Imionka - i jest dylemat...
-
WIADOMOŚĆ
-
Nam podobaja się dla synka- Adam, Adrian, mi tez podoba się Hubert, tak miał nazywać się mój "brat" gdyby nie urodziła się siostra Kinga a dziewczynki to ładne Marysia, Zosia, ale to moja mama Emilka mi się podoba a mojemu nie, woli jakąs Lilianę
beti34 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o imię dla dziewczynki to z mężem jesteśmy zgodni, że będzie Alicja:) Jeśli chodzi o chłopca to temat ciągle otwarty ale podobają mi się imiona takie jak Piotr, Aleksander, Maksymilian, Krzysztof. Za to mężowi Adrian, Robert, Artur..
agnieszka1804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mi się podoba Zuzanna i Anna . W normalnej formie brzmią tak dostojnie, a zdrobniale tak miło . a jak chłopak to nie mam pojęcia, jednego już mam, to też był problem z imieniem, w końcu wyszedł Mikołaj .
Wogóle to jakie imię pasuje do Mikołaja ? -
Ja jak wcześniej pytałam partnera o imiona to nic nie mówił,bo twierdził,że mamy czas... Ja dla dziewczynki chciałam Amelka ale,ze właśnie się urodziła u szwagierki to odpada i zmieniłam na Oliwke Dla chłopca nie miała nic. Kompletna dziura w głowie. A tu nagle mój ukochany ni stąd ni zowąd mówi,ze dla chłopca chce Ignaś No i na razie jest Oliwka albo Ignaś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Imiona wymyślaliśmy jeszcze zanim zaszłam w ciążę, mamy Karolinę i Marka. Mnie bardzo się podobają jeszcze Małgorzata i Alicja (tak mają moja mama i mama M., więc odpada...) i Kalina (to kategorycznie odrzucił mój M., a dla mnie jest boskie!). Co do Marka - jeszcze się wahamy, najchętniej dałabym Adaś, ale też już w rodzinie zajęte Aleksander jest super, można fajnie zdrabniać - Olek, Alek, Olo - ale akurat spotykałam się z jednym takim i mam same złe wspomnienia
Najlepsze jest to, że gin na pierwszej wizycie w 6t2dc powiedział, że jest zalążek ciąży bliźniaczej! Dwa razy więcej główkowania w temacie imion może nas czekaćKasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Moja coreczka nosi imie Olivia Chloe , teraz jestem w drugiej ciazy (przeszczesliwa ) i tez mam dylemat jakie imie dla drugiego dziecka dla chlopczyka mam imie Thoe Anthony ale dla dziewczynki jest juz dylemat ,moze jakies propozycje ,co ladnie by wspolgralo z imieniem starszej coreczki? Pozdrawiam goraco wszystkie brzuszkiKamila
-
nick nieaktualnyA ja mam podwójny dylemat
Mam córcię Natalkę, a teraz spodziewam się dwójeczki i muszę wymyślić 3 parki, bo fajnie, żeby razem też dobrze brzmiały
Dla chłopaków: Damian i Fabian, albo Hubert i Norbert
a dla dziewczynek: Zuzanna i Adrianna
dla parki: Michał i Michalina, albo Wiktor i Wiktoria...
Niestety jak to w życiu bywa, mąż ma nieco inne preferencje
Ale czasu jeszcze dość, żeby się dogadać
Pozdrawiam wszystkie mamuśkiJadhira, Eli lubią tę wiadomość
-
Hej "mamuśki"...
U nas jak będzie dziewczynka to już od dawna wiemy,
że to będzie Tośka (Antonina)...
Ogólnie coraz bardziej podobają mi się stare imiona...
W rodzinie mieliśmy Pole (Apolonie) Ale to chyba za odważne imię, bo jeszcze nie słyszałam w obecnych czasach.
Z nowych imion na czasie jest Mia... imię które mnie samą zaskoczyło...
No i jest na "pęczki" Julek, Hanek, Oliwek, Majek... a chłopców Janków
ostatnio wpadło mi w ucho imię Amanda
Dla chłopaka nie mam pomysłu... bardziej wiem co mi się nie podoba
-
Hejka
U mnie nie ma problemu z wyborem imion. Moja 4 letnia Marysia od dawna męczyła nas, że chce mieć rodzeństwo a pytając ją jakie dała by imię odpowiedziała bez zastanowienia: Zuzia albo Staś
Jak teraz się przytula do brzuszka to mówi: "Zuziu albo Stasiu opowiem wam bajeczkę ...."Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 03:14