Imionka - i jest dylemat...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja aż się boje myśleć o imionach w I trymestrze, no ale jakieś tam pomysły były już przed ciążą
Więc dla córeczki podoba się mi Milena, Gabrysia,Nadia a dla chłopczyka mamy tylko jedna propozycję Wiktor. Czuję, że to będzie syn ale jeszcze co do imienia nie do końca jesteśmy przekonani. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja synkowi dam na imie Nikodem, a jak dziewczynka to Zuzia, blźniaki w mojej rodzinie się zdarzą więc jeśli dwóch chłopców to Nikodem i Michałek, a jak dwie dziewczynki to Zuzia i Eliza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 13:06
-
To jest moja druga ciaza, starsza coreczka jest w wieku 4 lat ,do naszego grona dolaczy jeszcze jedna kobitka ,mega szczesliwa i wszyscy w domu, corcia zadowolona bo bedzie miala siostrzyczke , maz i ja cicho marzylismy o jeszcze jednej corcii i sie udalo :)oczywiscie jak wszyscy mamy dylemat co do imienia.Nasza starsza corcia nosi imie Olivia Chloe , natomiast druga kruszynka bedzie nosic imie Lilly badz Molly ale zapewne to jeszce moze ulec zmianie z doswiadczenia wiemy ,iz jak sie zobaczy swoje malenstwo wtedy latwiej jest nadac imie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 19:00
Kamila -
Z wrote:jak sie zobaczy swoje malenstwo wtedy latwiej jest nadac imie:)
Moja mama mówi to samo, mój brat miał być szymon, i całą ciążę był szymon, szymek, a jak się urodził, to mama na niego spojrzała i powiedziała: nie! Kamil. I tak mam brata KamilaZ lubi tę wiadomość
-
Może kogoś zainteresuje: https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosci/12749,Nowy-dowod-osobisty-i-slub-poza-urzedem-stanu-cywilnego-od-1-marca-2015-roku.html
Nadawanie obcego imienia
Od 1 marca 2015 roku możliwe będzie nadawanie dzieciom imion obcego pochodzenia. Nadal będzie obowiązywał przepis mówiący, że dziecku można nadać maksymalnie dwa imiona. Rodzice przy wyborze imienia będą musieli pamiętać, że nie może być ono zdrobniałe, uwłaczające ani ośmieszające. Decyzja o tym czy zaproponowane przez rodziców imię spełnia wymagania przewidziane przez przepisy należy do kierownika USC.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
My dla chłopaca na pewno Jaśiek , a dla dziewczynki wielki dylemat , podobają nam się Nadia i Pola. Jest bardzo dużo ładnych imion dlatego ten dylemat. Ale każde imię jest ładne jak się ładnie mówi:) Ja póki co czekam aż zobaczę groszka na usg, wizyta dopiero 30 , dzisiaj 5 tydzień...
-
nick nieaktualny
-
Ja już co prawda prawie na mecie,ale pochwalę się naszym wyborem, czekamy na Synka - damy ma imię Mieszko, dla dziewczynki kiedyś pewnie Dobrawa myśleliśmy jeszcze nad Mikołajem albo Czesią wiec raczej stare imiona ,sama mam stare i chyba dlatego
-
nick nieaktualny