X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, ja też czasami mam przez parę dni taki żółty śluz i też poleciałam do lekarza bo myślałam że to infekcja, a on powiedział że ten czop który chroni wejście do macicy raz na jakiś czas tak jakby się przepełnia i ten co spływa jest wtedy taki żółtawy i że mam się nie martwić bo to normalne. Może mało fachowo to określiłam, ale jakoś tak to było, możesz zapytać swojego lekarza to ci bardziej medycznie to wytłumaczy. Dodatkowo przepisał mi lacibios Femina i mam brać ten probiotyk do końca ciąży to może unikne infekcji.

Miriam, magdalena lubią tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to miała być odpowiedź dla mychowe.

Miriam, mychowe lubią tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia no jakoś tak też mi to tłumaczył :D ale zawsze lepiej sprawdzić u gin bo czasem taki śluz może oznaczać infekcje też mi to tłumaczył :)

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że lepiej sprawdzić, sama od razu poleciałam do lekarza, ale ja to już jestem taka panikara po tym pierwszym poronieniu, dobrze że mam fajnego lekarza to po wizytach jestem spokojniejsza.

Miriam lubi tę wiadomość

km5stv737gu3576a.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie chciałabym się do Was przyłączyć. Mam 27 lat i po prawie 6 miesiącach starań udało się.
    23 września robiłam test i były dwie kreseczki (co prawda bardzo słaba, ale była)
    24 września test z krwi - beta 125,5
    jutro idę powtórzyć betę
    a w sobotę rano mam pierwszą wizytę u gina.

Miriam, Natalia, magdalena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy i gratulujemy :)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler witamy :)

relgh371zv6v421k.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzylmi sie tylko dzis rano, pozniej tak zagladalam i nic, w poprzedniej ciazy nie mialam tego, ale ona tez dlugo nie trwala,bo do 10 tygodnia. Poczekam pare dni i poobserwuje,jesli bedzie wiecej, to pojde do lekarza, spotkanie z polozna mam we wtorek, moze mi sie ja uda namowic na wczesniejsze usg:)
    Jakby to bylo tak z tym czopem, to pocieszajace wytlumaczenie. Wiem,ze sluz powinien byc przezroczysty albobialy w ciazy, nigdy przenigdy brazowy, czerwony, zoltego nie bylam nigdy pewna.
    Ktos mi napisal,ze po luteinie taki sluz sie pojawia,ale ja nie biore progesteronu, bo mieszkajac w UK lekarze nie przepisuja. Kupilam od kogos duphaston po pierwszym poronieniu myslac, zeby w razie czegomiec w nastepnej ciazy, alegin mi powiedziala, ze nadmiar progesteronu moze powodowac przerost kosmowki i zebym nie brala na wlasna reke.. Na szczescie nie mialam jeszcze zadnych plamien z krwia.. a juz sie zaczal 9 tydzien,jeny :)

Dziekuje dziewczyny, jestescie wspaniale!:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katar powoli przechodzi teraz tylko powstaje kaszel suchy trochę czasami męczący:( martwię się troszkę o swoją kruszynkę

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lissa wrote:
    Mam jutro wizyte u lekarza , zobaczymy co on powie na ta moja wysypkę .

Lissa, powodzenia na jutrzejszej wizycie. ;) ja też mam jutro usg. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:12

kaaasiaczek_, magdalena lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    Witajcie chciałabym się do Was przyłączyć. Mam 27 lat i po prawie 6 miesiącach starań udało się.
    23 września robiłam test i były dwie kreseczki (co prawda bardzo słaba, ale była)
    24 września test z krwi - beta 125,5
    jutro idę powtórzyć betę
    a w sobotę rano mam pierwszą wizytę u gina.

witamy fler:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    katar powoli przechodzi teraz tylko powstaje kaszel suchy trochę czasami męczący:( martwię się troszkę o swoją kruszynkę
    ania_mr bedzie dobrze ja sie meczylam dwa tygodnie z przeziebieniem a z dzidzia w porzadku dzis ja widzialam mozna powiedziec 1 raz.:-)
    dbaj o siebie domowymi sposobami i wypoczywaj.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJ !!! FLER !!!

MIRIAM !!! Pełen podziw tyle na klatę przyjąc ;D
    nio i ciesze się że przechodzi - najważniejsze to ZDRÓWKO Twoje i dzidzi :D
    ... a z tymi grzybkami to może przystopuj - ruch u teściów wskazany - tylko prosze na siebie uważać aby znowu Cię nie rozłożyło <3
    <3 DUŻO ZDRÓWKA ŻYCZĘ !!! <3

A jak długo brałaś ten duphaston - bo ja chyba też już bym wolała go odstawić
    - jakoś mam wrżenie że gorzej sięczuję po nim...
    a biorę już 2-gi tydzień)

NATALIO - to chyba mnie nie dotyczy - bo ja codziennie ćwiczę
    (nio czasami mi się zdarzy że prześpię popołudnie po pracy - ale ogólnie to u mnie sporo tego ruchu)
    mimo to serdecznie dziękuję za zainteresowanie ;))
    DUŻO ZDRÓWKA KOCHANA !!!!

EWELINA - marzę o tym etapie na którym już sięznajdujesz :)
    Aż pekam z zazdrości - obym dotrwała <3

MYCHOWE - ja też z moim problemem jeszcze nie byłam u lekarza
    - pomyślałam dokładnie tak jak piszą dziewczyny o tym czopie itp...
    najśmieszniejszy to był mój mąż (bo nie kochamy się od poczęcia czyli 42 dni)
    :D
    stwierdził mianowicie:
    "Kochanie ty sie nie dziw - poprostu zardzewiałaś - czas wezwać kominiarza i wypucować"

(nie wiem może już poroniłam - czasami mam takie czarne myśli)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 21:28

mychowe, Miriam, fler lubią tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjano,

Hehe ale sie usmialam z Twojego mezowego powiedzenia:) U nas tosamo, susza:) Ten poranny ciemnozoltu glut pojawil sie tylko rano,pozniej caly dzien cicho sza, wiec moze bedzie ok:) Zostaly nam owocne 4 tygodnie, pozniej juz tylko z gorki :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na szczescie sie nie dobiera ale czeka na znak.. wytlumaczylam mu, ze oboje musimy przez to przejsc, nie znaczy, ze tylko on cierpi,a ja tez,bo oboje potrzebujemy bliskosci... mnie nawet od podniecenia brzuch bolal,wiec probuje nie dopuszczac nawet.

Dorjana lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO dziewczyny- ja miałam zakaz seksu w zasadzie od początku- plamienia niewiadomego pochodzenia się pojawiały...ale cierpliwie czekaliśmy, aż lekarz dał nam zielone światło i....powiem szczerze, że seks w ciąży daje niesamowicie intensywny orgazm. Trzeba poczekać ino, żeby nie było żadnego ryzyka;)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie moge sie doczekac:)

magdalena lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanko do tych bardziej obeznanych w temacie ciąży. od kilku dni odczuwam bardzo delikatne kłucie w okolicach pępka.czuje te kłucie tylko jak chodzę jak się położę to jest oki.A jak jestem na spacerze często łapie mnie kolka w tym samym miejscu (wtedy jak się zatrzymam to ustępuje. Czy to może być kolka? czy któraś tak miała?Bo wizytę mam dopiero 9 października.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja dupka biorę od 5 tyg ciazy 3x1 w 11 tyg i 3 dniach 2x1 no i do 14 tyg będę go jeszcze brać a co do samopoczucia po nim to niekoniecznie od niego możesz sie zle czuć to poprostu ciaza :) z tym poronieniem to przegielas do dupy Ci nakopie !!! Myśl pozytywnie !!! Wam sie marzy seks mi tez mamy pozwolenie więc do męża sie odbieram pierwsza noc a ten ze jak będę zdrowa wczoraj mówię ze już ok a ten ze on sie boji ze cos zeobi ii ze nie więc łącze sie z wami abstynentkami ja jestem abstynentka od 17 lipca :D

Haybeauti mi sie takie kucie zdarzyło ale nie pytałam sie lekarza o co kaman bo zdarzało mi sie tez to przed ciaza więc nie wiem co ci poradzić

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ