X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
  • alexis Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomka80 wrote:
    Dziękuję Alexis i Kleopatra.Jak tylko dostałam ten drugi wynik to wyszukałam informacje.
    Wiem,że to dość wysoka beta jak na 6 tydzień,tylko ten przyrost,nawet nie 40%.Czytałam,że powyżej 6000 wolniej rośnie,ale i tak powinno podwoić się po 96 godz.
    Umówiłam się do szpitala na piątek,może mnie nie odeślą bez badania.
    Niestety nie mam dostępu do ginekologa,mieszkam w Anglii.Tutaj prowadzą ciążę od 12 tygodnia!Trudno było wyprosić betę,tylko ze względu na wcześniejsze poronienie w końcu się moja lekarka w GP zgodziła.
    Staram się nie zamartwiać na zapas i czekam do piątku.
    Dziękuję kochane:)
    Pozdrawiam.

Trzymam kciuki...powodzenia :) myślę, że będzie dobrze :)

poziomka80 lubi tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomka80 wrote:
    Dziękuję Alexis i Kleopatra.Jak tylko dostałam ten drugi wynik to wyszukałam informacje.
    Wiem,że to dość wysoka beta jak na 6 tydzień,tylko ten przyrost,nawet nie 40%.Czytałam,że powyżej 6000 wolniej rośnie,ale i tak powinno podwoić się po 96 godz.
    Umówiłam się do szpitala na piątek,może mnie nie odeślą bez badania.
    Niestety nie mam dostępu do ginekologa,mieszkam w Anglii.Tutaj prowadzą ciążę od 12 tygodnia!Trudno było wyprosić betę,tylko ze względu na wcześniejsze poronienie w końcu się moja lekarka w GP zgodziła.
    Staram się nie zamartwiać na zapas i czekam do piątku.
    Dziękuję kochane:)
    Pozdrawiam.

no tao ja równiez witam w klubie Angielskiego podejscia do ciazy ja jak poszłam do mojej GP to niec nie zrobiła kazała mi sie umówic z położna tak wiec zrobiłam minął juz tydzień a od połoznej ani widu ani słychu i ciągle czekam kiedy bede miec z nia pierwsze spotkanie bpo to ona kieruje na usg:(tak wiec mysle pozytywnie i mam nadzieje ze nideługo sie do mnie odezwie:)a o becie to nawet moja GP nie chciała słyszec:(

event.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kobietki :) dołączam się do was zaczyna mi się 6 tydzień ciaży :) tak sie cieszę

alexis, maja2024, ewajoanna, Nina82 lubią tę wiadomość

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 13 marca 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    witam was kobietki :) dołączam się do was zaczyna mi się 6 tydzień ciaży :) tak sie cieszę

Witamy anetta28 w naszym skromnym gronie :) jak się czujesz w tym 6 tygodniu?

km5shdges7mhg8ze.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    anetta28 wrote:

Witamy anetta28 w naszym skromnym gronie :) jak się czujesz w tym 6 tygodniu?

witam ;) dobrze tylko mdli mnie i nie tylko rano ;) piersi tak obrzmiałe na dotyk tak wrażliwe i od 4 dni budzę sie o 3ej w nocy i do 6tej spać nie mogę :( a Ty alexis jak się czujesz ;) pozdrawiam

• alexis Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też piersi bolą mocno- są bardzo ciepłe w dotyku i obrzmiałe, ale mdłości żadnych nie mam...dziś z rana wstałam jakaś taka wzdęta i czułam w podbrzuszu jakby powiększoną macicę hehe ale nie wiem czy to rzeczywiście było to...no ale z objawów to w zasadzie tylko podwyższona temp i bolące, obrzmiałe piersi-poza tym nic...i raczej mdłości nie będę miała...z jednej strony dobrze a z drugiej tak sobie myslę, ze chciałabym zobaczyć jak to jest z mdłościami ciążowymi...

anetta28 lubi tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis ja dostałam mdłości w 7 tyg ;p U Ciebie może być jeszcze za wcześnie :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • darijka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też kochane od 2 dni trzymają mdłości cały dzień i modlę się oby nie skończyły się w kibelku :) cycorki również bolą i mega mega zmęczenie mi dokucza

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c55fvfxm5pr6qtkg.png

alexis lubi tę wiadomość

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nonstop bym spała :) w pracy w domu wrzędzie :) też tak macie kobietki ?

alexis, ewajoanna, darijka lubią tę wiadomość

• alexis Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    c55fvfxm5pr6qtkg.png

O widzę, że tylko 2 dni do przodu jesteś anetta28 :) Fajnie- będziemy mogły sobie porównywać nasze fasolinki :) ja pierwsza wizytę mam 25go marca :)

km5shdges7mhg8ze.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:

Oj tak- nawet juz mój maż sie śmieje, że przyszłm z pracy, zjadłam, to zaraz obowiązkowa drzemka...a ja w tym czasie ziewam i idę pod kołderkę na 1.5 do 2 godzin spania :)

km5shdges7mhg8ze.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam zupkę szczawiową i idę spać do póki synek śpi to mamusi też da pospać bo wie że mamusia ma dzidzię w brzuszku :)

alexis, ewajoanna lubią tę wiadomość

• ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Coraz nas tu więcej i to cieszy...
    anetta28 - ja też bym spala calymi dniami ale nie mogę sobie na to pozwolić niestety, no i teraz 99% odstawiłam kawę i to pogarsza mój senny stan, mam do tego niskie cisnienie.

alexis lubi tę wiadomość

• jatoja25 Znajoma

Wysłany: 14 marca 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja dołączam do grona :)
    Jeśli chodzi o samopoczucie to od jakiegoś czasu mam mdłości, szczególnie wieczorami. Pomaga imbir, czasami migdały. Podobno banan też jest dobry, ale ja nie widzę różnicy gdy go zjem. Piję bardzo dużo wody z cytryną i wtedy też troszkę lepiej jest.
    W sumie to nie wiem co więcej mogę poradzić hehe :P
    Obyśmy spokojnie skończyły ten I trymestr :D

alexis, Nina82 lubią tę wiadomość

x5bt1gt.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoja25 wrote:
    No to i ja dołączam do grona :)
    Jeśli chodzi o samopoczucie to od jakiegoś czasu mam mdłości, szczególnie wieczorami. Pomaga imbir, czasami migdały. Podobno banan też jest dobry, ale ja nie widzę różnicy gdy go zjem. Piję bardzo dużo wody z cytryną i wtedy też troszkę lepiej jest.
    W sumie to nie wiem co więcej mogę poradzić hehe :P
    Obyśmy spokojnie skończyły ten I trymestr :D

Witaj jatoja25, jeżeli mogę wiedzieć to w którym tygodniu ciąży jesteś??

km5shdges7mhg8ze.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:

jednego dnia jestem strasznie zmęczona wczoraj spałam na siedząco w pracy, natomiast dzisiaj już było lepiej nie byłam aż tak zmęczona, ale to może przez to, że wczoraj o 20 już spałam. wczoraj i dzisiaj nie odczuwam żadnego kłucia i ciągnięcia i zaczynam się martwić, że coś może jest nie tak :( ah te codzienne schizki :)

• darijka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    Witam dziewczyny! Coraz nas tu więcej i to cieszy...
    anetta28 - ja też bym spala calymi dniami ale nie mogę sobie na to pozwolić niestety, no i teraz 99% odstawiłam kawę i to pogarsza mój senny stan, mam do tego niskie cisnienie.

ja też mam niskie ciśnienie więc coś wiem o tym :) a na kawę odkad jestem w ciąży nie mogę patrzeć:) wcześniej kochałam kawkę i piłam dwa razy dziennie.

Nina82 lubi tę wiadomość

• yennefer Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny :) fajnie ze ten wątek się rozwija i coraz nas więcej. Odnośnie senności to jest jakaś masakra. Ja wcześniej rzadko kiedy spałam po pracy, a teraz do praktycznie codziennie :) Mój mąż jak to widzi to tylko pyta, czy na pewno dobrze się czuje :)
    Kawę też staram się zastąpić zbożową, ale jak na razie ciężko mi to idzie, bo jestem wielbicielką kawy - co prawda piję tylko jedną dziennie i to z mlekiem, ale zawsze to jakaś niepotrzebna dawka kofeiny.

A i czy Wy też biegacie teraz tak często do łazienki? :) Ja myślałam, że to się zaczyna trochę później... A tymczasem już teraz zdarza mi się wstawać w nocy. Fakt, że piję dość dużo wody, ale i tak... Ciekawa jestem co będzie później :)

alexis, Nina82 lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    czesc Dziewczyny :) fajnie ze ten wątek się rozwija i coraz nas więcej. Odnośnie senności to jest jakaś masakra. Ja wcześniej rzadko kiedy spałam po pracy, a teraz do praktycznie codziennie :) Mój mąż jak to widzi to tylko pyta, czy na pewno dobrze się czuje :)
    Kawę też staram się zastąpić zbożową, ale jak na razie ciężko mi to idzie, bo jestem wielbicielką kawy - co prawda piję tylko jedną dziennie i to z mlekiem, ale zawsze to jakaś niepotrzebna dawka kofeiny.

A i czy Wy też biegacie teraz tak często do łazienki? :) Ja myślałam, że to się zaczyna trochę później... A tymczasem już teraz zdarza mi się wstawać w nocy. Fakt, że piję dość dużo wody, ale i tak... Ciekawa jestem co będzie później :)

Mnie wczoraj mąż zabrał na zakupy, przed samym wyjściem siku zrobiłam, wsiedliśmy w samochód, w 5 min z tankowaniem dojechaliśmy do miasta a mi się znów siku chciało...i to tak mocno...musiałam aż pójśc do baru jakiegoś z jedzeniem i złotówkę płacić!!! ;) co do kawy to problemu nie mam- tez piłam codziennie kawę ale rozpuszczalną z mlekiem więc teraz tylko kawę zmieniłam na zbożową i powiem Wam że bardziej mi ta zbożowa smakuje... :) najbardziej mnie wzdęcia i zaparcia denerwują...

km5shdges7mhg8ze.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ