X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki poruszylyscie temat sexu mi tez go brakuje narazie jeszcze bedziemy musieli przeczekac lekarka powiedziala zeby przeczekac ale mnie juz skreca mezusia tez, no i wlasnie zastanawiam sie czy podniecenie w inny sposob niz stosunek moze byc niebezpieczny?
    slyszalam ze piersi nie powinno sie piescic?
    bo gdyby to nie zaszkodzilo to moze bym sie skusila;) mama tez powinna byc zrelaksowana:-)

Dorjana lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli ciaza nie jest zagrozona to nie ma powodu zeby rezygnowac z przyjemnosci. Zagrozenie najwieksze jest kiedy ma sie niewydolna szyjke i uprawa sie seks a nawet ma sie orgazm bez seksu bo to powowduje skorcze macicy i szyjki. Slyszalam tez opinie, ze sperma rozmiekcza szyjke i kiedy jest krotka to nie za dobrze.

8599gov35hcg7r21.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już do siebie doszłam prawie po przeziębieniu to znowu dostałam opryszczkę dopiero się z niej wyleczyłam (we wtorek) a tu taki psikus tylko teraz w innych miejscach. Na górnej wardze po dwóch różnych stronach wyglądam jak wampirek :P

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracajac jeszcze do tematu sexu w ciazy to u mnie w pierwszej ciazy mialam bardzo ochote. Strasznie meza meczylam - czasem wrecz wymowki mial na to!! W tej ciazy nie mam wcale ochoty. Piersi mam takie wrazliwe, ze nie dotykac bo zaraz mnie bola wiec biedny mezulek wyposzczony! :P

8599gov35hcg7r21.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 27 września 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj seks... po pierwsze to zawsze miałam sporo ochoty, a teraz to już do potęgi, a poza tym, to teraz seks dla mnie jest najlepszy w życiu, takich doznań wcześniej nie miałam;)

Makcza, mychowe lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:00

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Mam pytanie czy usg prenatalnym w 11-13 tygodniu mialyscie przez brzuch?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przez brzuch mi lekarz powiedział ze jak sie ma tylo zgiecie macicy to robione jest dowcipne ;)

Mirella lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam m.in. tyłozgięcie i miałam robione przez brzuch. Wszystko idealnie było widać u udało się pomierzyć dzidziusia z każdej strony. Myślę, że to najbardziej zależy od lekarza, sprzętu, ale słyszałam też, że od grubości tkanki brzusznej kobiety.
    Zawsze można wcześniej zadzwonić do danego gabinetu i zapytać w jaki sposób z reguły u nich przeprowadza lekarz takie usg.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • zozol Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    zozol ja tez dostalam akard tylko nie bardzo wiem dokladnie w czym pomaga?
    wczoraj nie odbylam wizyty tylko usg i dlatego nie dopytalam moze Ty masz wiecej wiedzy.

acard rozrzedza krew i powoduje, ze nie robią się mikrozakrzepy które doprowadzają do poronienia. Ja po poronieniach miałam robione różna badania ale akurat tych na krzepliwość gin mi nie kazał robić, dlatego asekuracyjnie ten akard i te zastrzyki w brzuch.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dzziewczyn które dostały zakaz na serduszkowanie , czy dalej trzymace się zakazu ??

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dalej trzymam zakazu i mam zamiar poscic az do porodu.

8599gov35hcg7r21.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam wczoraj zgrzeszyć ;D
    ... ale uciekłam pod prysznic
    ...i zapanowałam nad tym szatanem :D

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

• Yvone Ekspertka

Wysłany: 27 września 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka nawet jak lekarz powie Ci, ze nie ma przeciwskazań to będziesz pościć do porodu, a tak naprawdę trzeba jeszcze doliczyc 6 tyg połogu..??

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvone za 2 tygodnie bede miala zalozony szew na szyjke macicy wiec do konca ciazy bedzie jedno wielkie przeciwskazanie i ryzykowac nie bede. Pozatym od braku sexu sie nie umiera a dla zdrowia i zycia malucha zrobie wszystko!

8599gov35hcg7r21.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    acard rozrzedza krew i powoduje, ze nie robią się mikrozakrzepy które doprowadzają do poronienia. Ja po poronieniach miałam robione różna badania ale akurat tych na krzepliwość gin mi nie kazał robić, dlatego asekuracyjnie ten akard i te zastrzyki w brzuch.
    zgadzam się z zozolkiem , dzieki akardowi i zastrzykom rozrzedzona krew szybciej dopływa z tlenem dla dzidzi

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez biore akard

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :D

mam pytanie jedno ogólne do wszystkich
    - należące do tych najbardziej nielubianych :

Przytyłyście już coś ?? Waga skoczyła w górę ??

bo u mnie nadal stoi - co mnie dziewi bo brzusio taki jest wydęty
    a cycorki to już GWIAZD sięgają :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2013, 20:13

mychowe lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tego ddziwnego sluzu juz nie mam, nie pojawil sie, zadzwonilam dolekarza,powiedzial, ze skoro nie ma zapachu i nic nie boli,to hormony powoduja ta zmiane i mam sie nie martwic.
    Dzis mialam lekkie skurcze, moze bylo ich 10 w ciagu calego dnia.. przeczytalam,ze macica ciagle sie powieksza.. nie bolaly, byly lekkie.. innych bola brzuch, inni maja lekkie skurcze podobno.. Ale wzielam nospe i tak. Dobrze,ze sie zaopatrzylam bedac w Polsce.

Miriam, Dorjana lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ