, 13:14
karoam lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Dziewczyny pooglądałam sobie Wasze sesje - boskie zdjęcia! Też miałam ślub w zeszłym roku i tak mi się wszystko przypomniało... W życiu się tyle nie stresowałam co przed tym ślubem Tuż przed wydawało mi się, że wszystko się wali - goście nagle odpadali, pojawiały się różne przeszkody, dzień przed nerwy puściły mi na całego... Ale sam dzień był przepiękny. Nagle od samego rana wszystko zaczęło się układać i śmiało mogę powiedzieć, że to najpiękniejszy dzień mojego życia A tu czas leci i w sierpniu już rok będzie Będziemy świętować rocznice pewnie już z moim wielkim brzuchem i chyba co najwyżej szampanem Picolo
-
Co do badań prenatalnych, to ja robiłam tylko USG genetyczne i zrobiłam to bardziej dlatego, żeby sobie dokładnie pooglądać maluszka, nie miałam żadnych wskazań - moja ginekolog powiedziała, że nie muszę.
Fakt, że to kosztowna przyjemność, ja płaciłam 200zł, ale za to obejrzeliśmy dokładnie wszystko - serduszko, główkę, żołądek, rączki nóżki - nie miałam pojęcia że takie rzeczy już widać w tym tygodniu - jak np. krew przepływa z jednej komory do drugiej.
karoam lubi tę wiadomość
-
Welurko, slicznie wygladalas w dniu slubu, swietna sesja
Mi 20 pazdziernika minie rok od slubu i 20 pazdziernika 3 lata jak jestesmy razem
Jesli chodzi o badania prenatalne ja tez nie mialam zadnych wskazan i tak jak Yennefer chcialam wszystko dokladnie zobaczyc