Imionka - i jest dylemat...
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy kompletną awersję do imion typu:
chłopiec: Oliwier, Wiktor, Oskar Kubuś, Filip, Alan, Dżastin (tak ! pisane przez DŻ!)
dziewczynka: Anastazja (zdrobniale Nastka brzmi tragicznie z autopsji wiemy), Jessica, Wiktoria, Oliwia, Nadia, Nicola
Dlaczego ? Bo ile można ? Jak słyszę te imiona to niemal czuję, jak bardzo światowi chcą być rodzice
Natomiast z imion, które preferujemy:
chłopiec: Michał, Robert, Adrian, Antek, Adam
dziewczynka: Kalinka, Gosia, Hania, Agnieszka
polkosia, karmar lubią tę wiadomość
-
Goździnka wrote:Dlaczego ? Bo ile można ? Jak słyszę te imiona to niemal czuję, jak bardzo światowi chcą być rodzice
cześć, mam na imię Julita, mam 27 lat i od zawsze marzyłam o tym aby zostać światowym rodzicem.
w ramach mojej desperacji dam córce na imię Anastazja, to takie światowe a do tego jazzy, trendy i cool.
czy teraz będę wystarczająco światowa?
Gad Demyt!Eklerka lubi tę wiadomość
-
Mnie też wkurzają takie imiona. Ale najbardziej mnie wkurza, że większość rodziców od 5 czy 7 lat wybiera 10 tych samych imion. Czy oni nie mają świadomości, że potem co 2 dorosły człowiek będzie Filipem, a co 2 kobieta Mają? Masakra.
Kiedy ja chodziłam do szkoły, to zawsze było kilka Agnieszek w klasie (ja mam na imię Agnieszka) i chociaż kocham to imię i uważam je za piękne, to strasznie mnie irytowało, że ludzie nigdy nas nie rozróżniali. Dlatego ja swojego dziecka na pewno nie skrzywdzę żadnym popularnym imieniem. Chciałabym, żeby każdy, kto je poznał, zapamiętał je właśnie ze względu na mało spotykane imię Oczywście nie Dżesika czy Maksiu, ale może raczej w coś staromodnego czy po prostu mało popularnego.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
julita wrote:cześć, mam na imię Julita, mam 27 lat i od zawsze marzyłam o tym aby zostać światowym rodzicem.
w ramach mojej desperacji dam córce na imię Anastazja, to takie światowe a do tego jazzy, trendy i cool.
czy teraz będę wystarczająco światowa?
Gad Demyt!
Poruszyła mnie Twoja historia. Chociaż nie. Anastazja, zdrobniale Nastka dla mnie brzmi tragicznie i to jest moje zdanie. Natomiast Twoje imię jest naprawdę piękne I piszę to całkowicie szczerzejulita lubi tę wiadomość
-
Ja wymarzyłam sobie Franka, ale mąż nie wyraża zgody twierdząc, że dziecko będzie chodziło do szkoły z torbą na głowie
Inne imiona dla chłopców mi się nie podobają...
Co jak co, ale na pewno nie będę się sugerować tym jak bardzo dane imię jest popularne... Nie będę dziecka nazywać Jonaszem czy Hektorem tylko dlatego, że wokół biegają same Kubusie, Adasie czy Filipki
http://gorny.edu.pl/imiona/
polkosia wrote:Mnie też wkurzają takie imiona. Ale najbardziej mnie wkurza, że większość rodziców od 5 czy 7 lat wybiera 10 tych samych imion. Czy oni nie mają świadomości, że potem co 2 dorosły człowiek będzie Filipem, a co 2 kobieta Mają? Masakra.
Kiedy ja chodziłam do szkoły, to zawsze było kilka Agnieszek w klasie (ja mam na imię Agnieszka) i chociaż kocham to imię i uważam je za piękne, to strasznie mnie irytowało, że ludzie nigdy nas nie rozróżniali. Dlatego ja swojego dziecka na pewno nie skrzywdzę żadnym popularnym imieniem. Chciałabym, żeby każdy, kto je poznał, zapamiętał je właśnie ze względu na mało spotykane imię Oczywście nie Dżesika czy Maksiu, ale może raczej w coś staromodnego czy po prostu mało popularnego.
Serio aż tak Cię to raziło? Ja wolałabym być 10 Agnieszką czy Anią niż jedyną w szkole Elżbietą Nic mnie bardziej nie irytowało niż słuchanie od nauczycieli "Elżuniu" gdy na fali byli "Złotopolscy" Gdzie bym się nie pojawiała, to wszędzie słuchałam "Ela straciłaś/zyskałaś/zgubiłaś przyjaciela" lub "O Ela, Twoje ciało mnie onieśmiela" A pomyśleć, że do dnia porodu miałam być Patrykiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:18
-
nick nieaktualny
-
Eklerka wrote:Ja wymarzyłam sobie Franka, ale mąż nie wyraża zgody twierdząc, że dziecko będzie chodziło do szkoły z torbą na głowie
Inne imiona dla chłopców mi się nie podobają...
Co jak co, ale na pewno nie będę się sugerować tym jak bardzo dane imię jest popularne... Nie będę dziecka nazywać Jonaszem czy Hektorem tylko dlatego, że wokół biegają same Kubusie, Adasie czy Filipki
http://gorny.edu.pl/imiona/
Serio aż tak Cię to raziło? Ja wolałabym być 10 Agnieszką czy Anią niż jedyną w szkole Elżbietą Nic mnie bardziej nie irytowało niż słuchanie od nauczycieli "Elżuniu" gdy na fali byli "Złotopolscy" Gdzie bym się nie pojawiała, to wszędzie słuchałam "Ela straciłaś/zyskałaś/zgubiłaś przyjaciela" lub "O Ela, Twoje ciało mnie onieśmiela" A pomyśleć, że do dnia porodu miałam być Patrykiem... -
Goździnka wrote:"Natalia gdzie masz genitalia" tez mnie czasem prześladowało Ale ! Jakoś na kazde imię znajdzie się wredna rymowanka
ostatnio moja mama zapytała czy mamy jakiś pomysł na imię dla chłopczyka.
powiedziałam, że może Antoni, Antoś, Antek?
a mama "Antoni jajami dzwoni" od tej pory powtarzamy sobie z mężem ten żart i chyba obrzydziliśmy sobie to imię a tak nam się podobało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 15:38
-
Aldona z pękniętego kondona
Wincenty za późno wyjęty
Edek z krainy kredek
Magda ma gdzie ale nie ma z kim
i pewnie jeszcze wiele rymowanek by sie znalazło :p
Ja jestem zakochana w imionach dla dziewczynek : Zuzia (ale z tym wiąże się historia moja i mojego męża w czasie studiów gdzie obiecaliśmy sobie że córeczce damy na imię Zuzia a znaliśmy sie zaledwie 2 tygodnie więc obietnica musi być dotrzymana )Rozalka, Aleksandra, Nina, Hania i Urszulka
a dla chłopca: Ignaś i tylko to jedno ale mąż nie wyraża zgody :pkis lubi tę wiadomość
-
Mnie się bardzo podoba Zuzia od dziecka, nawet miałam lalkę Zuzię która chodziła jak się ją za ręce trzymało
Maja też mi się podoba ale moje kochanie powiedział, że to imię dla psa i za nic w świecie się nie zgodzi.
Dla chłopca nie wiem bo zakładam, że będzie jednak Zuza chociaż mój coś o Janku wspominał.Robimy drugiego Dziedzica
-
Eklerka wrote:
Figenencjusz - hahaha padłamRobimy drugiego Dziedzica
-
paulin wrote:Aldona z pękniętego kondona
Wincenty za późno wyjęty
Edek z krainy kredek
Magda ma gdzie ale nie ma z kim
i pewnie jeszcze wiele rymowanek by sie znalazło :p
Ja jestem zakochana w imionach dla dziewczynek : Zuzia (ale z tym wiąże się historia moja i mojego męża w czasie studiów gdzie obiecaliśmy sobie że córeczce damy na imię Zuzia a znaliśmy sie zaledwie 2 tygodnie więc obietnica musi być dotrzymana )Rozalka, Aleksandra, Nina, Hania i Urszulka
a dla chłopca: Ignaś i tylko to jedno ale mąż nie wyraża zgody :p
hehe rozbawiłaś mnie -
nick nieaktualnyWidzę że nie tylko ja mam problem :d ja również nie potrafię wybrać imienia dla chłopca, po prostu czuję że jak zobaczę dzidzię dylemat odejdzie sam
być może dla chłopca Kornel, Maksymilian, Leoś, Julian chociaż mąż stanowczo chce Oliwiera
dla dziewczynki: Laura, Emilia, Anastazja, Milena
ciężki wybór