I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje za odpowiedzi Już mi się trochę rozjaśnia. Popytam mojego gina ( i ginkę) czy coś na ten temat wiedzą Choć podejrzewam, że tutaj to kolejna "europejska fanaberia"
Powiedzcie mi jeszcze proszę, jakie badania powinnam zrobić prócz grupy i morfologii krwi? -
Jestem po moim pierwszym skanie Przeżycie niesamowite, aż łezkę popuściłam Wszystko w normie, dzieciątko trochę starsze 12 tyg i 6 dni, niż mi ovu pokazuje 12 i 1 dzień. No nic, pozostało mi tylko się relaksować i cieszyć się bezobjawową ciążą Następny skan w 20 tyg. - to już niedługo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 15:18
Lalita2710, michaela lubią tę wiadomość
-
mnie gin to wytlumaczyl tak..jak rozmawialismy o hiv ze to chorobsko ktore mozna zlapac u fryzjera kosmetyczki itd ze On robito rytynowo bo sie kika razy zaskoczyl i woli miec to zrobione.Te badania robilam prywatnie u niego a 13 maja robione mialam znow wszystko w szpitalu.a moge zapytac z jakiego powodu mialas laparo?
jesli chodzi o hiv to mozesz zrobic w razie gdyby wymagalihttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lalita2710 wrote:Dziewczynki dziś byłam na badaniach krwi. Powiedzcie mi czy krzywą cukrową każda robi. Czy tylko jeśli badanie glukozy na czczo jest zły wynik.
lalita krzywa cukrowa najlepiej zrobic miedzi 24-28tyg bo wtedy najprawdobodobnie moze pojawic sie cukrzyca ciazowa.ale to na prawde spoko jest i nie ma co sie nastawiac nie wiadomo jak bo nie taki wilk straszny -
karoam wrote:Dziękuje za odpowiedzi Już mi się trochę rozjaśnia. Popytam mojego gina ( i ginkę) czy coś na ten temat wiedzą Choć podejrzewam, że tutaj to kolejna "europejska fanaberia"
Powiedzcie mi jeszcze proszę, jakie badania powinnam zrobić prócz grupy i morfologii krwi?
ja mialam hiv,hcv,toxoplazmoze i glukoze i jeszcze kilka innych ale musialabym zerknac do karty ciaze.z tego co jeszcze pamietam to mam do zrobienia na rozyczke,ph pochwy,cytologie.karoam lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Lalita2710 wrote:Dziewczynki dziś byłam na badaniach krwi. Powiedzcie mi czy krzywą cukrową każda robi. Czy tylko jeśli badanie glukozy na czczo jest zły wynik.
lalita krzywa cukrowa najlepiej zrobic miedzi 24-28tyg bo wtedy najprawdobodobnie moze pojawic sie cukrzyca ciazowa.ale to na prawde spoko jest i nie ma co sie nastawiac nie wiadomo jak bo nie taki wilk straszny
dostalam list ze szpitala na to badanie 5 wrzesniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 16:12
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Hej dziewczymy jestem w 5 tc, pierwszej ciąży, wizyta u ginekologa dopiero w przyszłą środę a okre slenie "siedzenie jak na szpilkach" wydaje mi się nie być wystarczające... Bo ja wręcz panikuje...
I stąd moje pytanie... Od rana pobolewa mnie brzych nie jest to jakiś wielki ból tylko tak jakby kłucie w podbrzuszu... Czu któraś z was tak miała? Czy to coś poważnego? -
Witamy Violka pobolewania lekkie klucia są normalne:) najlepiej się połóż i odpoczywaj jak cię kluje. Mnie kuło po kilka sekund do 2 min i przestawało nie raz 1 dzień przerwy nie raz parę. Nie martw się do środy czas szybko zleci. Dobrze się odżywiaj pij dużo wody i bierz kwas foliowy:))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 16:41
-
Violka, kłucie jak najbardziej tak, i nie było to nic złego, ale jak masz jakiekolwiek watpliwosci pytaj lekarza.
Dziewczyny a ja do Was tez po uspokojenie, nie panikuje ale tym razem troche strach mnie obleciał. Tu przed cyklem w którym zaszłam w ciaze zmieniłam kwas foliowy na witaminy z kwasem dla starajacych sie i ciezarnych Maturelle, bo miałam wrazenie ze po zimie jestem w kiepskiej kondycji - słabiutkie pekajace paznokcie i sucha skora. Tuz po testach byłam u Pani doktor i polecla ziane na Femibion 1grzecznie zmieniłam, po miesiacu gdy sie skonczyl dostałam w prezencie znowu Maturelle od znajomej i byłam zmeczona, bez kasy stwierdziłam ze wezme, po tygodniu na wizycie zapytałam czy moge brac te witaminy i dostalam bure (zbyt bogate srodki w witaminy moga zle wplynac na dziecko) I teraz pękam, czy niechcacy nie zaszkodziłam. Pan doktor boje sie teraz pytac ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 16:48
-
michaela mysle ze nie zaszkodzilas maluszkowi nie martw sie ale wszystkie leki nawet te zwykle witaminki trzeba konsuttowac z lekarzem a nie na wlasna reke.lekarz wie najlepiej mamy gdzies 2tematy o witaminkach w ciazy i poczytaj sobie bo tam sa rozne opinie.ja od poczatku jestem tylko na kwasie foliowym i zyje,wyniki wszystkie bardzo dobre maluszek rosnie i lekarz nie widzi potrzeby zebym brala witaminki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2013, 16:58
michaela lubi tę wiadomość