I trymestr ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
kobietki poruszylyscie temat sexu mi tez go brakuje narazie jeszcze bedziemy musieli przeczekac lekarka powiedziala zeby przeczekac ale mnie juz skreca mezusia tez, no i wlasnie zastanawiam sie czy podniecenie w inny sposob niz stosunek moze byc niebezpieczny?
slyszalam ze piersi nie powinno sie piescic?
bo gdyby to nie zaszkodzilo to moze bym sie skusila;) mama tez powinna byc zrelaksowana:-)Dorjana lubi tę wiadomość
-
Jezeli ciaza nie jest zagrozona to nie ma powodu zeby rezygnowac z przyjemnosci. Zagrozenie najwieksze jest kiedy ma sie niewydolna szyjke i uprawa sie seks a nawet ma sie orgazm bez seksu bo to powowduje skorcze macicy i szyjki. Slyszalam tez opinie, ze sperma rozmiekcza szyjke i kiedy jest krotka to nie za dobrze.
-
Dziewczyny wracajac jeszcze do tematu sexu w ciazy to u mnie w pierwszej ciazy mialam bardzo ochote. Strasznie meza meczylam - czasem wrecz wymowki mial na to!! W tej ciazy nie mam wcale ochoty. Piersi mam takie wrazliwe, ze nie dotykac bo zaraz mnie bola wiec biedny mezulek wyposzczony!
-
nick nieaktualny
-
Ja mam m.in. tyłozgięcie i miałam robione przez brzuch. Wszystko idealnie było widać u udało się pomierzyć dzidziusia z każdej strony. Myślę, że to najbardziej zależy od lekarza, sprzętu, ale słyszałam też, że od grubości tkanki brzusznej kobiety.
Zawsze można wcześniej zadzwonić do danego gabinetu i zapytać w jaki sposób z reguły u nich przeprowadza lekarz takie usg.Mama najcudowniejszych skarbów -
magdalena wrote:zozol ja tez dostalam akard tylko nie bardzo wiem dokladnie w czym pomaga?
wczoraj nie odbylam wizyty tylko usg i dlatego nie dopytalam moze Ty masz wiecej wiedzy.
acard rozrzedza krew i powoduje, ze nie robią się mikrozakrzepy które doprowadzają do poronienia. Ja po poronieniach miałam robione różna badania ale akurat tych na krzepliwość gin mi nie kazał robić, dlatego asekuracyjnie ten akard i te zastrzyki w brzuch. -
nick nieaktualny
-
zozol wrote:acard rozrzedza krew i powoduje, ze nie robią się mikrozakrzepy które doprowadzają do poronienia. Ja po poronieniach miałam robione różna badania ale akurat tych na krzepliwość gin mi nie kazał robić, dlatego asekuracyjnie ten akard i te zastrzyki w brzuch.
-
Hej Dziewczynki
mam pytanie jedno ogólne do wszystkich
- należące do tych najbardziej nielubianych :
Przytyłyście już coś ?? Waga skoczyła w górę ??
bo u mnie nadal stoi - co mnie dziewi bo brzusio taki jest wydęty
a cycorki to już GWIAZD sięgająWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2013, 20:13
mychowe lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, tego ddziwnego sluzu juz nie mam, nie pojawil sie, zadzwonilam dolekarza,powiedzial, ze skoro nie ma zapachu i nic nie boli,to hormony powoduja ta zmiane i mam sie nie martwic.
Dzis mialam lekkie skurcze, moze bylo ich 10 w ciagu calego dnia.. przeczytalam,ze macica ciagle sie powieksza.. nie bolaly, byly lekkie.. innych bola brzuch, inni maja lekkie skurcze podobno.. Ale wzielam nospe i tak. Dobrze,ze sie zaopatrzylam bedac w Polsce.Miriam, Dorjana lubią tę wiadomość