X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Jasny brazowy śluz :( czy mial ktoś tak???
Odpowiedz

Jasny brazowy śluz :( czy mial ktoś tak???

Oceń ten wątek:
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja jestem królową plamień bo mam już je od półtora tygodnia. Zawsze wieczorem. Byłam u ginekolog USG dobre, dziecko ma dobry rozmiar i serduszko biło. Tutaj w Belgii nie dają żadnych leków.

Dużo leże, jeszcze więcej panikuję. Tyle, że ja nie mam tego na wkładce a jedynie gdy się podcieram na papierze.

Mój lekarz mówi, że takie plamienia się zdarzają. Jak nie są krwisto czerwone i nie ma wylewu krwi, to kontrolować, spotkac się z lekarzem i się nie przemęczać. Dostałam zakaz seksu i sportu.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też dziś plamienia dostałam + ból jajników na przemian... martwię się w czwartek mam usg to się okaże

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży miałam dużo plamień i okazały niegroźne. Większość plamień w ciąży jest niegroźnych pod warunkiem, że nie towarzysza temu skurcze bolesne itp. Miałam nawet bardzo, bardzo mocne plamienie z bólem brzucha, a i to okazało się niegroźnie, więc dziewczyny nie panikujcie :):)

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj USG. Nic się nie odkleja, nie ma krwi. Prawdopodobnie plamię bo mam wrażliwe naczynka w miejscu gdzie będzie tworzyć się łożysko. Dostałam luteinę i nakaz odpoczynku :) Ale maluch pięknie rośnie a serce pięknie pika.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, niestety miałam w 7 tygodniu ciąży te same objawy. Najpierw brązowe upławy, czytałam i mama mówiła mi że to normalne, 3 dni później od pojawienia się śluzu pojechałam na wyczekiwaną wizytę u ginekologa, zazwyczaj przed wizytą jak czekam w kolejce, idę do łazienki i na wkładce zauważyłam minaturową kropelkę krwi..
    Gdy miałam robione USG, pęcherzyka już nie było..
    Dodam tylko, że miałam niewyleczony stan zapalny, który przerósł się w guza..
    Także polecam iść szybko do specjalisty, a nawet do szpitala, gdy tylko zobaczy się takie zmiany..

• KasiaQ Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś powinnam mieć @,a od wczoraj mam pozytywne testy i bete 33.1. Temperatura wysoka, a przy pocieraniu rano zobaczyłam śluz trochę ciemniejszy niż zwykle. I nic. Dzień mija, wkładka czysta jak łza, tylko trochę na papierze widać. We wtorek mam wizytę to się zorientuję co i jak. Co ma być to będzie, bez paniki:)

f2w3ol2adqogtcff.png

• Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia po cichu gratuluje i masz racje nie panikuj :-) moze to po prostu plamienie w terminie @. Ale lepiej skonsultowac to jak najszybciej z lekarzem bo w razie czego da Ci luteine albo duphaston.

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • KasiaQ Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek_91 wrote:
    Kasia po cichu gratuluje i masz racje nie panikuj :-) moze to po prostu plamienie w terminie @. Ale lepiej skonsultowac to jak najszybciej z lekarzem bo w razie czego da Ci luteine albo duphaston.
    Otóż to :)

f2w3ol2adqogtcff.png

• KasiaQ Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co? jeden dzień śluzu ciemniejszego, wczoraj może z dwie godziny a dziś znów czysty. grunt to spokój :) jutro wizyta.
    a- i dzisiejsza beta 173 ( w piątek było 33.1)
    Tylko spokój może nas uratować :)
    Dobrego dnia wszystkim ( chociaż upał nieznośny)

f2w3ol2adqogtcff.png

• Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-) bedzie dobrze :-) powodzenia na wizycie :-)

KasiaQ lubi tę wiadomość

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ