X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie są jakoś strasznie bolesne, czuję je mniej niż miesiączkowe no i trwają krótko przez kilka chwil kilka razy dziennie. No, ale jeśli to normalne, to dobrze, że boli :) Dziękuję za odpowiedź.

• mychowe Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie bole,czasem sa, czasem ich nie ma. Da sie wytrzymac. W poprzedniej ciazy,ktora obumarla nie mialam takich boli, za to gorsze, prawie nie do wytrzymania..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawie wyczekalam, jeszcze tylko noc i jutro,na 12.00 ide na usg prenatalne. Nie mialam usg od miesiaca i juz mnie skreca z ciekawosci i niepokoj. Ciesze sie,ze jutro o taj porze bede juz po:) jesli wszystko bedzie ok to powiemy rodzinie, na razie wiedzabtylko rodzice.

relgh371zv6v421k.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, opowiedz koniecznie, co i jak!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to bierzesz te witaminy co ja ale ja je odstawilam i biore sam kwas foliowy - folik, bo przez te witaminy mialam duuuze zaparcia i przepraszam,ze to napisze - ciemne lub zielone kupki :P
    Dziewczyny kiedy Waszym zdaniem jest juz USG przez bruszek? ja jutro zaczynam 9tc i pewnie jeszcze dopochwowe bede miec?? jak myslicie?

• Martusska Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak będziesz mieć przez pochwę jeszcze :) ja w 13 tygodniu tez jeszcze miałam..przez brzuch to usg jest robione jak brzuszek jest widoczny czyli gdzies tak 20 tydzień :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to teraz jestem w kropce bo chce zeby moj Partner byl ze mna i on chce byc przy tym ale znowu widok usg dopochwowego...chyba bedzie mnie to krepowac;) nie wiem czemu:)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Natalia, opowiedz koniecznie, co i jak!

Hej, jestem już po. z mieszanymi uczuciami.
    USG było przez brzuch - mimo,ze w ogole brzucha nie mam jeszcze, szczegolnie rano. Lekarz mowił, ze po 11tc najczesniej juz przez brzuch, chyba, ze trzeba szyjkę obejrzec to dopochwowo.

Z dzidzią ok, rączki, nozki są, Przesiernośc karkowa w normie, serducho i przeplywy zylne tez ok, kregoslup ok :)

Natomiast okazalo się, że wyniki moczu słabe (leukocytow za duzo) , oraz sluz brązowy (na szczescie bez krwi)ale wg lekarza bardzo niepokojący. :(
    Jak bedzie krew od razu do szpiala, a poki co dostalam podwojna dawkę duphastonu. zwolnienie na mieciac do pracy i siedzenie w domu nakazane, fitnes odpada:( nie musze na szczescie leżec ale mam baaaaaardzo sie oszczedzać.
    Zaznaczę, ze mam wade macicy - macica dwurożna. i to zwieksza rysyko poronienia lub porodu przedwczesnego, ale do tego 12 tygodnia wszystko było w porzadku, brałam asekuracyjnie duphaston na rozluznianie macicy i myslalam, ze bede w tym szczesliwym odsetku bez problemów.
    Teraz stresuja sie rozmową w pracy, bo nikt nie wie, a tu nagle miusze dzisiaj powiedziec ze mnie miesac nie bedzie. i tak bede musiala pracowac z domu bo nie mam komu przekazac obowiązkow. ale wciąż to bedzie stresujaca rozmowa.
    No to sie rozpisałam :)
    Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :)

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, no właśnie ja nie wiem. Ja zawsze sie cieszyłam jak jakaś koleżanka była w ciązy, chociaż u mnie prawie sami faceci. I jak im zony rodzą to jest ekstra i sie cieszą , ale jak już dziewczyna w pracy w ciązy i musi mieć taryfę ulgową to fochy i problemy.
    Spróbuj sie zdystansować , ja też będę próbować - nasze zdrowie i maluszków jest najważniejsze. Tak sobie powtarzam.

relgh371zv6v421k.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie stresujcie się stres nie pomaga.Wiem że to są trudne sytuacje ale zdrowie waszego dziecka jest najważniejsze i w tym 1 trymestrze musicie miec dużo spokoju... Ja sama przez podobną sytuację przechodziłam z tym że u mnie zakończyło się gorzej tzn zostałam bezrobotną przyszła mamą... no ale cóż zrobić??? Nasze nerwy nic nie pomogą nam a tym bardziej dzieciaczkom więc dużo spokoju życzę;):)

Natalia lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki dziś pierwszy dzień bez kawy. Uwielbiam zaczynać dzień kubkiem czarnej , parzonej kawy. Wczoraj doczytalam, ze kawa może źle wpływać na wczesną ciążę. Nie wiem czy to prawda czy nie, ale po co ryzykować. Miłego dnia dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tez macie tak, ze nie możecie się na niczym w pracy skupić? Kurcze tak mi sie dluzy i nic nie chce. To do mnie noe podobne.

• Elle Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ja jestem w 10 tyg. ciąży i chciałabym zapytać tych z Was, które są na tym samym etapie ciąży - jak się czujecie? Ja się czuję aż za dobrze, o ile można tak powiedzieć;) Oprócz lekkiego, ale to naprawdę leciuteńkiego pobolewania piersi i to tylko wtedy gdy ich dotknę nie mam żadnych objawów ciąży. Gdybym nie widziała maleństwa na USG, to bym nie uwierzyła... Czy któraś z Was też tak lekko przechodzi ten pierwszy trymestr jak ja?

Może to głupie, ale martwię się tym brakiem objawów...

iv09mg7y9aya90me.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle nie martw się tylko się ciesz;) każda ciąża jest inna;) brak objawów nie mówi, że ciąża przebiega źle;)
    ja początek samiuski bez znaków miałam i kiedy naszły mnie mysli jak Ty i normalnie chciałam te objawy mieć to tak naszły, że wymioty dzień w dzień, ledwo co jadłam i byłam nie do życia. ale przetrwałam;)

lprktv73nye615w2.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe - Paula, wiem, wiem - każda dziewczyna, która przechodzi ciążę z wymiotami i mdłościami mówi, żebym się cieszyła:) I ja to rozumiem. Tylko bez tych objawów jest jakoś tak dziwnie - nie mówię, że chciałabym wymiotować całymi dniami przez trzy miesiące, ale chciałabym mieć JAKIEŚ objawy ciąży, bo w końcu to stan szczególny, a ja się czuję tak, jak zawsze:(

No i wtedy przychodzą do głowy głupie myśli, że może coś jest nie tak. Ale masz rację - muszę się uspokoić i spokojnie czekać na kolejne USG, które niestety dopiero 15ego października...

iv09mg7y9aya90me.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:12

mychowe lubi tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow - serdeczne dzięki za pocieszenie :)

iv09mg7y9aya90me.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Hehe - Paula, wiem, wiem - każda dziewczyna, która przechodzi ciążę z wymiotami i mdłościami mówi, żebym się cieszyła:) I ja to rozumiem. Tylko bez tych objawów jest jakoś tak dziwnie - nie mówię, że chciałabym wymiotować całymi dniami przez trzy miesiące, ale chciałabym mieć JAKIEŚ objawy ciąży, bo w końcu to stan szczególny, a ja się czuję tak, jak zawsze:(

No i wtedy przychodzą do głowy głupie myśli, że może coś jest nie tak. Ale masz rację - muszę się uspokoić i spokojnie czekać na kolejne USG, które niestety dopiero 15ego października...

to poczekamy razem praktycznie bo ja mam 11 i tez czekam niecierpliwie bo to już prawie połówkowa wizyta będzie ale jestem po chorobie brałam lek na opryszczkę i musze zobaczyc, że wszystko dobrze;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wynik netu po 5 dniach od pierwszego badania ( bylo 133)
    735. Jutro robię drugi raz, żeby zobaczyć jaki jest przyrost pi 48h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bety

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ