X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • alexis Autorytet

Wysłany: 10 marca 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie- nie mogłam się jakoś odnaleźć na tym forum...w wątku "starania" jakoś lepiej te tematy są poukładane, dlatego postanowiłam założyć wątek na temat pierwszego trymestru ciąży- znalazłam wątek "Przebieg ciąży" i tam widzę, że wypowiadają się wszyscy...może są jeszcze osoby oprócz mnie, które chciałyby się dzielić narazie swoimi objawami, obawami, badaniami w 1 tymestrze ciaży?? Mona również założyć wątki na temat 2 i 3 trymestru- wtedy nawet łatwiej będzie coś znaleźć potrzebnego dla siebie :) pozdrawiam

ewajoanna, iśka, angela, Smutas, Stokrotka84, Flava, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis dobry pomysł ja też jestem na początku i myślę że to będzie super miejsce dla początkujących ciężarówek. Pozdrawiam :-)

alexis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wprawdzie już wkraczam na ostatnią prostą, ale gratuluję Wam dziewczyny Waszych maleńkich fasolek i życzę szczęścia i zero nerwów, bo to w niczym nie pomaga :P

alexis, ewajoanna lubią tę wiadomość

• poziomka80 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Fajnie,Alexis,że założyłaś taki wątek.Chętnie się do Was dołączę.
    Pozdrawiam Was dziewczyny cieplutko!

alexis, ewajoanna, benitka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69376.png

https://www.maluchy.pl/li-69375.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:39

alexis, ewajoanna lubią tę wiadomość

• alexis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już się grupka uzbierała :) mam nadzieję, że będzie nas więcej... :) Mi coś zaczęła temperatura spadać...nie dużo ale jednak...jestem ogólnie przewrażliwiona na wszystko bo już jestem po jednym poronieniu :( teraz cały czas mam jakieś obawy...ale mam nadzieję, że tym razem się uda :)
    Poza tym z objawów to tylko piersi mnie bolą przy mocniejszym dotyku i troszkę ziewam, poza tym nic...
    A Wy jak się czujecie??

ewajoanna, Nina82 lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas już dużo na tym forum:) Ja wprawdzie jestem już w II trymestrze, ale alexis, odnośnie tej temperatury kiedyś już pisałyśmy - spadki temperatury nie muszą świadczyć o czymś złym (ja też miałam spadki i panikowałam bardzo). Natomiast to, co mogę teraz ci polecić to wyrzucić termometr w kąt, bo to powoduje tylko tyle, że się stresujemy niepotrzebnie, jak zobaczymy jakieś spadki. Ja mierzyłam temperaturę nagminnie, kilka razy dziennie, aż w końcu stwierdziłam, że się wykończę i przestałam mierzyć.

alexis, Limerikowo lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Ale nas już dużo na tym forum:) Ja wprawdzie jestem już w II trymestrze, ale alexis, odnośnie tej temperatury kiedyś już pisałyśmy - spadki temperatury nie muszą świadczyć o czymś złym (ja też miałam spadki i panikowałam bardzo). Natomiast to, co mogę teraz ci polecić to wyrzucić termometr w kąt, bo to powoduje tylko tyle, że się stresujemy niepotrzebnie, jak zobaczymy jakieś spadki. Ja mierzyłam temperaturę nagminnie, kilka razy dziennie, aż w końcu stwierdziłam, że się wykończę i przestałam mierzyć.

Dzięki agga84aa za słowa pocieszenia :) ja mierze temp tylko 1 dziennie zaraz po przebudzeniu...ale może i rzeczywiście to tylko niepotrzebny stres dla mnie...

km5shdges7mhg8ze.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już nie mierzę temperatury, bo i po co się stresować;) w najbliższy czwartek idę na drugie usg i nie mogę się doczekać, aż zobaczę fasolkę jak urosła:)

alexis lubi tę wiadomość

• bilibili Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) my jesteśmy w 11 tygodniu ciąży, w zasadzie jutro zaczynamy 12 :) Dziś kolejna wizyta u gina - 11:15 - nie mogę sie doczekać ( trochę sie stresuje ale to juz taki urok :p. Fajnie,że założyłaś taki wątek :)Powiem Wam,że pierwszy trymestr to jak siedzenie na szpilkach :P

Nina82, karusia lubią tę wiadomość

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
    [img][/img]6sut3e3k6nypft3a.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bilibili wrote:
    hej dziewczyny :) my jesteśmy w 11 tygodniu ciąży, w zasadzie jutro zaczynamy 12 :) Dziś kolejna wizyta u gina - 11:15 - nie mogę sie doczekać ( trochę sie stresuje ale to juz taki urok :p. Fajnie,że założyłaś taki wątek :)Powiem Wam,że pierwszy trymestr to jak siedzenie na szpilkach :P

No właśnie- ja odkąd 2 kreski zobaczyłam to siedzę jak na szpilkach...pocieszyłam się tylko wynikiem bety...bo poziom w sumie niski ale w ciągu 48 godzin podniósł się aż o 190% :) więc powinno być dobrze, nie krwawię, nie plamię,bóli nie mam podbrzusza więc chyba narazie nie mam powodów do większych zmartwień... :) chciałabym już być w 2 trymestrze... :) albo przy najmniej pod koniec 1go...czas jak leciał mi strasznie szybko, tak odkąd 2 kreski zobaczyłam ciągnie się strrasznie długo...ale to chyba norma...patrzę na Wasze suwaczki to chyba jestem tu najmłodsza jeżeli chodzi o wiek ciąży...może lepiej się poczuje jak dołącza do nas większe "świeżaczki" ode mnie ;)

ewajoanna, Nina82 lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bilibili wrote:

Suwaczka twojego nie widze ale chyba jestesmy w tym samym okresie ciazy ;)
    Ja jutro tez zaczynam 12 tydzien a w srode mam Usg takze podgladanie dzidzi ;)

Pierwszy trymest jest najbardziej stresujacy no bo jak by nie patrzec opuszcza sie ta "faze" wiekszego ryzyka
    Ale dziewczyny dacie rade!!
    Ja tez niedawno widzialam dwie kreski na tescie a juz niedlugo wchodze w II trymest ;)
    Mi tez sie strasznie dluzylo dlatego tez was rozumiem ;)

alexis, Nina82, Pokahontaz lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny....mysmy zaczynaly tutaj watek ciazowy ( czyli poczatki tego forum "ciaza" to poczatkinaszych ciaz, teraz jestesmy w koncowkach III trymestru). Gdybyscie szukaly rad lub chcialy poczytac/ zobaczyc jak radzilysmy sobie z poczatkami czy dalej z srodkiem i nasza koncowka to tematy sa poprostu chronologicznie np. Poczatkowe strony"przebieg ciazy" to wszystko o tym co teraz przerabiacie. Na poczatku bylo nas moze z 5 dziewczyn dlatego nie bylo sensu zakladac tematow dzielac na trymestry, bo wszystkie bylysmy w poczatkowych tygodniach. W sumie razem z naszymi fasolakami rozwijalo sie to forum a w szczegolnosci temat " ciaza" :-)
    Zycze wam spokojnych ciaz i samych pozytywnych informacji :-)))

alexis, ewajoanna, Nina82, energytrip lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • poziomka80 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też bardzo się boję,odliczam tylko,żeby ten pierwszy trymestr minął jak najszybciej i bez problemów.Mi też temperatura spadła ze dwa razy,ale później widziałam już bijące serduszko.Temperatura może się wahać,ważne żeby nie była poniżej linii podstawowej.
    Dodam,że tak jak Ty Vivien i Alexis jestem po stracie.Trudno się cieszyć tak pełną piersią po takim doświadczeniu...
    Co do objawów to mam wrażliwe piersi,ale tylko przy dotyku,boli mnie żołądek,ale popijam siemię lniane,naprawdę pomaga-polecam.No i totalne zmęczenie i senność.
    Ściskam Was mocno:)

alexis, ewajoanna, Nina82 lubią tę wiadomość

• fifi Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja mam takie pytanko, może troszkę głupie ale mnie to strasznie ciekawi, czy kiedy serduszko naszej dzidzi zacznie bić, czy my to jakoś bedziemy czuły, czy to tylko podczas badań u lekarza, no i kiedy lekarz przechodzi z usg dopochwowego na brzuszkowe? :-)

• fifi Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam jeszcze, że jestem w 6tyg 3 dni ciązy :-)

• poziomka80 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi wrote:
    hej a ja mam takie pytanko, może troszkę głupie ale mnie to strasznie ciekawi, czy kiedy serduszko naszej dzidzi zacznie bić, czy my to jakoś bedziemy czuły, czy to tylko podczas badań u lekarza, no i kiedy lekarz przechodzi z usg dopochwowego na brzuszkowe? :-)

Fifi, ja miałam w skończonym 6 tym tygodniu ciąży usg już przez brzuch i było widać pulsujące serduszko.Niestety sama nie możesz wyczuć serduszka dzidzi.
    Pozdrawiam:)

fifi lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg przez brzuch miałam dopiero podczas I badań prenatalnych czyli w 12 tygodniu ciąży. Serduszka niestety nie czuć:)

fifi lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja równiez chciała bym dowas dołączyc i wymienic sie spostrzezeniami co do 1 trymestru:)

alexis, ewajoanna, poziomka80 lubią tę wiadomość

event.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fifi wrote:

Hej, czuc nie bedzie;) Mozna kupic taki sprzet na sluchawki, co wykrywa bicie serduszka, ale to w okolicach 3trymestru:)

fifi lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ