X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kiedy pojawil sie brzuszek u was?
Odpowiedz

kiedy pojawil sie brzuszek u was?

Oceń ten wątek:
  • misiakowa Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektórzy tak mają, że nic nie widać brzucha, nawet w ostatnich tygodniach ciąży jest malutki

misiakowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okolo 11 tygodniu też mówili że brzuszek się pojawił :)

Krysti lubi tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek dosyć późno. Wszyscy wmawiali, że mam bardzo mały i dopiero tak po 24 tyg zaczął rosnąć. Wcześniej w ciuchach nie było go widać, a tak bardzo tego chciałam ;) Teraz coraz większy i już nie ma jak ukryć wielkiego bebzula :P

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 16 tydzień i nie widać. W pierwszej ciąży brzuch wyskoczył mi późno, teraz na pewno będzie szybciej widoczny.

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Azor Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już w 6 tyg nie mogłam zapiąć spodni, waga mi nie wzrosła ale jakoś tak czułam się "duża", teraz jestem w 11 i przytyłam 2 kg ale nie ma różnicy w brzuszku. Mam taki twardszy opór w podbrzuszu pewnie macica, ale brzuszek na wysokości pępka taki sam jak wcześniej. Ja na początku ciąży te pierwsze 5-6-7 tydz zrobiłam się okrągła... teraz w 11tyg ważę 66kg przy 165cm.

f2w3rjjgf9g4r1jh.png

km5scwa1mo0ovi5f.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie brzuszek zaczął pojawiać się w 18 tyg. wcześniej nie chciał rosnął prawdopodobnie z powodu duuuuużych wymiotów :(

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ósmym i nic nie widać ;P

• dziks_power Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzusio wypukły lekko - skończone 11 tygodni, zaczynam 12. Ale raczej bebzonik wygląda tak jakbym się najadła bigosu ;-) nie stresuję się tym wcale bo bobas jest odpowiedniej wielkości. Jestem osobą szczupłą. Moje koleżanki o podobnych wymiarach miały brzuchy ok 5 - 6 miesiąca dopiero. Heh Pewnie nagle mi wyskoczy, ale obstawiam że pewnie nie wcześniej niż za miesiąc. Niby szkoda że tak późno, ale wychodzę z założenia że może im mniejszy tym mniejsze prawdopodobieństwo rozstępów, a i do wagi będzie łatwiej wrócić. Chociaż to dopiero początek i nigdy nic nie wiadomo ;-)

relgh371zl7nd975.png
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki był w 4/5 miesiącu :)

w6z0bs.jpg

A zaczął być widoczny po 6 miesiącu, a teraz to piłeczka nie do ukrycia :) ;)

oz14qxb.png

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • karmar Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 10 tygodniu i brzuch już widać :/ Jestem przy kości i mam wrażenie,że żołądek przesunął mi się trochę do góry (nie wiem,czy to w ogóle możliwe...) i wysadziło mnie bardziej u góry.. Generalnie, jestem w 3 miesiącu,a wyglądam na 6.. wagowo przytyłam jednak 1 kg i mieszczę się w normach,więc nie wiem,o co chodzi... Kupiłam już spodnie ciążowe,bo z moich jeansów zostały mi tylko 2 pary,w które się mieszczę i obawiam się,że też niedługo...

Renia7910 lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem gruba i brzuch mam już jak w 6 miesiącu ;) Macica wypchnęła mi cały tłuszcz do przodu. A to dopiero 13 tydzień...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ,tzn.miałam :) 57 kg,przy 170cm i teraz mi naprawdę bardzo widac brzuszek...a przybrałam 2-3kg,ale przez to,ze wczesniej nic nie jadłam,no a teraz...musze jeść ;)

• sue135 Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny brzuch w pierwszej ciazy jest z reguly duzo mniejszy niz w drugiej (sa oczywiscie wyjatki) ;) nasze wewnetrzne miesnie nie sa rozciagniete i to powoduje, ze te brzuszki duzo pozniej widac :) Ja w pierwszej ciazy do 4 miesiaca nie mialam nic, potem troszke podbrzusze sie uwydatnilo ale na 2 tygodnie przed porodem mialam taki jakbym byla dopiero w polowie ciazy :) teraz jestem w drugiej ciazy, nie cwiczylam wiec miesnie mam rosciagniete po pierwszej i uwierzcie mi zaczal sie 9 tydzien a brzuchol mam jak z synkiem prawie przed porodem :D

Adas 4.9.12 r.
    Aniolek... 2.06.2015 - 16 tydzien...
    Kubus 18.06.16r.
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 8 tc i tez nic nie widac, mimo ze jestem bardzo szczupła. Dodam że to moja pierwsza ciąża. Powiem szczerze że nie mogę się doczekać tego brzuszka ;)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 15 tc i nie muszę specjalnie się wypinać, żeby było widać brzuch :) Skóra robi się coraz bardziej napięta, a brzuch twardy. Fajnie, cieszę się :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Pokahontaz Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest bardzo indywidualne - ktos obcy nie zauwazy, ale ja moj, maz czy siostry juz widza - 9 tc :D Takie jakby wzdecie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to możliwe, ale u mnie już też zaczyna się pokazywać brzuszek ;) jestem szczupła, więc widzę różnicę, bo nigdy wcześniej brzucha nie miałam;) jakoś nie umiem się przyzwyczaić ;)

zi13yx8d3yche6qj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Nie wiem jak to możliwe, ale u mnie już też zaczyna się pokazywać brzuszek ;) jestem szczupła, więc widzę różnicę, bo nigdy wcześniej brzucha nie miałam;) jakoś nie umiem się przyzwyczaić ;)

Na tym etapie to pewnie bardziej wzdęcia ;-)
    U mnie jeszcze jakoś specjalnie nie widać, chociaż mąż juz zauważył ;-) w ubraniach jeszcze brzunio się ukrywa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 05:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos napisal,ze w pierwszej ciazy brzuch jest mniej widoczny...hmmm...Jakos sobie nie wyobrażam ,żebym w drugiej miała jeszcze większy,niż teraz. Bardzo duzo ćwiczyłam,miałam naprawde plaski i umięśniony brzuch,a w tej chwili mam balonik,który naprawde konkretnie widac :) Co bardzo mnie cieszy:)

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ