Kiedy pierwsze objawy?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,jestem prawie 5 tyg ciąży i nie mam jeszcze żadnych objawów... Piersi w normie,nie powiększyły się,nie bolą,nie mam mdłości,apetyt w normie jedyne co to bolał mnie brzuch wtedy kiedy powinnam mieć okres. Wiem,że jest tu mnóstwo podobnych wątków,ale im dłużej jestem w ciąży tym bardziej zaczynam wariować i się martwić Przepraszam,że zaśmiecam forum,ale boje się,że coś jest nie tak Chodzę codziennie zdenerwowana,rozdrażniona-czekam na objawy bo wtedy będę wiedzieć,że ciąża się rozwija,a tak? To nic nie czuje Miłej nocy
-
nick nieaktualnyJa niedługo będę w 8, a poza bólem i nabrzmiałymi piersiami nic mi nie dolega. Też bolał mnie dół brzucha jak na okres przed nim i potem trochę jajnik, z którego miałam owulację, a tak nic. Nawet senna jestem tak samo jak reszta mojej rodziny lub znajomych, więc nie czuję, żeby to była "wina" ciąży. Raczej pogody
Natomiast czy to dobrze czy źle, pewnie dowiem się w przyszłym tygodniu, bo idę we wtorek do lekarza i pewnie zleci mi badania -
Martika ja też jestem w 5 tygodniu i jedynie co to bolą mnie piersi ale tylko przy dotyku i jak zdejmę biustonosz to są takie ciężkie, trochę są pełniejsze. A tak to czuję się normalnie Senność tak jak mówi Chcica Mała to chyba wina pogody, nadmiernie mi nie dokucza. Także nie martw się, myślę, że każdy ciążę przechodzi inaczej a poza tym jesteśmy dopiero na początku naszej drogi z dzidzią więc może to za wcześnie na jakieś "większe" objawy
Martika87 lubi tę wiadomość
-
Martika87 wrote:Dziewczyny,jestem prawie 5 tyg ciąży i nie mam jeszcze żadnych objawów... Piersi w normie,nie powiększyły się,nie bolą,nie mam mdłości,apetyt w normie jedyne co to bolał mnie brzuch wtedy kiedy powinnam mieć okres. Wiem,że jest tu mnóstwo podobnych wątków,ale im dłużej jestem w ciąży tym bardziej zaczynam wariować i się martwić Przepraszam,że zaśmiecam forum,ale boje się,że coś jest nie tak Chodzę codziennie zdenerwowana,rozdrażniona-czekam na objawy bo wtedy będę wiedzieć,że ciąża się rozwija,a tak? To nic nie czuje Miłej nocy
-
nick nieaktualnyLinka05 wrote:Martika ja też jestem w 5 tygodniu i jedynie co to bolą mnie piersi ale tylko przy dotyku i jak zdejmę biustonosz to są takie ciężkie, trochę są pełniejsze. A tak to czuję się normalnie Senność tak jak mówi Chcica Mała to chyba wina pogody, nadmiernie mi nie dokucza. Także nie martw się, myślę, że każdy ciążę przechodzi inaczej a poza tym jesteśmy dopiero na początku naszej drogi z dzidzią więc może to za wcześnie na jakieś "większe" objawy
Chica... tam nie ma dodatkowego "c" To z hiszpańskiego jest, a nie od chcicyLinka05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLinka05 wrote:O kurde a ja cały czas czytałam chcica hahaha ;P I tak mówię dobry nick Przepraszam Chica
Nie ma za co Nie Ty pierwsza, nie ostatnia i w sumie to też do mnie pasuje, biorąc pod uwagę, że w ciąży teraz znów mi się bardziej chce
Kasiaczkowa wrote:Dziewczyny, a zauważyliście jakiś śluz na bieliźnie? Na białej bieliźnie tego nie widziałam, a dziś na czarnym materiale rzuciło mi sie w oczy kilka " białych plamek"
Tak, ja miałam całkiem spoko śluzu na początku, potem mniej, potem znowu więcej i znowu mniej Także chyba normalneLinka05 lubi tę wiadomość
-
Chica hehe no taki ze mnie trochę matołek i z czytaniem mam jak widać problemy
Tak ja też właśnie od wczoraj zauważyłam trochę większą ilość śluzu, takiego właśnie białego... Wystraszyłam się, że to może jakaś infekcja ale nie mam żadnego pieczenia ani swędzenia a Wy mówicie, że może śluz występować no to chyba wszystko ze mną ok
-
U mnie pierwsze objawy to zanim jeszcze zatestowałam( a testowałam 16 dpo): ból piersi, zaczęły mi sie od razu powiększać, miałam też ból szyi z obu stron jeden dzień i myślałam, że mnie przewiało. Bóle jak na @ miałam w terminie, ale krwawienie nie przyszło i temperatura się trzymała wysoko, dlatego zatestowałam . Teraz już 8 tc i nadal piersi mnie bolą...
-
Ja jestem według OM 5t4d i zero objawów. Też zastanawiam się czy to normalne i czy mam się czym martwić? Jedyne co to pocieszam się, że przy 3 tabletkach clo nie miałam żadnych skutków ubocznych więc może ja nie reaguje na hormony jakoś hehe taka moja logika
-
Dzisiaj zaatakowały mnie pierwsze mdłości. Oprócz tego zauważyłam,że sutki mi się troszkę powiększyły-ale nie bolą. Oprócz tego skrzepy krwi w nosie i zawroty głowy. Jestem już spokojniejsza Widocznie na wszystko musi przyjść odpowiedni czas Coś mi się wydaje,że jeszcze nie raz będziemy narzekać na te objawy na ,które każda z nas niecierpliwie wyczekuje
Rachele lubi tę wiadomość
-
Martika87 wrote:Dzisiaj zaatakowały mnie pierwsze mdłości. Oprócz tego zauważyłam,że sutki mi się troszkę powiększyły-ale nie bolą. Oprócz tego skrzepy krwi w nosie i zawroty głowy. Jestem już spokojniejsza Widocznie na wszystko musi przyjść odpowiedni czas Coś mi się wydaje,że jeszcze nie raz będziemy narzekać na te objawy na ,które każda z nas niecierpliwie wyczekuje
MArtika87, swiete slowa! ja tez w niedziele tylko mdlosci i potem nic. Piersi na poczatku chyba bardziej byly napiete. teraz mniej ale bola! Ja tez chcialabym juz pozadne mdlosci, zachcianki, itd. Mowie sobie, ze kazda ciaza jest inna i trzeba spokojnie czekac ...latwo nie jest!!!!!Martika87 lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Rachele dzieli nas jeden dzień ja też sobie tak tłumaczę, że każda kobieta inaczej przechodzi ciążę i może ja po prostu nie będę tak szybko odczuwać mdłości wymiotów itp no ale też ciągle się zastanawaim czy oby na pewno wszystko gra ? Pęcherzyk był, teraz ważne aby zarodek z serduszkiem sie pojawił.
Miłego dnia -
karola_aa wrote:Rachele dzieli nas jeden dzień ja też sobie tak tłumaczę, że każda kobieta inaczej przechodzi ciążę i może ja po prostu nie będę tak szybko odczuwać mdłości wymiotów itp no ale też ciągle się zastanawaim czy oby na pewno wszystko gra ? Pęcherzyk był, teraz ważne aby zarodek z serduszkiem sie pojawił.
Miłego dnia
Ja dokladnie tak samo Wczoraj dalam sobie zakaz szukania na necie, bo naprawde mozna sie zestresowac!
Fajnie, ze mialas juz 1 wizyte. Ja na moja czekam do 16.12 (prywatnie). Wczoraj, bylam u endokrynologa, powiedzial, ze beta bardzo ladna i hormony tarczycy tez. Ile ja bym dala zeby przejac po kims paleczke na mdlosci
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Ja też nie mam prawie żadnych objawów...
Czasem tylko delikatne mdłości, delikatny ból piersi (mam wrażenie, że coraz delikatniejszy)i zimno mi przez cały czas. Jestem już w 6t2d ciąży, więc trochę mnie to martwi...
Wczoraj miałam mocniejszy ból brzucha, jedyny odkąd jestem w ciąży, inny niż miesiączkowy i zrobiło mi się słabo.
Nie wiem jak wytrzymam do przyszłego czwartku do wizyty...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:42