Imionka - i jest dylemat...
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dopiero początek ciąży - niecałe 5 tygodni, ale imiona wybrane już od dłuższego czasu Ja stawiałam na Zosię i Jagódkę, ale mój mąż uparcie przekonywał mnie na Alicję No i wygrał Jeśli będzie dziewczynka, to na pewno będzie miała na imię Alicja, a chłopiec Antoni - po moim wujku, dziadku i pradziadku, chcemy, żeby to imię szło dalej z pokolenia na pokolenie, bardzo podoba mi się też imię Franciszek
-
solga wrote:moja córka ma na imię Alicja ale Jagódka bardzo fajnie
Zastanawiam się co imię Alicja oznacza i jakie typowe cechy charakteru może mieć dziewczynka/kobieta o takim imieniu, bo nie ukrywam, że znam same fajne Alicje, bardzo dobre i ciepłe. A to jednak bardzo dziewczęce imię i delikatne - mąż ma gust hehe -
Ja jak nie byłam w ciąży to miałam bardzo wiele ulubionych imion a teraz to już sama nie wiem jakie jeszcze wcześnie jest ale tak podoba mi się dla dziewczynki Martyna,Milena,Amanda Dagmara tylko dwóch ostatnich mąż nie che:)a dla chłopca Damian Kamil nie wiem pewnie i tak się zmieni przed porodem
-
Z imionami to jest po prostu niezłe zamieszanie. Jedni wolą tradycyjne, inni bardziej wyszukane, najważniejsze żeby się dobrze kojarzyło. Nikt chyba nie nada swojemu dziecku imienia znienawidzonego szefa albo eksprzyjaciółki która odbiła chłopaka
Ale tak na serio wg mnie każde imię jest piękne jeżeli rodzice tak uważają.Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
córka ma na imię Nadia Liliana, jak będzie chłopiec to Patryk a co do dziewczynki podobają mi się Mia, Nela i Lena choć nie wiem czy ta pierwsza przejdzie w USC ale to męża rola żeby przeszło córka chce Jagódkę
-
Widzę, że Alicja popularna jest, a myślałam, że nasza będzie jedna z niewielu U nas też Alicja- razem z mężem w zgodzie na początku ciąży wybraliśmy imię
-
nadulek wrote:córka ma na imię Nadia Liliana, jak będzie chłopiec to Patryk a co do dziewczynki podobają mi się Mia, Nela i Lena choć nie wiem czy ta pierwsza przejdzie w USC ale to męża rola żeby przeszło córka chce Jagódkę
Znam kilka dziewczynek o imieniu Mia i nie bylo problemu w urzedzie:) Przeraziło mnie tylko, ze jedni z tych rodzicow wybrali pisownie MIJA!
My od początku wiemy, ze dziewczynka bedzie miala na imię Marysia, a z chłopcem bedzie ogromny problem. Tatus najchetniej nazwalby syna Stas, Czeslaw, Tadzio czy Jurek. Mi w ogole te imiona sie NIE podobaja. Wole Piotra, Leona, Mikolaja czy oklepanego JakubaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 10:23
nadulek, matylda08 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Ja miałam dużo pomysłów na imię dla dziewczynki. Podoba mi się Jagódka, Lidka, Hanka, Lilka oraz Kalinka, niestety Mąż nie podziela mojego zdania. Co do chłopców to ja bym chciała Remka, a Mąż Tadka. Dobrze, że mamy jeszcze trochę czasu na zastanowienie
-
Hej Ja też się zastanawiam nad imieniem
Mam już syna Juliana i chciałabym aby tak w miarę imię drugiego dziecka pasowało do Juliana:)
Więc o dziewczynce to pomyślałam że Laura lub Liliana ale dla chłopca to już nie bardzo wiem Może jakieś propozycje?