Jaki miałyście progesteron na początku ciąży?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Ja właśnie od niedawna wiem ze jestem w ciąży. Jestem w 3 lub 4 tygodniu. Dostałam lekkie plamienie i ciągle mam bóle w podbrzuszu. Progesteron wyszedł mi nico ponad 10. Więc jest strasznie niski. Dzisiaj dostałam od ginekologa duphaston 3 dziennie. I są słabe rokowania. Czy można szybko nadrobić progesteron po braniu duphaston?
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyWitam
Chodziłam na monitoring. 30.12 dostałam zastrzyk z pregnylu 10tys. J. Na pęknięcie pęcherzyka. Pęknięcie nastąpiło 30-01 wtedy bolały mnie bardziej jajniki.
Ja się dowiedzialam o ciąży 13.01.16
Beta 53
15.01 beta 145 Progesteron 21,97 nmol/l co daje 6,6 ng
18.01 beta 610 progesteron 16nmol/l
Progesteron jest TRAGICZNY!!!!
Duphaston biorę od 4.01 czyli po owulce 2x1. Od kad wiem ze jest ciąża zwiększył mi lekarz dawkę na 4-5x1.
Lekarz mówi że jak ciąża zdrowa to przeżyję jak słaba to niestety nic jej nie pomoże choćby tonami jadala duphaston.
Progesteronem mam się nie martwić bo on jest zmienny. Ważne żeby beta rosła resztę organizm sam nakręci.
Miałam plamienia koloru brązowego
w dniu spodziewanej @ i ustapily.
Co o tym myślicie?
Zaczynam swirowalam i bardzo się martwić. Moja historia jest bogata do wglądu pod suwaczkiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:43
amanina lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj odebrałam wyniki progesteronu: 18,8 ng/ml
W dniu badania byłam w 27 dc
To 4 tydzień ciąży.
Beta: 1677 mlU/ml (norma 3-4 tydzień: 500-10 000)
Nie plamię, brzuch mnie nie boli...ale ten progesteron niski....
W piątek idę do lekarza. Ciekawe co powie.
A Wy co sądzicie?
-
Dziękuję za odpowiedź....
Zmartwiłam się o tyle, że w poprzedniej ciąży miałam w 5 tygodniu progesteron ponad 60!
Z tym, że wówczas ponad pól roku bylam na luteinie przy staraniach i stymulacji owu.
w poprzednim cyklu progesteron 7 dni po owu wynosił 17 i lekarz stwierdził, że jest ok i nie ma co sie na zapas "faszerować" luteiną.......
Metlik w głowie...czekam do piatku......
-
nick nieaktualnyja w 6 tygodniu ciąży miałam progesteron 11.
bez plamień i bólu brzucha.
są ciąże które przy niskim progesteronie się utrzymują i są takie które przy wysokim (książkowym) są ronione. progesteron w tabsach tak naprawdę ma sens i powinien być podawany przy in vitro a przy naturalnych ciążach suplementacja nie ma aż takiego wpływu na utrzymanie/nie utrzymanie ciąży (jak jest roniona to najczęściej z innego powodu po prostu).
wniosek jest że nie należy się aż tak bardzo martwić poziomem progesteronu jeśli nic złego się ponad to nie dzieje (nie ma plamień, bólów, skurczy)
M@linka lubi tę wiadomość
-
BlueBerry23062015 hej:)
zawitałam:) ale jeszcze tak nieśmiało czekam jeszcze na wizytę u ginekologa...
Chociaż uważam, że musimy być silne dla naszych maluchów
I mieć wiarę, ze będzie dobrze
To niby takie frazesy...oklepane...a jednak ....sama prawda...
Trzymam kciuki za jutro
Czekam na infoBlueBerry23062015 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMMM2016 wrote:amanina....ale ze mnie ciśnienie zeszło.................................
Czyli dobrze się czułaś i nadal czujesz?????
Nie masz plamień?
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Luzbluesorzeszki
Jak nic sie nie dzieje to w ogole sie tym progesteronem nie przejmuj
Nie mam zadnych plamien, nic sie nie dzieje. Co wiecej, codziennie maszeruje w tempie lekkiego truchtu i cwicze godzine
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:36
-
Hej dziewczyny
Moje cykle zazwyczaj trwały 28/29 dni +/- 1 dzień co pare miesięcy, plamień nigdy żadnych nie miewałam w trakcie cyklu.
Po zabiegu na początku sierpnia zeszłego roku cykle nieco mi się rozregulowały, od 3 cyklu po zabiegu wznowiliśmy starania.
Teraz był nasz 4 cykl odkąd wznowiliśmy starania i wychodzi na to, że się udało
Beta w 23dc wynosiła 46,6 mIU/ml, a progesteron 39,12 ng/ml.
To chyba dobry progesteron jak na ten wiek ciąży ? Bez żadnych wspomagaczy12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Hej dziewczyny
Moje cykle zazwyczaj trwały 28/29 dni +/- 1 dzień co pare miesięcy, plamień nigdy żadnych nie miewałam w trakcie cyklu.
Po zabiegu na początku sierpnia zeszłego roku cykle nieco mi się rozregulowały, od 3 cyklu po zabiegu wznowiliśmy starania.
Teraz był nasz 4 cykl odkąd wznowiliśmy starania i wychodzi na to, że się udało
Beta w 23dc wynosiła 46,6 mIU/ml, a progesteron 39,12 ng/ml.
To chyba dobry progesteron jak na ten wiek ciąży ? Bez żadnych wspomagaczy
Bardzo dobry