X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie są jakoś strasznie bolesne, czuję je mniej niż miesiączkowe no i trwają krótko przez kilka chwil kilka razy dziennie. No, ale jeśli to normalne, to dobrze, że boli :) Dziękuję za odpowiedź.

• mychowe Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie bole,czasem sa, czasem ich nie ma. Da sie wytrzymac. W poprzedniej ciazy,ktora obumarla nie mialam takich boli, za to gorsze, prawie nie do wytrzymania..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawie wyczekalam, jeszcze tylko noc i jutro,na 12.00 ide na usg prenatalne. Nie mialam usg od miesiaca i juz mnie skreca z ciekawosci i niepokoj. Ciesze sie,ze jutro o taj porze bede juz po:) jesli wszystko bedzie ok to powiemy rodzinie, na razie wiedzabtylko rodzice.

relgh371zv6v421k.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, opowiedz koniecznie, co i jak!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to bierzesz te witaminy co ja ale ja je odstawilam i biore sam kwas foliowy - folik, bo przez te witaminy mialam duuuze zaparcia i przepraszam,ze to napisze - ciemne lub zielone kupki :P
    Dziewczyny kiedy Waszym zdaniem jest juz USG przez bruszek? ja jutro zaczynam 9tc i pewnie jeszcze dopochwowe bede miec?? jak myslicie?

• Martusska Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak będziesz mieć przez pochwę jeszcze :) ja w 13 tygodniu tez jeszcze miałam..przez brzuch to usg jest robione jak brzuszek jest widoczny czyli gdzies tak 20 tydzień :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to teraz jestem w kropce bo chce zeby moj Partner byl ze mna i on chce byc przy tym ale znowu widok usg dopochwowego...chyba bedzie mnie to krepowac;) nie wiem czemu:)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Natalia, opowiedz koniecznie, co i jak!

Hej, jestem już po. z mieszanymi uczuciami.
    USG było przez brzuch - mimo,ze w ogole brzucha nie mam jeszcze, szczegolnie rano. Lekarz mowił, ze po 11tc najczesniej juz przez brzuch, chyba, ze trzeba szyjkę obejrzec to dopochwowo.

Z dzidzią ok, rączki, nozki są, Przesiernośc karkowa w normie, serducho i przeplywy zylne tez ok, kregoslup ok :)

Natomiast okazalo się, że wyniki moczu słabe (leukocytow za duzo) , oraz sluz brązowy (na szczescie bez krwi)ale wg lekarza bardzo niepokojący. :(
    Jak bedzie krew od razu do szpiala, a poki co dostalam podwojna dawkę duphastonu. zwolnienie na mieciac do pracy i siedzenie w domu nakazane, fitnes odpada:( nie musze na szczescie leżec ale mam baaaaaardzo sie oszczedzać.
    Zaznaczę, ze mam wade macicy - macica dwurożna. i to zwieksza rysyko poronienia lub porodu przedwczesnego, ale do tego 12 tygodnia wszystko było w porzadku, brałam asekuracyjnie duphaston na rozluznianie macicy i myslalam, ze bede w tym szczesliwym odsetku bez problemów.
    Teraz stresuja sie rozmową w pracy, bo nikt nie wie, a tu nagle miusze dzisiaj powiedziec ze mnie miesac nie bedzie. i tak bede musiala pracowac z domu bo nie mam komu przekazac obowiązkow. ale wciąż to bedzie stresujaca rozmowa.
    No to sie rozpisałam :)
    Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :)

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, no właśnie ja nie wiem. Ja zawsze sie cieszyłam jak jakaś koleżanka była w ciązy, chociaż u mnie prawie sami faceci. I jak im zony rodzą to jest ekstra i sie cieszą , ale jak już dziewczyna w pracy w ciązy i musi mieć taryfę ulgową to fochy i problemy.
    Spróbuj sie zdystansować , ja też będę próbować - nasze zdrowie i maluszków jest najważniejsze. Tak sobie powtarzam.

relgh371zv6v421k.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie stresujcie się stres nie pomaga.Wiem że to są trudne sytuacje ale zdrowie waszego dziecka jest najważniejsze i w tym 1 trymestrze musicie miec dużo spokoju... Ja sama przez podobną sytuację przechodziłam z tym że u mnie zakończyło się gorzej tzn zostałam bezrobotną przyszła mamą... no ale cóż zrobić??? Nasze nerwy nic nie pomogą nam a tym bardziej dzieciaczkom więc dużo spokoju życzę;):)

Natalia lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki dziś pierwszy dzień bez kawy. Uwielbiam zaczynać dzień kubkiem czarnej , parzonej kawy. Wczoraj doczytalam, ze kawa może źle wpływać na wczesną ciążę. Nie wiem czy to prawda czy nie, ale po co ryzykować. Miłego dnia dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tez macie tak, ze nie możecie się na niczym w pracy skupić? Kurcze tak mi sie dluzy i nic nie chce. To do mnie noe podobne.

• Elle Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ja jestem w 10 tyg. ciąży i chciałabym zapytać tych z Was, które są na tym samym etapie ciąży - jak się czujecie? Ja się czuję aż za dobrze, o ile można tak powiedzieć;) Oprócz lekkiego, ale to naprawdę leciuteńkiego pobolewania piersi i to tylko wtedy gdy ich dotknę nie mam żadnych objawów ciąży. Gdybym nie widziała maleństwa na USG, to bym nie uwierzyła... Czy któraś z Was też tak lekko przechodzi ten pierwszy trymestr jak ja?

Może to głupie, ale martwię się tym brakiem objawów...

iv09mg7y9aya90me.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle nie martw się tylko się ciesz;) każda ciąża jest inna;) brak objawów nie mówi, że ciąża przebiega źle;)
    ja początek samiuski bez znaków miałam i kiedy naszły mnie mysli jak Ty i normalnie chciałam te objawy mieć to tak naszły, że wymioty dzień w dzień, ledwo co jadłam i byłam nie do życia. ale przetrwałam;)

lprktv73nye615w2.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe - Paula, wiem, wiem - każda dziewczyna, która przechodzi ciążę z wymiotami i mdłościami mówi, żebym się cieszyła:) I ja to rozumiem. Tylko bez tych objawów jest jakoś tak dziwnie - nie mówię, że chciałabym wymiotować całymi dniami przez trzy miesiące, ale chciałabym mieć JAKIEŚ objawy ciąży, bo w końcu to stan szczególny, a ja się czuję tak, jak zawsze:(

No i wtedy przychodzą do głowy głupie myśli, że może coś jest nie tak. Ale masz rację - muszę się uspokoić i spokojnie czekać na kolejne USG, które niestety dopiero 15ego października...

iv09mg7y9aya90me.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:12

mychowe lubi tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow - serdeczne dzięki za pocieszenie :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Hehe - Paula, wiem, wiem - każda dziewczyna, która przechodzi ciążę z wymiotami i mdłościami mówi, żebym się cieszyła:) I ja to rozumiem. Tylko bez tych objawów jest jakoś tak dziwnie - nie mówię, że chciałabym wymiotować całymi dniami przez trzy miesiące, ale chciałabym mieć JAKIEŚ objawy ciąży, bo w końcu to stan szczególny, a ja się czuję tak, jak zawsze:(

No i wtedy przychodzą do głowy głupie myśli, że może coś jest nie tak. Ale masz rację - muszę się uspokoić i spokojnie czekać na kolejne USG, które niestety dopiero 15ego października...

to poczekamy razem praktycznie bo ja mam 11 i tez czekam niecierpliwie bo to już prawie połówkowa wizyta będzie ale jestem po chorobie brałam lek na opryszczkę i musze zobaczyc, że wszystko dobrze;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wynik netu po 5 dniach od pierwszego badania ( bylo 133)
    735. Jutro robię drugi raz, żeby zobaczyć jaki jest przyrost pi 48h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ