X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki poruszylyscie temat sexu mi tez go brakuje narazie jeszcze bedziemy musieli przeczekac lekarka powiedziala zeby przeczekac ale mnie juz skreca mezusia tez, no i wlasnie zastanawiam sie czy podniecenie w inny sposob niz stosunek moze byc niebezpieczny?
    slyszalam ze piersi nie powinno sie piescic?
    bo gdyby to nie zaszkodzilo to moze bym sie skusila;) mama tez powinna byc zrelaksowana:-)

Dorjana lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli ciaza nie jest zagrozona to nie ma powodu zeby rezygnowac z przyjemnosci. Zagrozenie najwieksze jest kiedy ma sie niewydolna szyjke i uprawa sie seks a nawet ma sie orgazm bez seksu bo to powowduje skorcze macicy i szyjki. Slyszalam tez opinie, ze sperma rozmiekcza szyjke i kiedy jest krotka to nie za dobrze.

8599gov35hcg7r21.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już do siebie doszłam prawie po przeziębieniu to znowu dostałam opryszczkę dopiero się z niej wyleczyłam (we wtorek) a tu taki psikus tylko teraz w innych miejscach. Na górnej wardze po dwóch różnych stronach wyglądam jak wampirek :P

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Stinka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracajac jeszcze do tematu sexu w ciazy to u mnie w pierwszej ciazy mialam bardzo ochote. Strasznie meza meczylam - czasem wrecz wymowki mial na to!! W tej ciazy nie mam wcale ochoty. Piersi mam takie wrazliwe, ze nie dotykac bo zaraz mnie bola wiec biedny mezulek wyposzczony! :P

8599gov35hcg7r21.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 27 września 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj seks... po pierwsze to zawsze miałam sporo ochoty, a teraz to już do potęgi, a poza tym, to teraz seks dla mnie jest najlepszy w życiu, takich doznań wcześniej nie miałam;)

Makcza, mychowe lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:00

• pysia13 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Mam pytanie czy usg prenatalnym w 11-13 tygodniu mialyscie przez brzuch?

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przez brzuch mi lekarz powiedział ze jak sie ma tylo zgiecie macicy to robione jest dowcipne ;)

Mirella lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam m.in. tyłozgięcie i miałam robione przez brzuch. Wszystko idealnie było widać u udało się pomierzyć dzidziusia z każdej strony. Myślę, że to najbardziej zależy od lekarza, sprzętu, ale słyszałam też, że od grubości tkanki brzusznej kobiety.
    Zawsze można wcześniej zadzwonić do danego gabinetu i zapytać w jaki sposób z reguły u nich przeprowadza lekarz takie usg.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • zozol Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    zozol ja tez dostalam akard tylko nie bardzo wiem dokladnie w czym pomaga?
    wczoraj nie odbylam wizyty tylko usg i dlatego nie dopytalam moze Ty masz wiecej wiedzy.

acard rozrzedza krew i powoduje, ze nie robią się mikrozakrzepy które doprowadzają do poronienia. Ja po poronieniach miałam robione różna badania ale akurat tych na krzepliwość gin mi nie kazał robić, dlatego asekuracyjnie ten akard i te zastrzyki w brzuch.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dzziewczyn które dostały zakaz na serduszkowanie , czy dalej trzymace się zakazu ??

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dalej trzymam zakazu i mam zamiar poscic az do porodu.

8599gov35hcg7r21.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam wczoraj zgrzeszyć ;D
    ... ale uciekłam pod prysznic
    ...i zapanowałam nad tym szatanem :D

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

• Yvone Ekspertka

Wysłany: 27 września 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stinka nawet jak lekarz powie Ci, ze nie ma przeciwskazań to będziesz pościć do porodu, a tak naprawdę trzeba jeszcze doliczyc 6 tyg połogu..??

• Stinka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yvone za 2 tygodnie bede miala zalozony szew na szyjke macicy wiec do konca ciazy bedzie jedno wielkie przeciwskazanie i ryzykowac nie bede. Pozatym od braku sexu sie nie umiera a dla zdrowia i zycia malucha zrobie wszystko!

8599gov35hcg7r21.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    acard rozrzedza krew i powoduje, ze nie robią się mikrozakrzepy które doprowadzają do poronienia. Ja po poronieniach miałam robione różna badania ale akurat tych na krzepliwość gin mi nie kazał robić, dlatego asekuracyjnie ten akard i te zastrzyki w brzuch.
    zgadzam się z zozolkiem , dzieki akardowi i zastrzykom rozrzedzona krew szybciej dopływa z tlenem dla dzidzi

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez biore akard

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :D

mam pytanie jedno ogólne do wszystkich
    - należące do tych najbardziej nielubianych :

Przytyłyście już coś ?? Waga skoczyła w górę ??

bo u mnie nadal stoi - co mnie dziewi bo brzusio taki jest wydęty
    a cycorki to już GWIAZD sięgają :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2013, 20:13

mychowe lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tego ddziwnego sluzu juz nie mam, nie pojawil sie, zadzwonilam dolekarza,powiedzial, ze skoro nie ma zapachu i nic nie boli,to hormony powoduja ta zmiane i mam sie nie martwic.
    Dzis mialam lekkie skurcze, moze bylo ich 10 w ciagu calego dnia.. przeczytalam,ze macica ciagle sie powieksza.. nie bolaly, byly lekkie.. innych bola brzuch, inni maja lekkie skurcze podobno.. Ale wzielam nospe i tak. Dobrze,ze sie zaopatrzylam bedac w Polsce.

Miriam, Dorjana lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ