X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jasny brazowy śluz :( czy mial ktoś tak???
Odpowiedz

Jasny brazowy śluz :( czy mial ktoś tak???

Oceń ten wątek:
  • olusia Znajoma

Wysłany: 7 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka spokojnie, ja trafiłam do szpitala w 6.0 tyg w ogromnym krwawieniem (wyglądało tak jak miesiączka, z reszta opisywałam dokładnie w innym wątku) Miałam krwiaka i odwarstwienie wielkości pęcherzyka ciążowego. Pierwsze USG - widoczny tylko splaszczony pecherzyk ciążowy bez pola plodowego i poronienie zagrażające. Kolejne USG przez innego lekarza to juz byl 6.1 dzien - to samo, Brak w ogole pola płodowego i bardzo malusieńcie szanse że ciąża się utrzyma. I co? Tydzien poleżalam i na usg był już zarodek i serduszko. Także kochana jak u Ciebie dopiero 5 tydzien 6 dzien to na razie nie martw sie i głowa do gory!!

• Sylwia112 Nowa

Wysłany: 7 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam 3 dzieci i jestem obecnie w 13tc na początku plamienia do 6-7 tyg teraz wszystko gra czuje ruchy mieszkam w UK pierwsze USG jutro . z córka w ciąży jak byłam lekarz jajo płodowe stwierdzić dopiero w 7 tyg test wychodził a w macicy nie było widać zarodka po 7 tyg pojawił się i już bez stresu aż do rozwiązania to było jeszcze w Pl. Pozdrwawiam was cieplutko i czasami nie można tak przeżywać bo to maleńki życie które

Sylwia112<3
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam historie dziewczyn na tym forum to się podbudowuję bo w większości kończą się dobrze pomimo złych prognoz lekarzy :) Lekarze nas straszą czy ciąża to jest dla nich wciąż taką tajemnicą? Nie wiem już sama co mam myśleć...

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka i co tam u Ciebie nowego???

03.02.2014
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 11 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia już nie mam bo gin mi zamienił duphaston na luteine dopochwowo i przeszło.przedwczoraj byłam u endokrynologa bo okazało się na badaniach tych ciążowych że mam niedoczynność tarczycy no a we wtorek gin mi powiedział, że widzi zarodek ale ma 1.5 milimetra więc jest za mały jak na ten tydzień i ogólnie jest złej mysli jeśli chodzi o tą ciąże:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 22:28

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy. Dzisiaj przed praca byłam w toalecie i zobaczyłam na papierze bardzo gęsty leciutki zabarwiony śluz. Poza tym żadnych innych objawów.

Jestem w 7 tygodniu drugiej ciąży. W pierwszej nie pamiętam żebym coś takiego miała...
    Dodam, że dziś przypada dzień w którym powinnam normalnie dostać okres.

Boje się. Jutro chyba polecę do lekarza.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne jest jaki jest kolor śluzu.
    Miałam podobną sytuację z brązowym i pojechałam do lekarza tego samego dnia. Możesz nawet na pogotowie jechać
    Chociaż mój lekarz mówił, że jesli nie jest czerwony, to nie trzeba panikować. To stara krew - może ci jakieś naczynko pękło czy coś w tym stylu.
    Najgorsza jest żywa, czerwona krew, ale to też da radę naprawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 11:57

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa dni temu taki śluz.. byłam u położnej i powiedziała,że mam jakiegoś krawiaczka i to od tego.. powiedziała,że trzeba sie obserwować i jak pojawi sie śluz ,ale taki typowo brązowy to wtedy mam do niej zadzwonić

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz był prawie przezroczysty w niektórych miejscach lekko brązowy. Ale byłam niedawbo w toalecie i tym razem nic nie było.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moim zdaniem spokojnie.
    Jeśli masz wątpliwości przejdź się do lekarza, lepiej dmuchać na zimne i nie stresować się bez potrzeby.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Śluz był prawie przezroczysty w niektórych miejscach lekko brązowy. Ale byłam niedawbo w toalecie i tym razem nic nie było.

Miałam taka samą sytuacje, tez jeden dzień taki dziwny śluz. a w nastepnym dniu widziałam malucha i serduszko.. tak pięknie bijące.będzie dobrze ;)

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszko widziałam tydzień temu. ;) wizytę kolejną mam 11 lutego. Pozostaje obserwować do wieczora i podjąć decyzje rano..

• MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka co u Ciebie? Uspokoiło się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustąpiło tego samego dnia. Dzwoniłam do lekarza, potwierdził że to mogło być coś ala okres. Kazał się nie przemęczać.

• Fairuza Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Jestem między 7 a 8 tc i u mnie również pojawił się ten brązowy śluz,który na początku był różowy i w niewielkich ilościach.Ale nie ustawał,więc po paru dniach poszłam do gin.Usg dobrze i z dzieckiem też,ale przepisał Utrogestan 2x2 ,mam się nie przemęczać,nie stresować i zero seksu.Jak na razie plamienie nie ustępuje i czasem pobolewa brzuch,dlatego boję się czy wszystko będzie dobrze...
    pozdrawiam serdecznie wszystkich

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • aknis Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odkopuje, mam to samo, właśnie na papierze zobaczyłam jasny brązowy śluz, gdzieniegdzie przezroczysty. Jestem od wczoraj na lekach na podtrzymanie, a tu coś takiego, jestem załamana :(
    Dodam że to 5tydz 3 dzień i wczoraj miałam badanie USG i wziernik, czy to może być przyczyna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 16:07

już prawie...

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniu usg dopochwowym lub badaniu ginekologicznym w ciąży mogą zdarzać się delikatne plamienia do dwóch dni gdzieś. A bierzesz Luteinę dopochwową czy doustną lub Duphaston? Przy braniu tabletek dopochwowych możesz się przypadkowo podrażnić i też może być plamienie ;)

Oczywiście każde plamienie warto skonsultować z lekarzem.

Generalnie dobrze, że nie jest czerwone ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • aknis Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę luteine dopochwową i duphaston, póki co to była jednorazowa sytuacja, narazie ucichło, mam nadzieję że będzie dobrze

już prawie...

• Ol uś Debiutantka

Wysłany: 6 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pojawiły się takie plamienia po "przytulanku" i trwały niecałe 3 dni, na szczęście już ustały, dodam że jestem w 6 tygodniu ciąży.

• Sophie. Nowa

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem w 9tc. Wczoraj miałam lekkie brązowe plamienie, dziś cały dzień cisza az do wieczora. Znowu na wkladce pojawiły się brązowe plamy. Pisałam do mojego gina i napisała że może to być oczyszczanie. Bardzo się boję i nie wiem co o tym myśleć.

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ