X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr I trymestr ciąży
Odpowiedz

I trymestr ciąży

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 kg hehe ale dokładnie nie wiem bo wlazlam w butach i kurtce na wagę u lekarza :)

fler lubi tę wiadomość

• mychowe Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do serduszkowania,to mialam straszna ochote w 6 i 7 tygodniu, pozniej mi przeszlo.. teraz az tak mi sie nie chce.. w poprzedniej ciazy mialam plamienia po i okropne bole podbrzusza.. teraz jak sie tylko podniecam to mam bole.. wole nie ryzykowac.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie tez przytylam, ale nie wiem jeszcze, wszystko takie ciasne sie wydaje:)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak się ważyłam to przytyłam 3 kg

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:12

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 4 kg
    Miriam strzeż się doganiam Cię heheh:)

Miriam, mychowe lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2013, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak umysł cofniety ze szok lekarz po badaniu do mnie żebym założyła bieliznę i nie ubierala sie i na wagę wskoczyła więc ja ok ubrania w łapę buty tez i hop na wagę :D zorientowałam sie co zrobiłam jak już wagę lekarzowi podalam wstyd było mi sie przyznać jaka ja inteligentna jestem :D

Dorjana, zozol, mychowe, juicca lubią tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre :D
    Miriam - to musiało wyglądać śmiesznie ;D

Dzięki za info - uspokoiłyście mnie
    - wnioskuję że na przybieranie mam jeszcze ze 4-8 tygodni ;))
    ...to na bank nadrobię ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 06:55

mychowe lubi tę wiadomość

• martusia172005 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana nie martw się wagą jeszcze zdążysz przy tyć u mnie np widać już ładnie brzuszek a waga taka sama nic w górę nic w dół a z dzidzią wszystko w porządku więc tylko się cieszyć :) pozdrawiam wszystkie mamuśki :)

Dorjana lubi tę wiadomość

relgzbmh71xqedw7.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem po wizycie: robaczek umiejscowił się w dobrym miejscu, teraz zostaje tylko czekać do 17 października na kolejną wizytę.

Co do wagi to wydaje mi się, że nigdy w życiu nie cieszyłam się z tego, że będę musiała kupować ciuchy o dwa rozmiary większe.

magdalena lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurtka na zimę kupiona w H&M Mama za 199zł mam nadzieję że będzie dobra do końca ciąży ;)

Miriam, Stinka lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie. Jestem w ciąży, beta 2 dni po spodziewanej miesiączce 133. Ponieważ dopiero jutro będę się umawiać na wizytę do lekarza i na razie biorę tylko kwas foliowy, powiedzcie mi proszę czy powinnam kupić sobie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży i jeśli tak to jakie. Czy raczej powinnam poczekać na wizytę i zobaczyć co lekarz mi przepisze? Z góry przepraszam za głupie pytanie i z góry dziękuję za odpowiedzi :)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca, radze poczekac na wizyte u lekarza. W ciazy raczej nie bierzemy lekow/ nawet witamin na wlasna reke. Lekarz zbada Cie, zleci zapewne badania krwi/mocz i zadecyduje, ale zazwyczaj na poczatku kwas foliowy wystarcza.

relgh371zv6v421k.png
  • Natalia Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście gratuluję i witamy :)

relgh371zv6v421k.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie. Jestem w ciąży, beta 2 dni po spodziewanej miesiączce 133. Ponieważ dopiero jutro będę się umawiać na wizytę do lekarza i na razie biorę tylko kwas foliowy, powiedzcie mi proszę czy powinnam kupić sobie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży i jeśli tak to jakie. Czy raczej powinnam poczekać na wizytę i zobaczyć co lekarz mi przepisze? Z góry przepraszam za głupie pytanie i z góry dziękuję za odpowiedzi :)

lepiej poczekaj na wizyte u lekarza;) kwas foliowy sam nie zaszkodzi ale witaminy to już lepiej po konsultacji lekarskiej;) witamy w gronie przyszłych mam;)

lprktv73nye615w2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kwas foliowy biorę już od marca :) lekarz mi zalecił jeszcze przed staraniami :) no nic poczekam zatem na wizytę u lekarza z witaminkami :)
    Miłej niedzieli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy brałam feminion w tej zwykły kwas foliowy do 12 tyg teraz żelazo plus kwas foliowy :) podobno feminion powoduje często nasilenie mdlosci ja miałam taka reakcje na niego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie. DO kiedy utrzymuje się ból w podbrzuszu? Nie mam go przez cały czas, ale kilka razy dziennie mi się zdarza.

• paula22 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca to sprawa myslę indywidualna ale większość dziewczyn ma te bóle chwilami i w I trymestrze sa bardziej wyczuwalne, ja mimo II trymestru też czasami je mam. to rosnąca macica zazwyczaj dlatego te bóle sa.
    jesli nie są jakieś bolesne to nie ma powodu do obaw;)

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ